Jump to content

Prehrambena YU nostalgija

Featured Replies

Da ne zaboravimo doprinos eminentne vokalne umetnice na ovu temu https://www.youtube.com/watch?v=AJdk16UgiFw

Od sličnih navlakača u kesama bombona ranih sedamdesetih, loptica skočica. Malo manja od loptice za golf, odskače nezdravo, pa da vidiš belaja kada ti ispadne sa trećeg sprata i odskoči na travnatu livadu. Ništa traženje, samo trk u bakalnicu po novu kesu :)

Šejtan, tako smo je nazvali zbog te vrcavosti i nepredvidivog odskakanja :) Razbobojna guma pretopljena u loptaste kalupe, nijedna nije bila isto išarana,

• 1 year later...

Zašto ne rade linkovi iz prvog posta :( 

Kontam da vode do topika gde je post ali ne i do tačnog posta?

Sad sam ponovo pročitao neke postove, moram da priznam da je teorija da je keksi fejk nešto najgluplje što se ikada pojavilo na forumu :D

Ako neko ima skockanu "kolekciju" u nekim word ili sličnim fajlovima keksijevih traktata, bio bih jako zahvalan da mi se dobavi, hvala :)

• 3 weeks later...

Zasto nema 505? :mad:

Sa crtom.

505sacrtom.jpg

Bilo, bar do skoro u Rodi čini mi se, ali ukus....hmmm...upitan vrlo

• 1 month later...

Mala ispravka, veeelikog fana Kinder Ladu.. Naime, ovaj famozni krem je u YU proizvodila po Fererrovoj licenci Kolinska iz Ljubljane. Nikada Podravka iz Koprivnice! :)

On 27.4.2019. at 14:48, darling said:

https://www.index.hr/magazin/clanak/nostalgija-na-najjace-ovo-su-bili-najbolji-slatkisi-naseg-djetinjstva/2081063.aspx

zlatnih 8 s lesnikom. nisam puno jela, al kad je bilo, kao praznik da je bio. 

i cigaret zvake (koje su se tesko gulile, uvek ostane papira na njima). dobro smo zivi koliko smo opasno ziveli.

zlatnih osam obozavao al da, retko se pojavljivalo to u kuci. al su zato ovaj crveni kras s ljesnjakom donosili manje-vise svi. odlicna cokolada, mnogo voleo.

pera detlic karamele obozavao bez obzira sto su se bolesno lepile za zube. 

griote su mi bile ogavne i iskreno sam mrzeo svakog ko bi to doneo u kucu. jebote, kakvi su to gosti koji donose nejestive slatkise. mrzeo sam i kavabon i visoki c i sve tvrde bombone al sam zato karamele tamanio kao nezdrav. sve i nemilice. 

bili su neki kesići kao mini amareti kojih se sećam. kao mini puslice sa lešnicima koji su se lepili za zube.

mislim da su bili u žutim ili zelenim kesama sa nacrtanim lešnicima i da su ih proizvodili slovenci. 

njih sam obožavala. 

bili odlični

Ааа. Како се то зове? Јел још постоји. Ја то звао мали кекс, а јафа била велики. Хоћу то, где то има?

joj, koliko je to bilo super

sad vidim po marketima conad amarete, jedva se uzdrzavam da ne kupim jer bih jela odmah i sve sa ambalazom

uopšte se ne sećam kako su se zvali samo pamtim ukus 

11 hours ago, morgana said:

joj, koliko je to bilo super

sad vidim po marketima conad amarete, jedva se uzdrzavam da ne kupim jer bih jela odmah i sve sa ambalazom

slobodno kupi te amarete, bzvz su ko svaki drugi industrijski amareti od kostica kajsije, mislim, to ima aromu, slatki su, imaju svrhu u zivotu zene, jedan-dva uz kafu, kranc za sizkejk, i tako dalje, al da ces zdrati celu kesu, neces.

kao kroz maglu se secam da mi je keksi otkrio kako su se zvali ti lesnik mak(a)roni u zutoj kesi koje sam i ja volela, retko jela, mozda tek par puta u zivotu, al su se urezali na zauvek, i ko ih je proizvodio, ali sam, naravno, zaboravila, eto, moglo bi biti odgovora u keksijevim rukopisima

sad bih rekla da su to bili padobranci bez krema, odnosno skelet padobranca s lesnicima, sto se pravi lako.

ja volo onaj krem mandy, nije poziveo dugo u prodaji. nisam nesto ludeo za slatkisima, kumina keva bila zaduzena za domace kolace i torte.

a otkad su mi iz nijemacke doneli coko zeke i deda mrazove, shvatanje kakvog ukusa treba da je cokolada se drasticno promenilo.