June 11Jun 11 Mi koristimo fontanu,ranije imao Pixie fontanu ali su oba macova otkrili chari fudbala sa fontanom i morali smo da predjemo na ove keramichke koje su dosta teske i nema sanse da ih pomere.Vidi se u pozadini.
June 18Jun 18 Mačka je omacila pet mačića, zdravih pravih - oni su uredno napredovali, ona je uredno jela / ponašala se....Jutros gotovo istovremeno uginula tri + još jedno je loše. Mali su - deset dana.Samo jedno deluje relativno normalno.Da li je do mleka (pet mačića) - ne znam, ali ...oneraspoložilo me poprilično.
June 21Jun 21 Može biti do bakterije u leglu ili u mleku (ako su mački inficirane mlečne žlezde). Dešava se, nažalost...Ako možeš, odvedi veterinaru mačku i mače koje je zasad dobro, ako neko dežura nedeljom.edit: post od pre 2 dana, držim fige da je sve ok. 🍓 Edited June 21Jun 21 by Klara
June 21Jun 21 5 hours ago, Klara said:Može biti do bakterije u leglu ili u mleku (ako su mački inficirane mlečne žlezde). Dešava se, nažalost...Ako možeš, odvedi veterinaru mačku i mače koje je zasad dobro, ako neko dežura nedeljom.edit: post od pre 2 dana, držim fige da je sve ok. 🍓Nažalost, nije ostalo nijedno ... moja je krivica, zadržao sam ih u kući a majka nije dugo čišćena od buva - a to su slobodne mačke sa povećom relativno bezbednom teritorijom.Bukvalno je bilo dovoljno da obratim pažnju - ali računao sam,tu su - majka je uvek pored njih - redovno sam menjao podlogu - ali nisam obratio pažnju dok nije bilo kasno.Eto...
June 24Jun 24 inače, ovo je pera sa jamajke u novom sadunedavno, tačnije pre tri meseca, je nestao iz okruženja mojih komšija, što je uzrokovalo frustracije vascelog komšilukae sad, pre neki dan ga je jedna od komšinica locirala na jugovićevuudruženom akcijom jamajčana, noćas oko 2h, izvršen je desant na jugovićevo u cilju vraćanja legende u inicijalno okruženjeakcija je uspela u potpunosti, i šmeker se uspešno vratio u početni položaj ( vidi sliku) uz glasno oduševljenje uže i šire okolineinače, harizmu prikazane mačketine i pokoje duhovite doživljaje ću opisati malo kasnije, ako se nakanim
June 25Jun 25 Popular Post Naš mali prijatelj Prvi nam je poželeo dobrodošlicu u naš novi dom. Bio je tu da nadgleda krečenje, da proveri gepek kad smo unosili i iznosili stvari, da overi kvalitet parketa... Par puta nas je isprepadao iskočivši neočekivano iz nekog ćošeta, nenavikle na posetioce koji ulaze u naš životni prostor bez našeg znanja i kad njima padne na pamet. Bio je tu i da se prvi prostre po novoisporučenoj sofi, i da me gricne za lakat kada sam pokušala da napravim malo mesta pa da i sama sednem. Učestvovao je u druženju sa prijateljima, bio redovan na sastancima zbora stanara. Rano nam je stavio do znanja da ima istančan ukus kada je hrana u pitanju. Na roštiljanju je par puta dobio svoju porciju koja mu nije bila baš po volji, a ako bi mu se koja ptičica okupala u činiji sa vodom, samo bi je onjuškao i otišao - radije bi ostao žedan. A kada je sa indignacijom šapicom odgurnuo ponuđeni čvarak, shvatili smo da ćemo početi da kupujemo mačju hranu. I kupovali smo je, pa bi ga ovde-onde počastili, po malo, imajući na umu da se on tako gosti po celom komšiluku.Kada su se menjala vrata koja vode u vrt, odlučili smo da staklo bude sve do poda, da on ne bi morao da se propinje i viri da vidi da li smo kući. Kada su se menjali kuhinjski prozori, kriterijum je bio "tako da Oskar ne može da uđe". Bili smo ubeđeni da najzad možemo da ostavimo otvoren prozor i kad nismo tu, dok jednom nismo zatekli ponosnog krznenog drugara kako slavodobitno džudži ispod stola, ponosan što je uspeo da uđe i, provuče se pored velike vaze cveća na prozoru i čaša za vino koje su se sušile odmah pored... sve je bilo netaknuto!Volele su ga i komšije, prepričavali smo jedni drugima njegove nestašluke. Koliki mu je "radijus dejstva" spoznali smo jednom kada se izgubio, pa su njegovi vlasnici oblepili ulicu "poternicama" navodeći u njima imena okolnih naselja u koja je voleo da zalazi. Nađen je posle tri dana, i od tada je umesto zvončića oko vrata nosio medaljon sa svojim imenom i brojem telefona vlasnika - identifikaciju, ali i znak da je pravi mali bandit. (Svrha zvonca je bila da poplaši ptičice, da ih ne ulovi, ali teško da bi ta debela guza mogla išta uloviti, čak i da je htela.)Znao je da satima sedi ispred staklenih baštenskih vrata i posmatra nas dok jedemo, dok radimo, gledamo televiziju... preko dana ili po mraku. Kada bih otvorila, utrčao bi unutra da se kliza po našem podnom ćilimu, tako što legne na bok i kandžicama se kači za ćilim i vuče ka napred. A kada bi bio gladan, umesto da uđe, "poveo" bi me dalje od vrata, do mesta gde bismo mu davali njegovu užinu.Jednog ranog proleća, nakon što sam ga nahranila, primetila sam veliki obrijani deo na njegovim leđima. Bilo je očito da je imao neku lekarsku intervenciju, ili bio na nekom pregledu. Izgledao je dobro. U njegovom ponašanju nije bilo promena. Ubrzo nakon toga otišli smo na put, i kada smo se nakon desetak dana vratili, život se nastavio po starom. Jedino on nikako da se pojavi. Kada ga ni posle par nedelja nije bilo, počeli smo da brinemo. I onda smo sreli njegove vlasnike, i čuli odgovor zbog kog smo se toliko dugo i plašili da pitamo...Nije trebalo da ode tako rano. Bio je mlad, radoznao i veseo mačak. Bio je deo naše svakodnevnice, naš mali prijatelj, naš Oskar. Bio je voljen.
June 28Jun 28 Popular Post Pred mojim vratima se pojavio izvesni Medeni. Kažu da je to ime dobio jer je lud ko struja i sve zna. Mislim da je here to stay
June 28Jun 28 i, sta veli, hocel biti izbora uskoro, koje procente okg dobija na njihovim istrazivanjima, sprema li se bezanija i kuda?