ivy Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 ovi stapici sa lesnikom,a vi kazete i sa kafom,su ozbiljan slatkis...jako je ukusan fil,oseti se lesnik i sto je najvaznije nisu preslatki kao ostatak domacih slatkisa.. ja sam ih nasla u Voliju u Zabljaku... pa sam ih po fikretovom pisanju prepoznala i uzela da probam..srecom pa ih nema kod nas.
bags Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 (edited) @ivy I sta cemo sad. Edited August 9, 2023 by bags
foto Posted August 9, 2023 Posted August 9, 2023 pa bolje to nego puna gondola praska za sudove, kao 93. 1
banatjanin Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 au, koliko je ova Lasta dobra! zlo! posetio Bingo u Jablanici samo zbog forumskih preporuka. štapići lešnik, štrudle čokoladom i sa smokvom, onaj keks sličan Domaćici, sve je pet klasa bolje u odnosu na bilo koju ex Yu konkurenciju. lešnik dominira, kremasti filovi, hrskavo testo, ništa preslatko, pun, koncentrisan ukus i vrlo, vrlo poštene cene 4
renne Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 3 minutes ago, banatjanin said: au, koliko je ova Lasta dobra! zlo! posetio Bingo u Jablanici samo zbog forumskih preporuka. štapići lešnik, štrudle čokoladom i sa smokvom, onaj keks sličan Domaćici, sve je pet klasa bolje u odnosu na bilo koju ex Yu konkurenciju. lešnik dominira, kremasti filovi, hrskavo testo, ništa preslatko, pun, koncentrisan ukus i vrlo, vrlo poštene cene de si banatski puška te ne ub'la vi'š da te nismo lagali 2
foto Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 4 minutes ago, banatjanin said: au, koliko je ova Lasta dobra! zlo! posetio Bingo u Jablanici samo zbog forumskih preporuka. štapići lešnik, štrudle čokoladom i sa smokvom, onaj keks sličan Domaćici, sve je pet klasa bolje u odnosu na bilo koju ex Yu konkurenciju. lešnik dominira, kremasti filovi, hrskavo testo, ništa preslatko, pun, koncentrisan ukus i vrlo, vrlo poštene cene a janjetina sa hidroraznja? kad si vec tamo?
banatjanin Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 1 minute ago, renne said: de si banatski puška te ne ub'la vi'š da te nismo lagali nikad ni posumnjao nisam usput, nije topik za to (mada, i to je deo nostalgije), ali kad pomenuh Jablanicu - jagnjetina kod Gojka je vrhunska, ali sve ostalo je - kupus salata uvela, konobari spori i pogubljeni, kartice ne primaju, ambijent bizarno raspadnut (iako volim stare kafane, ovi su prešli igricu). međutim, račun od 40 i nešto sitno evra za petoro, sa pićima i tom rajskom jagnjetinom, te natera da sve podneseš 1 1
banatjanin Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 4 minutes ago, foto said: a janjetina sa hidroraznja? kad si vec tamo? pa upravo pišem!
foto Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 2 minutes ago, banatjanin said: pa upravo pišem! to, lutko!!!
le petit nicolas Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 (edited) lastu znam po davnim grisinama. neboplava kesica s lastom u gornjem uglu. mislila sam, kao dete, da su neki jedaci ogranak biblioteke lastavica pa sam ih grickala dok citam. bile su bolje od sokostark, resije pecene. nego, imamo ovde jos jednu staru firmu: koestlin. dobre slane stvari. slatke ne znam. poz Edited August 22, 2023 by le petit nicolas 2
renne Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 još jedna stara fabrika koja je vratila svoje predratno ime Super su im svi vafli, odlične su one napolitanke sa 72% čokolane, kao lukzuzno crno zlatno pakovanje 1
le petit nicolas Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 (edited) kako vratila? kako se zvala u vreme nenarodne diktature? inace, "predratno ime" je dobila 1930-ih kad je wolf prodao fabriku madjarima. sad su neki vlasnici izbosne. poz Edited August 22, 2023 by le petit nicolas
renne Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 3 minutes ago, le petit nicolas said: kako vratila? kako se zvala u vreme nenarodne diktature? poz itišao mi mozak na Karolinu tj Sloboda Osijek
le petit nicolas Posted August 22, 2023 Posted August 22, 2023 karolina lisena slobode... i oni su imali pristojne grisine. poz
Recommended Posts