Weenie Pooh Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Najzad stigao da iščitam treći LXG: Century do kraja... mučno i tužno :(Na oba nivoa me je razočaralo, prvo što je sama priča, sad to mogu definitivno da kažem, kompletno sranje. Daleko se otišlo od pulpy 19. veka originalne Lige; zapleti i likovi i pre svega deus ex machina rasplet, sve je svedeno i banalizovano.Drugo, podtekst je takođe prilično mnjah. Mogu da razumem da deda Moore jednostavno ne poznaje moderno doba da bi ga smisleno kritikovao, kao i da uglavnom nipodaštava fikciju mlađu od njega, ali ne mogu da razumem da nije mogao malo više da obogati taj svet koji opisuje, da doda malo dubine... čak je i Black Dossier imao one ogromne almanah segmente pa si mogao da se uneseš. A ovde... "Harry Potter je Antihrist! Mary Poppins je Bog! Whee!" Dobro, i šta još? Pa ništa više.Bar je lepo ispao kao Vojvoda Milanski:
kim_philby Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 moguce da sam i ja mator ali meni HP kao antihrist je samo uzasno smesno (in a good way).
Weenie Pooh Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 Ma dobro, ali to se znalo još od kraja prethodnog dela (kad se Haddo inkarnirao u telu onog negativca iz Harry Pottera i otišao vozom za Hogswarts ili kako se već zove škola). Ja mogu 100% da potpišem sve što Mur misli o HP generaciji i o banalnim magijskim prikazima, ali... ako ima samo to da kaže, onda bolje da je pisao esej. A ako radi strip, onda mora 1) da ispriča priču i 2) da je podrži jačim motivima od puke staračke džangrizavosti.
ToniAdams Posted November 22, 2012 Posted November 22, 2012 naso na netu dzeremaju, na torentima. 1 sider jebiga, al ide.posle izvalio da je na poljskom :(
bigvlada Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Tako sam se ja zajebao sa Stormom na holandskom.
Sludge Factory Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Ovo je nesto sto bas treba nama fangirls-icama u nedeljeno jutro, uz kafu/caj/dorucak... The Strange Case of Grant Morrison and Alan Moore, As Told By Grant Morrison
luba Posted November 27, 2012 Posted November 27, 2012 Ma dobro, ali to se znalo još od kraja prethodnog dela (kad se Haddo inkarnirao u telu onog negativca iz Harry Pottera i otišao vozom za Hogswarts ili kako se već zove škola).Ja mogu 100% da potpišem sve što Mur misli o HP generaciji i o banalnim magijskim prikazima, ali... ako ima samo to da kaže, onda bolje da je pisao esej. A ako radi strip, onda mora 1) da ispriča priču i 2) da je podrži jačim motivima od puke staračke džangrizavosti.nisam jos stigla da procitam, pa ne znam da li blasfemises ili mozda mogu da se slozim 0.01 posto.omg omg omg ponovo
Calavera Posted November 29, 2012 Posted November 29, 2012 2 nova Brandona Grahama u istom danu? Bozic je ove godine stigao ranije!!!+
Calavera Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Karen Berger napusta VertigoBuduci da je ona prakticno bila Vertigo, meni ovo lici na njihovu skoru smrt. :(
kim_philby Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 Karen Berger napusta VertigoBuduci da je ona prakticno bila Vertigo, meni ovo lici na njihovu skoru smrt. :(to se vec godinu dana govorkalo. bergerova je, makar ja mislim, bila editor sa najduzim stazom u DC-u.
scab Posted December 4, 2012 Posted December 4, 2012 jako slatka poslednja comic book men epizoda.samo kazem, sta ste odmah skocili...
Sludge Factory Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 (edited) Alan Moore: why I turned my back on HollywoodAlan Moore, eccentric genius behind graphic-novel classics V for Vendetta and Watchmen, rejected big-movie riches. Now he has made a low-budget film in his beloved home town, Northampton Edited December 16, 2012 by Sludge Factory
L.H.O.O.Q. Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 jugurta? da li ima negde da se skine ili kupi u integralnoj verziji? francuski, engleski, juznoslovenski... nije bitno.
Calavera Posted December 21, 2012 Posted December 21, 2012 Proveri Stripzonu i Comicnet, tamo ima svasta pa verovatno i to.Nego, ja moram da vas nateram da krenete sa citanjem Oka sokolovog, mnogo je dobro! Pogotovo ako ste kao i ja pa vas mrzi da uskocite u superheroje jer ne znate backstory milijardi stripova izdanih od pocetka sveta do danas, Hawkeye ne zahteva bas nikakvo predznanje a samo je 6 brojeva izaslo. Fraction i David Aja su carevi!U ostalim vestima, zavrsih B.P.R.D maraton, nesto iznad 100 brojeva. Hellboya cemo neki drugi put...
Recommended Posts