Molder Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 17 hours ago, Apollo Creed said: Bliži se...recenzije i dalje redom brutalne, vrv horor događaj godine... http://cinegrand-mcf.rs/nasleđe Meh..... holivudski ušminkani horor - ništa novo i originalno....... Fali nam više low budget anonimusa creepy horor misterija
Jeremija Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 On 4.5.2018. at 22:02, Molder said: Jedan od najboljih horor filmova, po mom mišljenju. Triangle isto odličan. Zašto ne prave više takve filmove? Jel gledao neko nešto valjano u poslednje vreme? Zadnje što je iole valjalo - http://www.hbo.rs/movie/vidim-vidim_-81956 Horor propo... :(
Pokojni Ruxin Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 (edited) Horor je u konstantnom stanju propadanja. Gerald's game je odličan, get out je odličan, autopsy of jane doe valja od manjih, train to busan je oke i zabavan... Edited May 9, 2018 by Ruxin
Jeremija Posted May 9, 2018 Posted May 9, 2018 (edited) Ne smem da gledam Gerald's Game, knjigu sam čitao još negde '95, i ostavila mi je jako dobar utisak, pa da ne kvarimo, pogotovo zbog velike količine unutrašnjih monologa koje pretpostavljam da film ne može da dočara. Isto mi je i sa ovom modernom verzijom IT-a, nisam čitao recenzije, ali mogu da se kladim da su izbacili zadnji deo (iz knjige), jer je u današnje vreme previše kontroverzan za ekranizovanje... Edited May 9, 2018 by Jeremija
Moća Posted May 10, 2018 Posted May 10, 2018 Isto mi je i sa ovom modernom verzijom IT-a, nisam čitao recenzije, ali mogu da se kladim da su izbacili zadnji deo (iz knjige), jer je u današnje vreme previše kontroverzan za ekranizovanje...Naravno da jesu. Mada po mom misljenju It jedino moze lepo da se odradi kroz seriju.Sent from my Le X620 using Tapatalk
Nikodije Posted May 12, 2018 Posted May 12, 2018 revenge https://www.imdb.com/title/tt6738136/?ref_=fn_al_tt_1 preznojio sam se u par navrata dok sam gledao, ali vredelo je preziveti™ ovo iskustvo
copkillah Posted May 12, 2018 Posted May 12, 2018 On 10.5.2018. at 7:59, Moća said: Naravno da jesu. Mada po mom misljenju It jedino moze lepo da se odradi kroz seriju. Sent from my Le X620 using Tapatalk ne znam na šta tačno mislite, davno sam čitao, ali zar to nisu možda sačuvali za drugi deo?
Jeremija Posted May 12, 2018 Posted May 12, 2018 (edited) Nema šanse da takva scena bude u drugom (ili bilo kakvom) delu, iako je integralni deo knjige... Pošto nisam gledao film, ne znam dokle su došli, ali ove scene neće biti, ne vredi ni razmatrati... Eventualno će napraviti sličnu, ali sa odraslim likovima, i to je to... Edited May 12, 2018 by Jeremija
Pokojni Ruxin Posted May 12, 2018 Posted May 12, 2018 Jel pričaš o underage orgijanju? Ozbiljno zameraš što su to izbacili i kriviš današnje vreme?
Jeremija Posted May 12, 2018 Posted May 12, 2018 Just now, Ruxin said: Jel pričaš o underage orgijanju? Ozbiljno zameraš što su to izbacili i kriviš današnje vreme? Pazi, to ti je jedan od najbitnijih momenata u knjizi, izgubili su fokus, počeo je da ih hvata strah, i to im je pomoglo da se trgnu...
Weenie Pooh Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Najmanji je taj izostanak problem kod novog Ita. Već sam ga opanjkavao na Kingovoj temi, ali da ponovim ukratko ovde:- Oslanja se na jump scares. Klovn 46 puta iskače odnekud i pokušava da zgrabi klince, ovi mu 46 puta izmaknu. Pa ti budi uplašen i četressedmi put.- Forsira se rešenje koje sa originalom veze nema: kao, ako se ne plašiš monstruma, on ti ne može ništa. Kad klinci to shvate, uzmu bejzbol palice pa pretuku klovna - Intervencionizam kao ideologija, eksplicitno se tvrdi da si ili ovca za klanje ili koljač, trećeg nema.- PC kultura, bullies debelog pogrdno ne zovu debeli nego "new kid", crnca ne vređaju po rasnoj osnovi, itd.- Debilni love triangle Ben-Bev-Bill kao iz nekog sitkoma, sa glumicom od 17 godina u ulozi 12-godišnjakinje.
ToniAdams Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 ma bezveze je film generalno, uzasno dosadan i nepotreban
Jeremija Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 (edited) 21 minutes ago, Weenie Pooh said: - PC kultura, bullies debelog pogrdno ne zovu debeli nego "new kid", crnca ne vređaju po rasnoj osnovi, itd. Ne znam da li si čitao Christine (ili sam IT), ali ovi motivi (rasizam, sileđijstvo, seksizam) su uvek naglašeni u njegovim delima, ne zato što je to neki njegov stav, nego zato što baš takvi služe snažnoj karakterizaciji, glupo je tako nešto izbaciti, razvodni se originalno delo... 21 minutes ago, Weenie Pooh said: - Oslanja se na jump scares. Klovn 46 puta iskače odnekud i pokušava da zgrabi klince, ovi mu 46 puta izmaknu. Pa ti budi uplašen i četressedmi put. - Forsira se rešenje koje sa originalom veze nema: kao, ako se ne plašiš monstruma, on ti ne može ništa. Kad klinci to shvate, uzmu bejzbol palice pa pretuku klovna Nisam gledao film, ali je i ovo glupo, najviše zbog toga Spoiler što je korišćenje "jump scares" jeftino i ne doprinosi atmosferi (sem ako si malji deca), a sam klovn nije uopšte toliko bitan, jer je samo manifestacija nekog vanvremenskog zla, valjda u obliku pauka, nisam čitao 23 godine, pa me ispravi ako grešim... Mada razumem da je korišćenje klovna izuzetno zahvalno za marketing... Edited May 13, 2018 by Jeremija
Weenie Pooh Posted May 13, 2018 Posted May 13, 2018 Pa King je pisao pre četvrt veka, danas bi mu urednici izbacili i decojebanje i uvrede i sve što nije košer. Krv do kolena, to je uvek poželjno, ali ne daj bože da čak i psihotični negativac nekom kaže fatso ili nigger, to ne sme. Potpuno je apsurdna ta selektivna dezinfekcija ako već pokušavaš da napraviš horor film o natprirodnim ubistvima dece - ne snimaš ga za decu od 7 godina. Meni je najveće razvodnjavanje ipak bila ta ideja koju tresnu u raspletu, da se tog vanvremenskog zla koje se decenijama unazad hrani dečijim mesom ne treba plašiti. Pretvaraš ga u babarogu, u fantoma koji ne postoji osim u glavama uplašene male dece, praviš se da je iracionalan i nepoželjan strah od zubatog monstruma koji pokušava da ti odgrize glavu. Kad god je neko trijumfalno viknuo "I'm not afraid of youuu", ja sam se zapitao "Kako i zašto, pobogu? Sasvim je razumno plašiti ga se."
Recommended Posts