Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted

Pa dobro, Miloša Obrenovića su 58 dočekali kao oslobodioca jer su zaboravili (ili se nisu ni sećali) kako se ponašao u prvom mandatu™. Posle im nije bilo jasno kako može tako samodrzacki da se ponaša, ali je brzo umro…

Posted
1 hour ago, Plajvi said:

Dosta sam puta u poslednje vreme cuo Sloba nam bar davo da svercujemo

gomila apologeticnih tekstova, narocito nakon sto je umro, pa onda ona serija prosle godine... jos treba narod da se oseca krivim sto ga je otero. :rolleyes:

Jbg, jedna moja komšinica (imala je tad 60-ak godina) par godina posle 1999. često sa setom pominjala "eto kako se za vreme bombardovanja svi lepo družili, često sastajali", a sad nigde nikog". Prosto ne znaš šta da odgovoriš na tako nešto. :)

Posted
1 hour ago, Plajvi said:

Dosta sam puta u poslednje vreme cuo Sloba nam bar davo da svercujemo

gomila apologeticnih tekstova, narocito nakon sto je umro, pa onda ona serija prosle godine... jos treba narod da se oseca krivim sto ga je otero. :rolleyes:

Osim sto serija Porodica ne predstavlja nikakvu rehabilitaciju Slobe i Mire, niti ih prikazuje u dobrom svetlu. Imali smo zustru raspravu o tome ovde kad se emitovala i uzasno me je nervirala ta teza koja se provlacila..

• +1 2
Posted

Osim sto serija Porodica ne predstavlja nikakvu rehabilitaciju Slobe i Mire, niti ih prikazuje u dobrom svetlu. Imali smo zustru raspravu o tome ovde kad se emitovala i uzasno me je nervirala ta teza koja se provlacila..

Ma naravno da nije, ja se i ne sećam te rasprave...

....shiit has hit the fan.
Posted

Takav je efekat kod mnogih proizvela, cak se secam i nekog Cedinog intervjua gde je zvucao kao da se izvinjava narodu sto je ucestvovao u tome

+ naravno i zvalavi i gljivica i pranje biografije, Slobo neshvacen, nisam ja bio u njegovom bliskom okruzenju itd. 

Posted

Kakav je ovo protest s traktorima ispred banovine?

Posted
On 7.8.2022. at 20:54, Jimmy Kowalski said:

I u Rusiji je tada navodno isto postojao jak zal za SSSR-om (u fazonu bili smo velika sila), pa i Staljinom (cvrsta ruka sve resava fazon)..

I kod mog dede :lol: (topik o vremeplovu)

On 7.8.2022. at 23:18, Plajvi said:

Takav je efekat kod mnogih proizvela, cak se secam i nekog Cedinog intervjua gde je zvucao kao da se izvinjava narodu sto je ucestvovao u tome

Ma, neverovatno mi bilo kako su neki ljudi pobesneli, kao serija ih rehabilituje, meni je kao ril tajm posmatraču delovalo prilično dobro prikazano. Tema serije nije bila ratovi, nego trenutak hapšenja. Čeda se izvinjavao :rolleyes: lol

• +1 1
Posted (edited)
On 7.8.2022. at 20:46, Plajvi said:

Zivo me zanima da li u Rumuniji i Bugarskoj danas u povecem broju postoje likovi koji su nostalgicni za Causeskuom i Zivkovim kao sto ovde u Srbiji stidljivo pocinje rehabilitacija Sloboa 

često se čuje - to što je čaušesku izgradio, ovi ne mogu da okreče

mislim da je to više do lošeg održavanja onog što se izgradi kroz investicije eu, koje je bilo očito skoro svuda, valjda su im zavrnuli jajca poslednjih godina, pošto se tu situacija primetno menja na bolje

Edited by Braća Strugacki
  • +1 1
Posted
6 hours ago, ivy said:

verovatno potreban

ali, kao i uvek, ne i dovoljan

Posted

ionako naglašavaju da nisu protiv vučića

Posted

biće kao sa onim prodavcima paprika/paradajza iz Leskovca, kad im ovaj baci neke mrve, ima da ga hvale na sva usta. Što je ok, ne mora svaki protest da bude politički, ali ne moramo ni mi da podržavamo svakog ko ide da ište milostinju. 

Posted

Polako sa tim kvalifikacijama. Ocigledno je da nemas pojma o cemu pricas, a donosis zakljucke veoma hrabro.

Koliko se nase drustvo zanima za poljoprivredu i probleme agrara dovoljno govori recimo i cinjenica da ovaj forum ima temu na svaku mogucu glupost koja coveku padne na pamet, ali vezano za poljoprivredu nema.

Protest nije politicki. Izjasnili su se da ne prihvataju podrsku bilo koje opozicione stranke, sto podrzavam. Izasli su ljudi koji imaju probleme godinama unazad ne bi li resili neke od njih i time poboljsali svoj polozaj. To nesto sto traze nije milostinja. Traze trzisnu privredu, cene njihovih proizvoda kao u okruzenju, subvencije kao u okruzenju, subvencionisane cene goriva slicno kao u okruzenju. Srpski poljoprivrednik treba da bude konkurentan evropskom iako nema ni priblizan polozaj kao evropski sto se tice subvencija.  A na kraju i ono sto proizvede uzmu mu po nizoj ceni od trzisne, jer su tako u mogucnosti. Zato su izasli.

Provereno znam da su organizatori ovog protesta apoliticni, da je ideja zdrava i da samo zele da se izbore za neke uslove koji se u drugim drzavama podrazumevaju.

Na kraju treba imati u vidu da su to poljoprivrednici. Nisu doktori, inzenjeri i filozofi. Treba ih podrzati i dati im kredita", a ne tako lako osudjivati iako se ne poznaje sustina problema.

• +1 2
Posted

Али чекај, они хоће да реше своје проблеме, што је сасвим легитимно и не занимају их шири проблеми друштва, што је такође потпуно легитимно.

Али ако њих не занимају моји проблеми, што би мене занимали њихови? Говорим као појединац, не као припадник политичле странке. 

Узгред, ако траже тржишну привреду, онда не могу да траже овакве или онакве цене. Што је опет ок, нису ни први ни последњи који траже тако нешто. Е сада да ли то мени одговара или не, само од тога зависи да ли ћу их подржати. Нпр. ако мени више одговарај јефтина храна из увоза, зашто бих их подржао? 

Ја их не осуђујем, гледају људи своја посла и своје проблеме. Али онда је разумно за очекивати да и други гледају своја посла и не баве се њима...

• +1 1
  • -1 1
Posted

Kakva je prica s djubrivom? Poljoprivrednike unistilo gasenje Azotare i to sto sad mora da se uvozi?