WTF Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Intermezzo u Charlotteu. Vlasnici Srbi pa ima i Karadjordjeva, Becka, sopska , burek itd. I ova Karadjordjeva je prilicno dobra mogu vam reci. Vidim, overio si Intermezzo. Fino mesto, bio sam pre 3-4 godine. I ja sam jeo Karadjordjevu, bila je odlicna. Prijatelji koji su bili sa mnom (Ameri) su otkinuli na svinjski djuvec (pork stew). Lokalni Srbi se uglavnom okupljaju kod bara. Ako ti kulinarska nostalgija nije zalecena, moraces da se zaputis na sever - Balkan (Richmond, VA) i Ambar (DC). Sent from my iPad using Tapatalk
kblo konza Posted July 13, 2014 Posted July 13, 2014 Ako i dalje postoji, kafanica "Turist" u Staroj čaršiji, najbolji gravče na tavče u galaksiji. Ograda: nisam tamo bio ihaaaj odavno. Edit: viđu vraga, postoje! to gravce na tavce je kao mlekce, najbolje u univerzumu, potpisujem. ako se neko zabode u istri, konoba dolina, paste (oni same prave) sa tartufina, sirom, divljac (ako je ima tog dana)... u rangu javor dzoka, samo nije jaga u pitanju dolaze lokalci, soc ambijent, radi i zimi http://www.konobadolina.hr/en/galerija
Frank Pembleton Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Ako i dalje postoji, kafanica "Turist" u Staroj čaršiji, najbolji gravče na tavče u galaksiji. Ograda: nisam tamo bio ihaaaj odavno. Edit: viđu vraga, postoje! Odlično hvala na preporuci Послато тетејцем
ajgor Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Odlično hvala na preporuci Послато тетејцем Nema na čemu, drago mi je da ste se odlično nakrkali :)
Frank Pembleton Posted July 14, 2014 Posted July 14, 2014 Nema na čemu, drago mi je da ste se odlično nakrkali :)Jesmo a ambijent je uticao, prijatni kelner taman koliko treba! Послато тетејцем
sailorman Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 Restoran Kod Pedje na Adi Bojani nemojte zaobici ako ste u CG ili cak Albaniji. Najbolja riblja corba koju sam ikad jela, gusta, nemasna, sa brutalnim komadima ribe. Savrsena orada, odlicni skampi. Mislim da cu veceras probati brancina. Ambijent nikad bolji, sa pogledom na Bojanu i na usce, cene sasvim prijateljske.
kblo konza Posted August 2, 2014 Posted August 2, 2014 u skadru na bojani, na ušću drima u bojanu, na nekih sat vremena od ade bojane preko ulcinja i vladimira ima restoran ilirija za koji tvrde da je perfektan a cene da su mu popularne.
clandestino Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 (edited) Nekako se namestilo da sam u roku od par nedelja pohodio i cuvena svratista u Mladenovcu (poseta vikendom rekonvalescentu u Selters Spa & Wellness) kao i ono cudo zvano Mrzenci, izlaz Prdejci, z.p. Gevgelija (na putu za halkidikijev Digitus Vulgaris). Ja bih se usudio da proglasim MB za pobednika sto se tice jagnjetine u svim kategorijama: mekoca, ukus, temperatura, dizajn porcije (bajadere), slast i hrskavost korice. Na drugom mestu je za nijansu slabiji Javor Dzoko (pazite se onog drugog Javora u centru sela), jer mu je korica obojena nekom gorcom aromom sto je mozda stvar podneblja ali me sprecavala da ispustam "mmmmmmmmm" posle svakog zalogaja. Mekoca, usluga i sve ostalo za desetku. Nekako najslabija ispade Dascara, sa hladnom i masnjikavom jagnjetinom, ali daleko od toga da nije bila ukusna. Ali mi je i pre posete veci broj poznavalaca materije rekao da je Dascara ipak bolja za druge stvari, za rostilj, gotovu klopu i veselog sumadinca. Edited August 20, 2014 by clandestino
Killiana Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Sinoc sam klopala jamajcansku klopu, prvi put u zivotu... i u fazonu sam... jela bih ovo each and every day. Starter fish cake, glavno jelo ox tail... i u glavi mi i dalje odzvanja 'ox tail... ox tail... ox tail...' malo se prsti uprljaju... no, to je nikakav problem. Sestra je klopala svinjetinu sa mangom i jos necim, koja je isto bila ludilo... Enivej, ko je u Berlinu ili navraca, RosaCaleta, Kreuzberg... kome se jede italijanska klopa, isto Kreuzberg, tamo sam par puta klopala, Goldenen Hahn, mislim da uglavnom po principu dnevnog menija funkcionisu, obavezno ako ima probati carpaccio od hobotnice...
*edited by mod Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 Ja sam od jamajcankse klope jeo samo Jerk Chicken i to je bilo fenomenalno.
Killiana Posted August 29, 2014 Posted August 29, 2014 @kayser starteri idu do 5jura koliko sam videla, glavna jela od 11,5 do recimo 20jura... ovaj ox tail je 17,5 racun sestri i meni, uz dva piva, ja pila jamajcansko ona neko nemacko, oko 50 jura. malo skuplje, ali smo uzele najskuplja glavna jela. also, porcije su bas pristojne. btw, ne izgleda fancy uopste restoran, a danas mi rekose i da ima odlicne reviewove ne samo kao jamajcanski restoran u berlinu, nego generalno kao berlinski restoran... sto se ovog italijanskog tice, ne znam bas koje su cene tacno, ali znam da je pristojno i malkice mozda jeftinije od ostalih... jedino bi trebalo rezervisati, posto su uvek puni. [a mozd' sretnes i selebritija nekog ha ha, ja nisam jos uvek]
sandine Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Taverna San Trovaso u Veneciji.Kod Gallerie dell'Accademia,Dorsoduro.Super veeelika pica,odlicno house wine!Sta ces vise. http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g187870-d1034690-Reviews-Taverna_San_Trovaso-Venice_Veneto.html
Recommended Posts