Jump to content
IGNORED

Stripovi

precog

Recommended Posts

Posted

Najzad stigao da iščitam treći LXG: Century do kraja... mučno i tužno :(Na oba nivoa me je razočaralo, prvo što je sama priča, sad to mogu definitivno da kažem, kompletno sranje. Daleko se otišlo od pulpy 19. veka originalne Lige; zapleti i likovi i pre svega deus ex machina rasplet, sve je svedeno i banalizovano.Drugo, podtekst je takođe prilično mnjah. Mogu da razumem da deda Moore jednostavno ne poznaje moderno doba da bi ga smisleno kritikovao, kao i da uglavnom nipodaštava fikciju mlađu od njega, ali ne mogu da razumem da nije mogao malo više da obogati taj svet koji opisuje, da doda malo dubine... čak je i Black Dossier imao one ogromne almanah segmente pa si mogao da se uneseš. A ovde... "Harry Potter je Antihrist! Mary Poppins je Bog! Whee!" Dobro, i šta još? Pa ništa više.Bar je lepo ispao kao Vojvoda Milanski:1278j.jpg

Posted

moguce da sam i ja mator ali meni HP kao antihrist je samo uzasno smesno (in a good way).

Posted

Ma dobro, ali to se znalo još od kraja prethodnog dela (kad se Haddo inkarnirao u telu onog negativca iz Harry Pottera i otišao vozom za Hogswarts ili kako se već zove škola). Ja mogu 100% da potpišem sve što Mur misli o HP generaciji i o banalnim magijskim prikazima, ali... ako ima samo to da kaže, onda bolje da je pisao esej. A ako radi strip, onda mora 1) da ispriča priču i 2) da je podrži jačim motivima od puke staračke džangrizavosti.

Posted

naso na netu dzeremaju, na torentima. 1 sider jebiga, al ide.posle izvalio da je na poljskom :(

Posted

Tako sam se ja zajebao sa Stormom na holandskom.

Posted
Ma dobro, ali to se znalo još od kraja prethodnog dela (kad se Haddo inkarnirao u telu onog negativca iz Harry Pottera i otišao vozom za Hogswarts ili kako se već zove škola).Ja mogu 100% da potpišem sve što Mur misli o HP generaciji i o banalnim magijskim prikazima, ali... ako ima samo to da kaže, onda bolje da je pisao esej. A ako radi strip, onda mora 1) da ispriča priču i 2) da je podrži jačim motivima od puke staračke džangrizavosti.
nisam jos stigla da procitam, pa ne znam da li blasfemises ili mozda mogu da se slozim 0.01 posto.omg omg omg ponovo8224752378_daac8878f4_o.jpg
Posted

2 nova Brandona Grahama u istom danu? Bozic je ove godine stigao ranije!!!HcF3R.jpg+rRDcf.jpg

Posted
Karen Berger napusta VertigoBuduci da je ona prakticno bila Vertigo, meni ovo lici na njihovu skoru smrt. :(
to se vec godinu dana govorkalo. bergerova je, makar ja mislim, bila editor sa najduzim stazom u DC-u.
  • 2 weeks later...
Posted (edited)
Alan Moore: why I turned my back on HollywoodAlan Moore, eccentric genius behind graphic-novel classics V for Vendetta and Watchmen, rejected big-movie riches. Now he has made a low-budget film in his beloved home town, Northampton
Edited by Sludge Factory
Posted

jugurta? da li ima negde da se skine ili kupi u integralnoj verziji? francuski, engleski, juznoslovenski... nije bitno.

Posted

Proveri Stripzonu i Comicnet, tamo ima svasta pa verovatno i to.Nego, ja moram da vas nateram da krenete sa citanjem Oka sokolovog, mnogo je dobro! Pogotovo ako ste kao i ja pa vas mrzi da uskocite u superheroje jer ne znate backstory milijardi stripova izdanih od pocetka sveta do danas, Hawkeye ne zahteva bas nikakvo predznanje a samo je 6 brojeva izaslo. Fraction i David Aja su carevi!35hn6zp.jpgU ostalim vestima, zavrsih B.P.R.D maraton, nesto iznad 100 brojeva. Hellboya cemo neki drugi put...