ivy Posted August 6, 2023 Posted August 6, 2023 to sam nasla na Zabljaku...nisu bile sa kafom :( sad vise nisam na Zabljaku :(
NiZdr Posted August 7, 2023 Posted August 7, 2023 On 5. 8. 2023. at 23:29, ragasto said: Imamo Frondi. Jedna kutija je...baš po meri. На акцији у Темпу/Мега Максију по 150 кинти, до среде чини ми се. Купио једно 6-7 да ми се нађе. Али углавном носим на посао па поделим са колегама. 1
ivy Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 ovo sije Frondi za jedno 234 koplja...jedino sto nema da se kupi kod nas :( https://lasta.com/lasta-product/krem-stapic-ljesnjak/
renne Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 3 hours ago, ivy said: ovo sije Frondi za jedno 234 koplja...jedino sto nema da se kupi kod nas :( https://lasta.com/lasta-product/krem-stapic-ljesnjak/ sa kafom je još bolji, a i štrudle su fenomenalne, a i keks sa čokoladom, tj sve 1
Jimmy Kowalski Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Ja nikad nisam cuo za tu Lastu. Mislim da se kod nas nikada nije ni prodavala. Sto nemaju distributera, u cemu je fazon? 1
djeneralche Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 3 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Ja nikad nisam cuo za tu Lastu. Mislim da se kod nas nikada nije ni prodavala. Sto nemaju distributera, u cemu je fazon? Pre poslednjeg rata u Capljini je bila fabrika, poznati su bili po strudlama od smokve, moguce da su bili i neka Krasova ispostava kao Mira Prijedor. Ta fabrika u Capljini je propala a godinu dve je ponovo pocela ponovo da radi, koliko sam video imaju distribuciju po BiH. Ne znam za ostale drzave, verovatno ih ima i u Hrvatskoj. 1
fikret selimbašić Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 (edited) 10 minutes ago, Jimmy Kowalski said: Ja nikad nisam cuo za tu Lastu. Mislim da se kod nas nikada nije ni prodavala. Sto nemaju distributera, u cemu je fazon? Lasta Čapljina radi još od jugoslovenskih vremena, prije rata su pravili solidne štrudle sa smokvom, osrednji Lasta desert i čuveni Linđo keks koji je imao malo odanih fanova a bilo ga je svuda i bio je jeftin. Posle rata ponovo pokrenuli proizvodnju. Linđo je postao Lindžo ali ništa bolji nije bio nego ranije, štrudla i desert ostali isti kao i prije ali to nije kompliment, ubrzo su se ugasili iz poštenog i jasnog razloga, proizodi su im bili loši. Pretprošle godine su dobili novog vlasnika koji se baš potrudio oko svega, a prošle godine pojavili su se novi proizvodi, nova i redizajnirana ambalaža a naročito su se potrudili oko kvaliteta. Sve što sam probao je vrh u svojoj klasi i bolje je od meni dostupne konkurencije. Edited August 8, 2023 by fikret selimbašić 2 1
Jimmy Kowalski Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Pamtim tu Miru, kupovao sam Queen svaki put kad sam bio na moru. A bilo je i kad nas u Srbiji rekao bih..
renne Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Just now, Jimmy Kowalski said: Pamtim tu Miru, kupovao sam Queen svaki put kad sam bio na moru. A bilo je i kad nas u Srbiji rekao bih.. Mira radi i dalje. Torta Napolitana je vrh proizvod kao i nekada davno 1
Jimmy Kowalski Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 3 minutes ago, fikret selimbašić said: Lasta Čapljina radi još od jugoslovenskih vremena, prije rata su pravili solidne štrudle sa smokvom, osrednji Lasta desert i čuveni Linđo keks koji je imao malo odanih fanova a bilo ga je svuda i bio je jeftin. Posle rata ponovo pokrenuli proizvodnju. Linđo je postao Lindžo ali ništa bolji nije bio nego ranije, štrudla i desert ostali isti kao i prije ali to nije kompliment, ubrzo su se ugasili iz poštenog i jasnog razloga, proizodi su im bili loši. Pretprošle godine su dobili novog vlasnika koji se baš potrudio oko svega, a prošle godine pojavili su se novi proizvodi, nova i redizajnirana ambalaža a naročito su se potrudili oko kvaliteta. Sve što sam probao je vrh u svojoj klasi i bolje je od meni dostupne konkurencije. A, pa znaci ovo je zasluga novog vlasnika. Mozda krenu u distribuciju i kod nas onda..
fikret selimbašić Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 (edited) 8 minutes ago, renne said: tvarno su vrh proizvodi, ali su i cenovno jaki Jesu, skuplji su 20-30 posto od konkurencije ali su 70-100 posto bolji. Srećom pa su se pojavili u doba kad sam ozbiljno redukovao potrošnju slatkiša, bila bi i finansijska i zdravstvena izgibija da se ovo ukazalo prije desetak i više godina. 7 minutes ago, renne said: Mira radi i dalje. Torta Napolitana je vrh proizvod kao i nekada davno +1 na Napolitanu, a Frondi mi je bio prvi pik do pojave novih Lastinih štapića. Šteta što nisu nastavili proizvodnju keksa Goldi, taj bi bio A klasa po kalsifikaciji pokojnog Keksi Krema, siguran sam. Mada je njega nestalo još krajem osamdesetih. Miru je kupio Kraš prije petnaestak godina. Edited August 8, 2023 by fikret selimbašić 1
djeneralche Posted August 8, 2023 Posted August 8, 2023 Mira je bila Krasova fabrika pre rata, tj oni su je i osnovali, verovatno po nekoj SFRJ direktivi o razvoju slaborazvijenih podrucja. Posle su je kupili nakon privatizacije u BiH.
Recommended Posts