Jump to content
IGNORED

Utisak nedelje

Atreid

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Frank Pembleton said:

To su glasine!

Ko će ga znati, moja informacija je stara pola godine, možda su sad svi do jednog legalno zaposleni, pitaću, mada sumnjam.

Posted (edited)
1 hour ago, Jeremija said:

Ovo ti je tzv. interlacing, oprema mora ne da je stara, nego prastara.

Sva tv oprema od početka vremena do HD-a jeste "interlacing". Sada je to napušteno sa 4k i 8k. 

Ovde je urađen "deinterlacing" ili neka slična nesrećna fora. To oko fildova kapira vrlo malo ljudi čak i na tv-u, a kamoli kompjuteraši. 

Možemo da nagađamo šta se desilo, ali je najverovatnije SD signal uzet sa h.264 kodera i onda u montaži dokrajčen.

Može se SD dovesti u neku PC capture karticu i dalje kao nekada sa DV trake. 

edit: 

Dok mi brinemo o kvalitetu slike

spacer.png

slika sa društvenih mreža

Edited by dvb-t manijak
Posted

dakle jos nema uploada nigde? 

Posted

meni ne bi smetalo i da je bila slika sa snegom i sto nije kur pal HD UHD ili sta god vec. gledala sam preko SBBa na smart hd tv-u i nisam nista primetila od toga sto vi pricate. valjda me vise zanimao sadrzaj

Posted
24 minutes ago, gagilija said:

meni ne bi smetalo i da je bila slika sa snegom i sto nije kur pal HD UHD ili sta god vec. gledala sam preko SBBa na smart hd tv-u i nisam nista primetila od toga sto vi pricate. valjda me vise zanimao sadrzaj

+1

Poslednji kog sam bio gledao je bio neki krš sa jutjuba, ali su tu Olja i Srba Turajlić bile istamburale Vučića, koji je plakao (zaista) u emisiji povodom Tominog štrajka žeđu. Uništile su ga, pa je napustio emisiju, posle se krvavo osvetio.

Posted
10 hours ago, Frank Pembleton said:

To su glasine!

:D

Posted
11 hours ago, Anonymous said:

Ko će ga znati, moja informacija je stara pola godine, možda su sad svi do jednog legalno zaposleni, pitaću, mada sumnjam.

😉 

Posted (edited)

A kao ne bi iskoristili to i ne šalju im inspekcije dovoljno često?:unsure:

Edited by mraki
Posted
8 minutes ago, mraki said:

A kao ne bi iskoristili to i ne šalju im inspekcije dovoljno često?:unsure:

Misterija.

Posted

odgledao napokon

utisak mi je da je ppp debelo preterao sa kritikom :fantom:

meni nekako sve ocekivano i naravno da je bitno da je un opet tu, ma koliko bila "malogradjanska" kao sto neko rece

odabir utisaka, a posebno nazivi, odlicni kao i uvek

a ovo ztvanje gledalaca zaista  smara

odavno prevazidjena forma, koja samo uzima vreme gostima i dosadna je

Posted

Pa dobro nema tih gledalaca previše, a Jbga malo je glupo da se to ukine. Ima i malo komičnih momenata. Ja bi voleo da krenu botovi da se javljaju, pošto bi bilo , "a koji je vaš Utisak od ponuđenog?" A svi se sprdaju sa gazdom...

Posted
3 minutes ago, pbg12345 said:

odgledao napokon

utisak mi je da je ppp debelo preterao sa kritikom :fantom:

meni nekako sve ocekivano i naravno da je bitno da je un opet tu, ma koliko bila "malogradjanska" kao sto neko rece

odabir utisaka, a posebno nazivi, odlicni kao i uvek

a ovo ztvanje gledalaca zaista  smara

odavno prevazidjena forma, koja samo uzima vreme gostima i dosadna je

Forma jeste prevazidjena ali to meni daje poseban smek ovoj emisiji i deo je tradicije Utiska, tako da ne vidim da je to neki preveliki problem.