Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

Sad sam pročitao detaljnu specifikaciju: 13% lešnika je u lešnik kremu (crnom). Mlečni krem nema lešnika, pa ukupno izađe 6.5% pošto je pola-pola.

Mada to zvuči i logično, a Nutella ima samo crni deo pa je ona 13%.

Koliko Google translate razume Gandolin sajt, i u Eurocremu je ista situacija...

Upravo tako

Crni deo je sa lešnikom, a kad se prepolovi izađe kako izađe

ko još i jede crni deo

Posted (edited)

Upravo tako

ko još i jede crni deo

Ja uglavnom znam ljude koji govore obrnuto...

A i kad smo već ovde mogli bi još jednom onaj recept za kućnu nutelu...

Edited by Frank Pembleton
Posted

Sad sam pročitao detaljnu specifikaciju: 13% lešnika je u lešnik kremu (crnom). Mlečni krem nema lešnika, pa ukupno izađe 6.5% pošto je pola-pola.

Mada to zvuči i logično, a Nutella ima samo crni deo pa je ona 13%.

Koliko Google translate razume Gandolin sajt, i u Eurocremu je ista situacija...

Svi su isti.

Posted

Upravo tako

ko još i jede crni deo

tako je -_-
  • 5 months later...
Posted

Онај Имлеков јогурт у пирамидалном паковању, како га достављају до продавница?

Пре су биле оне шестоугаоне гајбице, које се још могу видети по неки терасама као жардињере.

Posted

To i mene interesuje, mada mi se čini da je zapremina manja (200ml) nego pre dvadesetak godina?

Posted

To i mene interesuje, mada mi se čini da je zapremina manja (200ml) nego pre dvadesetak godina?

Питао у пекари.

Кажу 21 комад у картонској кутији, наизменце сложени.

Posted

jeste manja. koliko se sećam onaj stari je bio 2,5 deci.

juče sam videla u maksiju izložene sa sve kutijom koja je obična kockasta kartonska.

u beogradskoj sinagogi sukat šalom na ulazu stoje žardinjere sa cvećem koje su ustvari te šestougane gajbice ali one za mleko koje je bilo litarsko veće pakovanje.

nek bog poživi jevrejski narod :D

Posted

Jogurt ima 200g sto je manje od 200ml. Standardna slepacka fora. Kao sto onaj veliki ima 1kg

Posted

jeste manja. koliko se sećam onaj stari je bio 2,5 deci.

juče sam videla u maksiju izložene sa sve kutijom koja je obična kockasta kartonska.

u beogradskoj sinagogi sukat šalom na ulazu stoje žardinjere sa cvećem koje su ustvari te šestougane gajbice ali one za mleko koje je bilo litarsko veće pakovanje.

nek bog poživi jevrejski narod :D

:D

Posted

Jogurt ima 200g sto je manje od 200ml. Standardna slepacka fora. Kao sto onaj veliki ima 1kg

To ti je kad "menađeri" dožive prosvetljenje na brejnstormingu "...ha sinula mi ideja za uštedu!" A tehnolozi izađu napolje...