Jump to content
IGNORED

R.I.P.

Parsons

Recommended Posts

Posted

RIP

Odličan je bio u Sin City serijalu (izmedju ostalog).

Posted

Powers Boothe = one of most underrated actors EVER.
Posted (edited)

Čoveče, "Južnjačka uteha", kakav film ... Sedamdesete su bili poslednji kreativni trzaj Holivuda, posle je sve skliznulo u mas-proizvodnju komercijalnog đubreta, čast izuzecima, naravno ...

Edited by stoka
Posted

RIP

Powers Boothe je bio markantna pojava i harizmatičan lik gdje god bi se pojavio.
Walter Hill ga je sjajno koristio, ali i neki drugi reditelji ''Novog Hollywooda'' poput Miliusa, Boormana...
Osim u Sin City 1 i 2 (u drugom je imao nešto veću ulogu), imao je dobar nastup i kod takođe nedavno preminulog kolege Billa Paxtona u Frailty.
TV publika ga se sjeća kao detektiva Philipa Marlowea, ali i kao zloglasnog sveštenika Jima Jonesa. Tu su, naravno i vlasnika saloona u Deadwoodu i potpredsjednik SAD u 24.

Inače, Južnjačka utjeha spada u 80-te...

Posted

RIP

Da, bio drugar sa Volterom Hilom...

....shit has hit the fan...

Posted

Nekako sam emotivno vezan za "Južnjačku utehu" jer sam kao vojnik imao slična iskustva u šumama oko Šibošnice u severoistočnoj Bosni ...

Posted

Nekako sam emotivno vezan za "Južnjačku utehu" jer sam kao vojnik imao slična iskustva u šumama oko Šibošnice u severoistočnoj Bosni ...

Pogledao sam Juznjacku utehu, prosle nedelje. Jasna je alegorija na Vijetnam, gde golobradi ljudi ulaze u rat pa i u nesto suprotno od njihove tradicije kulture itd na tudjem terenu. Brutalno snimljen a ono sto mi je kvarilo sliku je neizbezno poredjenje sa Deliverance...
Posted

glumcina :( poverujes mu sta god da glumi od zloce do dobrice

Posted

extreme prejudice!

Teksaški graničar!

Posted

extreme prejudice!

O Daaaa i Nik Nolti. Ja mislim da sam tada prvi put vide Noltija "uredno obrijanog i podšišanog" ;-)
Posted

RIP. Jedna od glavnih faca mog detinjstva. Najjača uloga mu je bila ipak u seriji o onom nekom Jonesu (ako se ne varam), vođi neke sekte koja se poubijala negde u Africi.

Posted

glumcina i smekercina. jebiga.