Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

Posted (edited)
2 hours ago, Mos said:

Nama su potrebne promene na nivou potpunog reseta, kao recimo '45 ili '91. Promena kompletne ekipe, promena u razmišljanju i pogledu na stvari

Znači nikad

2 hours ago, Milosh76 said:

Sloba je dozvolio STB, radio B92, radio Index, desetak lokalnih stanica 2-3 dnevna lista... Ovaj je sve blokirao. I finansije i medije i bilo kakvu kriticku misao

STB se nije video na 50 km od Beograda pravom linijom bez solidnog pojačivača i antene koja se nalazila na krovu (eventualno ako si u stanu na 4-5 spratu i ništa te ne zaklanja). Veliki broj gradova nije imao nikakve lokalne stanice (ili su bile režimske) itd, pa su se svejedno ljudi informisali jer ih je zanimlo, što je reako bih ključna razlika. Ko god želi danas ima gde da se informiše, ali većinu boli patka

Edited by Time Crisis
Posted

Demokratska opozicija treba da se bavi i tim patriotskim pričama.  Slobu nacionalea je pobedio Voja Srbenda a ne Čeda Narkoman...

Posted
21 minutes ago, Time Crisis said:

Znači nikad

STB se nije video na 50 km od Beograda pravom linijom bez solidnog pojačivača i antene koja se nalazila na krovu (eventualno ako si u stanu na 4-5 spratu i ništa te ne zaklanja). Veliki broj gradova nije imao nikakve lokalne stanice (ili su bile režimske) itd, pa su se svejedno ljudi informisali jer ih je zanimlo, što je reako bih ključna razlika. Ko god želi danas ima gde da se informiše, ali većinu boli patka

Ja sam 94 radio u info službi DS kao potrcko. Bilo je 8-10 lokalnih televizija koje su reemitovale programe koje smo im mi slali. 96 posle lokalnih izbora se taj broj utrostrucio.  O radio stanicama da i ne govorim. 

Posted
2 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Ja sam 94 radio u info službi DS kao potrcko. Bilo je 8-10 lokalnih televizija koje su reemitovale programe koje smo im mi slali. 96 posle lokalnih izbora se taj broj utrostrucio.  O radio stanicama da i ne govorim. 

Kako gde, npr. u celom Sremu koliko se sećam nije bilo nikakve lokalne televizije u to vreme. Ni u Novom Sadu se ne sećam da je bilo nešto.

Posted
1 minute ago, Time Crisis said:

Kako gde, npr. u celom Sremu koliko se sećam nije bilo nikakve lokalne televizije u to vreme. Ni u Novom Sadu se ne sećam da je bilo nešto.

U pravu si tu. Centralna Srbija je u pitanju. Ali mislim da je posle 96/7 bio Sombor i sigurno bar jedan radio u NS.  Znam da sam 98 išao da gostujem. I Pančevo je bilo posle. 

Posted
46 minutes ago, Time Crisis said:

Znači nikad

+1

• +1 2
Posted
13 hours ago, Time Crisis said:

Znači nikad

Za par generacija verovatno. Nisu ni Bugari/Rumuni mislili da će se ikad izvući onog pakla, pa evo guraju fino. 

Posted

mnogo stosta (kad bi postojala rec stosta dal bi se pisala zajedno il odvojeno? :D ) moze da se promeni maltene preko noci

ni pomenutim komsijama nisu trebale generacije

al je jbg potreban reset

problem je em sto guramo u pogresnom smeru, em naznake promena nikako nisu dobre, ako bi se i desio reset, verovatno bi bio takav da bi bili jos blizi srednjem veku

13 hours ago, Hamlet Strašni said:

ovo me podsetilo na vest od juce "u cacku formiran odbor demokratske stranke" 

jbt

nije ds sto je bio, nit je u cacku ikad bio posebno jak, ali svejedno prilicno je neverovatno i lepo opisuje snagu danasnje opozicije to sto ds nije imala opstnski odbor u cacku

*naravno 90,00 tih je postojao odbor koji je kasnije ugasen

Posted
22 minutes ago, pbg12345 said:

kad bi postojala rec stosta dal bi se pisala zajedno il odvojeno?

Ja mislim da postoji, i da se piše zajedno.

• Hvala 1
Posted
2 hours ago, Mos said:

Za par generacija verovatno. Nisu ni Bugari/Rumuni mislili da će se ikad izvući onog pakla, pa evo guraju fino. 

Dobro, za par generacija pitanje da li će i u kom obliku postojati Srbija tako da mindeđ

• +1 1
Posted (edited)

Zivo me zanima da li u Rumuniji i Bugarskoj danas u povecem broju postoje likovi koji su nostalgicni za Causeskuom i Zivkovim kao sto ovde u Srbiji stidljivo pocinje rehabilitacija Sloboa 

Edited by Plajvi
Posted

Za Živkovim postoje, ja znam jednog :D NATO smatra grobarom Bugarske. 

E da, ima i zastavu Bugarske u dnevnoj sobi iznad sofe :lolol:

• Haha 1
Posted
2 minutes ago, Plajvi said:

Zivo me zanima da li u Rumuniji i Bugarskoj danas u povecem broju postoje likovi koji su nostalgicni za Causeskuom i Zivkovim kao sto ovde u Srbiji stidljivo pocinje rehabilitacija Sloboa 

Secam se kroz maglu da je Dubravka Stojanovic (ili neko iz tog kruga) u Pescaniku pocetkom 2000-ih spominjala istrazivanja kako u vecini zemalja istocne Evrope postoji zal za vremenom pod komunizmom, pa tako i kod Rumuna i Bugara. A to se tumacilo vise razocaranoscu i izneverenim ocekivanjima sto nije odmah nastupilo blagostanje, nego bas zaljenjem za samim liderima. I u Rusiji je tada navodno isto postojao jak zal za SSSR-om (u fazonu bili smo velika sila), pa i Staljinom (cvrsta ruka sve resava fazon)..

• +1 3
Posted
1 minute ago, Jimmy Kowalski said:

Secam se kroz maglu da je Dubravka Stojanovic (ili neko iz tog kruga) u Pescaniku pocetkom 2000-ih spominjala istrazivanja kako u vecini zemalja istocne Evrope postoji zal za vremenom pod komunizmom, pa tako i kod Rumuna i Bugara. A to se tumacilo vise razocaranoscu i izneverenim ocekivanjima sto nije odmah nastupilo blagostanje, nego bas zaljenjem za samim liderima. I u Rusiji je tada navodno isto postojao jak zal za SSSR-om (u fazonu bili smo velika sila), pa i Staljinom (cvrsta ruka sve resava fazon)..

има и оно да људи генерално имају жал за младошћу. То су наводили као образложење за Румунију - све је лакше кад си млад…

• +1 4
Posted

Dosta sam puta u poslednje vreme cuo Sloba nam bar davo da svercujemo

gomila apologeticnih tekstova, narocito nakon sto je umro, pa onda ona serija prosle godine... jos treba narod da se oseca krivim sto ga je otero. :rolleyes:

• +1 2