Indy Posted March 8, 2018 Author Posted March 8, 2018 Nama nije ni palo na pamet da postavimo merdevine (kad smo bili na I spratu u bloku 45). Nisam siguran ni da je to legalno, da ne govorim da bi to bio poziv za lopove (osim ako nisu neke specijalne macije merdevine koje trpe teret samo do 10 kila :D) Korpa je bila idealno resenje (posto macak nije mogao da udje u zgradu sa te strane, nije bio ulaz... a tu je voleo da se igra, tj. caruje). Ovo je iz vremena davno pre digitalnih kamera i smartfounova (u teoriji sam mogao da to snimim super 8 kamerom, ali mi nije palo na pamet :D).
I*m with the pilots Posted March 8, 2018 Posted March 8, 2018 7 hours ago, Indy said: Nama nije ni palo na pamet da postavimo merdevine (kad smo bili na I spratu u bloku 45). Nisam siguran ni da je to legalno, da ne govorim da bi to bio poziv za lopove (osim ako nisu neke specijalne macije merdevine koje trpe teret samo do 10 kila :D) Korpa je bila idealno resenje (posto macak nije mogao da udje u zgradu sa te strane, nije bio ulaz... a tu je voleo da se igra, tj. caruje). Ovo je iz vremena davno pre digitalnih kamera i smartfounova (u teoriji sam mogao da to snimim super 8 kamerom, ali mi nije palo na pamet :D). Mislis da bi bilo manje legalno nego budzenje terasa i ovog onog po BG zgradama? ;D Dobro, moja ideja je bazirana na osnovu merdevina koje vidjam ovde u Nemackoj - ima ih dosta i u mom (inace veoma mirnom) kraju. (U Beogradu mi nije padalo na pamet da pustam Mitu napolje, pre svega sto je bilo previse pasa lutalica kojih sam se i ja ponekad plasila, onda kontejneri i tako to, a dodatno sam bila na trecem spratu pa bi bilo i veoma nezgodno. Eventualno setnja sa povocem). To su obicno lake merdevine, mada ne znam koju tezinu mogu da istrpe. Kako vec duze vreme trazimo stan, ako je na prvom ili drugom spratu obicno odmah i pitamo kako bi islo to postavljanje merdevina, i generalno, bas kao i sa drugim modifikacijama spoljnog izlgeda zgrade tipa postavljanje markize, nije zabranjeno, vec ide ili po (dokumentovanom) dogovoru sa ostalim stanarima ili po protokolu zgrade (kod nekih jasno stoji da to nije dozvoljeno jer narusava izgled zgrade, dok u drugima stoji da moze ako ispunjava te i te uslove)
Indy Posted March 8, 2018 Author Posted March 8, 2018 U vreme mog macka Marka nije jos bilo budzenja terasa niti ostale eksperimentalne arhitekture™. :D)
katamaran Posted March 9, 2018 Posted March 9, 2018 U susednom dvoristu ima neka dascurina kojom se macke spustaju sa drugog sprata u dvoriste. Valjda prvo ide na neki krov koliko se secam.
roksi Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 hmmm... nakon sto se kamera iskljucila tu je garantovano bilo perja na sve strane;))
Lena Posted March 13, 2018 Posted March 13, 2018 (edited) @roksi Želim da verujem da ipak nije letelo perje Neodoljivi su mi S ovim mojim divljakom ne bih imala šanse ovo da snimim Edited March 13, 2018 by Lena
MilenaS Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 Bukwalno, mi je rekla veterinarka da vakcina protiv besnila izaziva rak kod mačaka. Da preporučuje da sada mesto uboda promenimo ili u nogu ili u rep. Ako nedajbože, i delovi dobiju rak, lako će se odstraniti. Ja kada sam pitala pa što moramo svake godine a ne svake tri kao što piše da toliko drži... tipa takva je regulacija. Da li mislite da je često taj rak kod mačaka?
halloween Posted March 14, 2018 Posted March 14, 2018 18 hours ago, roksi said: hmmm... nakon sto se kamera iskljucila tu je garantovano bilo perja na sve strane;)) To je pitanje časti.
katamaran Posted March 16, 2018 Posted March 16, 2018 (edited) On 3/14/2018 at 3:04 AM, MilenaS said: Bukwalno, mi je rekla veterinarka da vakcina protiv besnila izaziva rak kod mačaka. Da preporučuje da sada mesto uboda promenimo ili u nogu ili u rep. Ako nedajbože, i delovi dobiju rak, lako će se odstraniti. Ja kada sam pitala pa što moramo svake godine a ne svake tri kao što piše da toliko drži... tipa takva je regulacija. Da li mislite da je često taj rak kod mačaka? Pojma nemam kolko je cest al sama ta prica bi me debelo odbila od ideje da vakcinisem protiv besnila. Moje sigurno nece biti. Ako zivis negde u gradu gde su zanemarljive (ako ne i nepostojece) sanse da dodje u dodir sa besnilom ja bih debelo razmislio da li vakcinisati #antivaxer Ako me Frank vidi sta sam napisao... Edited March 16, 2018 by katamaran
Recommended Posts