Jump to content
IGNORED

HOROR filmovi

melankolic

Recommended Posts

Posted

Ta sranja uopšte nisu horori.

Žanrovski jedino što valja je; The Devil's Candy (2015)

Izašao je tek početkom 2017, ne znam pravi razlog. Potpuno uverljiv i lepo snimljen.

Taj neki metal horor, prožet Satanskim ritualima i večna priča o dobru i zlu.

Ono što mi se ne sviđa je kliše bekstva iz grada u kuću na periferiji. Ta radnja trebalo je da se odvija u gradu.

Nešto poput Polanskog, koji je celu radnju postavio u gradu, centru zbivanja svih mračnih sila...

Posted

Kako autopsija nije horor?

20 minutes ago, zakintos said:

The Devil's Candy (2015)

Gledao ga pre par meseci, ok je, ali nekako osećam da je bilo potencijala za više, da se ideja kuće mogla bolje razraditi, Neke scene su prilično blesave i klišeizirane, naročito pred kraj.

Posted

Govorim čisto žanrovski. Daleko je od toga. Jesu uzeti neki elementi horora ali toga ima u tragovima i ne održava u potpunosti celu priču.

Zato The Devils Candy ima šmek starog horora, sve vreme. Dok su mi ovi previše zašećereni.

Posted
1 minute ago, Nikodije said:

top20 najboljih francuskih bolestina.

daj tu listu

Posted (edited)

svi filmovi gaspara noe, man bites dog, fuck me, piano teacher, high tension, in my skin,  frontieres, inside, martyrs, piano teacher, elle... ovo je nekih 15, ne mogu sada da se setim jos 5, ali ima ih i mnogo vise

Edited by Nikodije
Posted

Grawe je belgijski, kao i Čovek ujeo psa, na primer.

Posted

jel? ja mislim da je grave francuski, jedino ako nije neka koprodukcija. za ovaj drugi nisam siguran

Posted

i calvaire je opak, hteo sam da ga dodam na listu, kad ono opet belgijski. ok, ne bi usao u top20 sa francuskog govornog podrucja

Posted
1 hour ago, Nikodije said:

raw

http://www.imdb.com/title/tt4954522/?ref_=fn_al_tt_1

mozda nema smek staaaaaaaarih horora, ali ima smek francuskih bolestina. doduse ne bi usao u top20 najboljih francuskih bolestina.

Očekivao sam više posle hajpa. Nije loš ali nije ni za padanje na dupe.

Posted

Gledao raw, pa bas ga i ne bih preporucivao :34_rolling_eyes: