Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

"Još jedan uspješan dan... s Cedevitom!"E stvarno, onaj ko nije imao šta drugo da pije osim tog praška razmućenog u malo vode može dotičnu akciju stvarno smatrati uspješnim danom.

Posted

Ih, ja obožavao cedevitu. Samo narandžastu, ona zelena mi je bila prevara.A voleo sam i reklamu Uvek se sećam da je prekidala sitcom iz Program Plusa ili Oko Ponoći, "Mućke", "Guju", "Alo Alo" ili "Alfa"...

Posted

Viršle i tanke kobasice u PKB kiosku na Tašmajdanu. Sa trouglastim pakovanjem jogurta

Posted

da, crnu, punjenu ajvarom. pravu srpsku.

Posted
da, crnu, punjenu ajvarom. pravu srpsku.
Sa utisnutom kokardom i nagradnom igrom "Nađi Čičin grob", da se raduje i staro i mlado.
Posted (edited)

Jel se važi Moni Kovačič na ovom topiku? Meni je ona bila tako.... jami:=).... poj'o bi je onomad od malog prsta do uvceta, skroz, bez pardona i bez stucanja ;)

Edited by gazza1
Posted

Za piće Inka i Dona na razređivanje od jabuke (Radenska spojuva).Đoker kamene žvake u obliku cigareta koje bi nam brkate kasirke uvaljivale umesto kusura.Ne mogu da se setim kako su se zvali oni zeleni gumeni mentol bombončići, uvaljani u (industrijski) šećer; dolazili su u okrugloj kutiji, donji deo pakovana je bio od zelene plastike, a gornji od providne?

Posted
Viršle i tanke kobasice u PKB kiosku na Tašmajdanu. Sa trouglastim pakovanjem jogurta
pre mesec-dva dozivela sam povratak u detinjstvo. nemojte ovo da sirite dalje jer ce, bojim se, isceznuti:bgd, ortopedska klinika, ispred jednog od ulaza crveni kiosk (druga generacija, sedamdesete). u kiosku, tetka u mantilu prodaje virsle iz limenog lonca, ugnjezdjene u bajatu duguljastu zemicku. bilo i senfa. cena - popularna.avaj, piramida-resenje za (o)cuvanje i pakovanje pridruzilo se sony osmici.avajavaj: staze uz koju je stajao tasmajdanski kiosk nema vec dugo. ni okolnih travnjaka posutih maslackom i kamilicom. jedino sto su vratili sesticu. pa ukinuli zbog rekonstrukcije. pa cemo videti.poz
Posted

a rocky bonbone?kamenchici fazon.

Posted

Jadro napolitanke, Gavrilović paštete, Kiki bonbone, one bonbone od jabuke što u ustima krenu da pršte mislim da su se zvale šumi bonboni, Herba bonbone... srećom nisu tajanstveno nestali sa rafova prodavnica.

Posted
E stvarno, onaj ko nije imao šta drugo da pije osim tog praška razmućenog u malo vode može dotičnu akciju stvarno smatrati uspješnim danom.
..ili kisele vode. :D
Posted

sad se ponavljamo sigurno, ali kavabon

• 3 months later...
Posted (edited)

Kraj sedamdesetih i najranije detinjstvo... Slatkiš koji su mi kupovali u Krašovoj Bombonjeri ( mislim da ga nije proizvodio Kraš nego je bio uvoz). Posle ga nigde više nisam mogla videti do skora, a nisam znala ni kako se zove. Pre godinu-dve, našla sam ga u prodavnici na Crvenom krstu( uvoz iz Danske), kupila nekoliko puta, pa ga više nije bilo. Kopajući po internetu našla sam o čemu se radi- Chocolate-coated marshmallow treats. Nema ukus ni kao mančmelou ( onaj iz Crvenke), niti kao indijaner, već je mnogo lepši.Izgledao je ovako, ali je imao i kokosovo brasno preko čokolade.632px-Schaumkuss-1.jpgAko ga je neko video u Beogradu, neka javi.

Edited by halloween