Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

to sam nasla na Zabljaku...nisu bile sa kafom :( 

sad vise nisam na Zabljaku :( 

Posted
On 5. 8. 2023. at 23:29, ragasto said:

Imamo Frondi. Jedna kutija je...baš po meri.

:piggy:

На акцији у Темпу/Мега Максију по 150 кинти, до среде чини ми се. Купио једно 6-7 да ми се нађе. Али углавном носим на посао па поделим са колегама.

• Wub 1
Posted

Ja nikad nisam cuo za tu Lastu. Mislim da se kod nas nikada nije ni prodavala.

Sto nemaju distributera, u cemu je fazon?

• +1 1
Posted
3 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Pre poslednjeg rata u Capljini je bila fabrika, poznati su bili po strudlama od smokve, moguce da su bili i neka Krasova ispostava kao Mira Prijedor. Ta fabrika u Capljini je propala a godinu dve je ponovo pocela ponovo da radi, koliko sam video imaju distribuciju po BiH. Ne znam za ostale drzave, verovatno ih ima i u Hrvatskoj. 

• +1 1
Posted (edited)
10 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Lasta Čapljina radi još od jugoslovenskih vremena, prije rata su pravili solidne štrudle sa smokvom, osrednji Lasta desert i čuveni Linđo keks koji je imao malo odanih fanova a bilo ga je svuda i bio je jeftin. Posle rata ponovo pokrenuli proizvodnju. Linđo je postao Lindžo ali ništa bolji nije bio nego ranije, štrudla i desert ostali isti kao i prije ali to nije kompliment, ubrzo su se ugasili iz poštenog i jasnog razloga, proizodi su im bili loši. Pretprošle godine su dobili novog vlasnika koji se baš potrudio oko svega, a prošle godine pojavili su se novi proizvodi, nova i redizajnirana ambalaža a naročito su se potrudili oko kvaliteta.  Sve što sam probao je vrh u svojoj klasi i bolje je od meni dostupne konkurencije.

Edited by fikret selimbašić
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted

Pamtim tu Miru, kupovao sam Queen svaki put kad sam bio na moru. A bilo je i kad nas u Srbiji rekao bih..

Posted

Stvarno su vrh proizvodi, ali su i cenovno jaki

• +1 1
Posted
Just now, Jimmy Kowalski said:

Pamtim tu Miru, kupovao sam Queen svaki put kad sam bio na moru. A bilo je i kad nas u Srbiji rekao bih..

Mira radi i dalje. Torta Napolitana je vrh proizvod kao i nekada davno

normal_89da0222848f43ea19e10561a598277c.

• +1 1
Posted
3 minutes ago, fikret selimbašić said:

Lasta Čapljina radi još od jugoslovenskih vremena, prije rata su pravili solidne štrudle sa smokvom, osrednji Lasta desert i čuveni Linđo keks koji je imao malo odanih fanova a bilo ga je svuda i bio je jeftin. Posle rata ponovo pokrenuli proizvodnju. Linđo je postao Lindžo ali ništa bolji nije bio nego ranije, štrudla i desert ostali isti kao i prije ali to nije kompliment, ubrzo su se ugasili iz poštenog i jasnog razloga, proizodi su im bili loši. Pretprošle godine su dobili novog vlasnika koji se baš potrudio oko svega, a prošle godine pojavili su se novi proizvodi, nova i redizajnirana ambalaža a naročito su se potrudili oko kvaliteta.  Sve što sam probao je vrh u svojoj klasi i bolje je od meni dostupne konkurencije.

A, pa znaci ovo je zasluga novog vlasnika. Mozda krenu u distribuciju i kod nas onda..

Posted (edited)
8 minutes ago, renne said:

tvarno su vrh proizvodi, ali su i cenovno jaki

Jesu, skuplji su 20-30 posto od konkurencije ali su 70-100 posto bolji. Srećom pa su se pojavili u doba kad sam ozbiljno redukovao potrošnju slatkiša, bila bi i finansijska i zdravstvena izgibija da se ovo ukazalo prije desetak i više godina.

7 minutes ago, renne said:

Mira radi i dalje. Torta Napolitana je vrh proizvod kao i nekada davno

+1 na Napolitanu, a Frondi mi je bio prvi pik do pojave novih Lastinih štapića. Šteta što nisu nastavili proizvodnju keksa Goldi, taj bi bio A klasa po kalsifikaciji pokojnog Keksi Krema, siguran sam. Mada je njega nestalo još krajem osamdesetih. Miru je kupio Kraš prije petnaestak godina.

Edited by fikret selimbašić
  • +1 1
Posted

Mira je bila Krasova fabrika pre rata, tj oni su je i osnovali, verovatno po nekoj SFRJ direktivi o razvoju slaborazvijenih podrucja. Posle su je kupili nakon privatizacije u BiH.