Jump to content
IGNORED

Utisak nedelje

Atreid

Recommended Posts

Posted
4 minutes ago, Halvard said:

Pa ukratko: Spartak iz Moskve osvaja kup Rusije nakon jedne od najtežih sezona, ova pesma je jedan od najvećih hitova u istoriji ruske pop muzike i postala je nezvanična himna navijača Spartaka, najpopularnijeg ruskog kluba (ovakva pesma!), ova pevačica je ikona jedne generacije, pre tačno godinu dana je bila na samrti zbog korone i svaki portal u Rusiji je već imao spremljenu vest o njenoj smrti, nekim čudom se izvukla. Pre mesec dana je kao flamingos iz pepela (ako Valkira čita ovo :happy:) nastupila na proslavi osvajanja kupa i izazvala ovakvu reakciju čitavog stadiona.

Niko u Srbiji pojma nema ni o čemu od ovoga. 

Sta je ovde lose? Ne razumem

Posted

Svaka vama cast kad razlikujete Ruse od Ukrajinaca...

• +1 3
Posted
1 minute ago, Tutankamon said:

Svaka vama cast kad razlikujete Ruse od Ukrajinaca...

Bato, ti li si?😂

Posted
4 minutes ago, Sara said:

Sta je ovde lose? Ne razumem

Ma apsolutno ništa nije loše, ja lično čak volim ovu pesmu i Maksim mi je jako gotivna kao pojava. 

Poenta je da je ovo nešto što je u Rusiji jako relevantno, a u Srbiji koja navodno obožava Rusiju niko pojma nema o tome. 

• +1 1
Posted

Ali zašto bi to bilo argument o diskusiji oko rusofilije u Srbalja?

Totalno anegdotalna trivija.

• +1 2
Posted
3 minutes ago, Halvard said:

Ma apsolutno ništa nije loše, ja lično čak volim ovu pesmu i Maksim mi je jako gotivna kao pojava. 

Poenta je da je ovo nešto što je u Rusiji jako relevantno, a u Srbiji koja navodno obožava Rusiju niko pojma nema o tome. 

U Srbiji najveci broj ljudi natuca nesto engleskog..razume par reci..psovku..

Ruski, pak..ne verujem da natuca vise od 0,5% ljudi. Otuda mozda manjak interesovanja za kulturne prilike i popularnu kulturu uz njih.

Sto ne menja cinjenicu da se, iz nekog razloga, najveci broj ljudi ovde radja sa nekim neobjasnjivim simpatijama ka Rusima.

Posted
5 hours ago, Filozof manijak said:

Ali zašto bi to bilo argument o diskusiji oko rusofilije u Srbalja?

Totalno anegdotalna trivija.

Pa relevantno je...

Jebeš rusofila koji nema pojma o Rusiji...

To je kao da si anglofil, a nisi nikad čuo za Stonse i Bitlse... Imali ti to smisla?

• +1 4
Posted

Pa umetnica je i meni poznata, ali ovo je hepening sa slavlja jednog fudbalskog kluba (koje mi je nepoznato).

Da bi neko bio rusofil ne mora biti u trendu sa ruskom pop kulturom, barem ja tako mislim.

Hoću da kažem da je ovo previše simplifikivano viđenje stvari. 

• +1 3
Posted (edited)
1 minute ago, pbg12345 said:

Ama srpska rusofilija nema ama bas nikakve veze sa rusima i rusijom

To je neocekivana sila koja se pojavljuje i resava stvari u nasu korist ispravljajuci sve istorijske nepravde

Grešiš. Postojala je jaka rusofilija u Srbalja i pre devedesetih prošlog veka, postojala je još u 18.veku.

Edited by Filozof manijak
  • +1 4
Posted
49 minutes ago, pbg12345 said:

Ama srpska rusofilija nema ama bas nikakve veze sa rusima i rusijom

To je neocekivana sila koja se pojavljuje i resava stvari u nasu korist ispravljajuci sve istorijske nepravde

+1

Uz to bih dodao vrlo svesrdno pumpana od strane medija pod kontrolom vlasti (prevashodno u poslednjih 10 godina). Kako objasniti casopise koji se zovu "Ruski lekar" i slicno.

Kao sto rece @pbg12345 to je imaginarni stariji brat koji ce doci i razjebati ekipu koja nas maltertira. 

Evo, samo tetki lek odnese i stize.

• +1 4
Posted

Ili hotel koji se zove Moskva?

Rusija se posmatra kao stariji brat još od Karađorđa, nije to svojstveno samo od raspada SFRJ.

I SSSR je bio stariji brat (do '48.)

Ali u pravu ste da se taj sentiment veštački pumpa od strane vlasti, i ne samo u poslednjih 10 godina. 

• +1 2
Posted
18 hours ago, gagilija said:

Ako je to onaj profa sa Harvarda, uz sve to reci mu i da je sexy emoji2960.pngemoji7.png

Ahahahahaha.

Ma seksi je pričanje direkt iz stomaka, da ne kažem stca, (ako se pritom ima inteligencija i stav), u ovom vremenu blaziranih, tupih i ljudi na rasprodaji to je neverovatno osveženje.

Back to the basics. 

• +1 1
  • Haha 1
Posted

Meni su Halvardove upadice sasvim na mestu. Prosto je teško te uspaljene glavonje nazvati rusofilima.

Jedno je biti rusofil, ima dosta takvih ljudi odraslih na ruskoj literaturi, pozorištu i klasičnoj muzici.

Ima ljudi koji prate Zjaginceva, Polunjina, Kuzovkova ili Lebedeva, ima i odraslih na Tarkovskom, Visockom, Ejzenštajnu, Balabanovu etcetc, ovi mi prvi padaju na pamet

Ali takvih je razmerno malo. U Srbiji postoji društveni poremećaj - putinofilija, kakva izvesno ne postoji ni u Rusiji, samo ovde; valjda da nadomesti poraženu i poniženu velikosrpsku nakazu iz devedesetih koja će sad da pozove starijeg brata da im svima jebe majku.

• +1 7