hoffnung Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 i ja isto. zao mi je lubo. inace, ono sto sam danas okacio na 'razno' nije imalo nikakve veze sa ovim, sada mi je bas bez veze sto sam to okacio.
kim_philby Posted August 4, 2014 Posted August 4, 2014 tek sada video za dzeronima. saucesce. mene od tog trenutka plasi vise samo par drugih tuga i uzasa. Sent from Bender's iPad using Tapatalk
Aće Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 hvala svima, drugari. ako je nekom potrebna hill's i royal canin suva i vlazna hrana za gastro probleme, nek mi se javi, greh je da propadne, u ova dva azila u koje smo odneli "obicnu" hranu nisu imali potrebe za tim, a mamanine divlje macke nece da je jedu. bas mi je zao. jedan garfild slican dzeronimu i po izgledu i po starosti je otisao nedavno, takodje je bio tesko bolestan. jurcaju se sad negde. @belch kupio mi muz tri macke, dve su crne tri na tacke
luba Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 hvala svima, znaci :) i hoffnung, nemoj da ti je bezveze za onaj topik. zao mi je sto sam ovaj rastuzila. a ima jos toliko stvari koje bih da napisem, i tamo cu, a ovde cemo da se radujemo i uzivamo. zato evo jedne iz perioda "nikad dovoljno mekan krevet"
kobni zelaya Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 a jel ima pol neke veze? ove bi bile obe ženkice moja maca čini mi se pati za društvom, po ceo dan sedi na prozoru i gleda čopor dvorištanskih mačaka od dole. tj radila je to ranije, sad svaki budni i spavajući trenutak provodi zalepljena uz mene, osim kad naiđe neki insekt koga treba juriti. al se posle odma vrati, ne znam šta joj je. ranije kad je zovem ona dođe na krevet al sedne na ivicu i okrene nam leđa :D Koliko sam ja upoznat, mace ne pate za društvom. Tu je velika razlika u odnosu na pse. Naravno, kada se vratiš posle dve nedelje, ona prepozna tvoj miris i zbog toga je srećna. Ne znam koliko dugo imaš ovu prvu macu, ali to što neće da dolazi sad i da se mazi je verovatno zbog toga što je leto, pa joj je vruće. Moja Jefimija i ja leti maltene živimo svako u svojoj sobi :), dok zimi dolazi da se privaljuje uz mene gde god bio. Inače Jefimija često dođe tako kod mene, ušunja se u krevet i sedne okrenuvši mi leđa. Moj zaključak je da je to zato što oseća bezbedno od mene, drugim rečima - ja joj "čuvam leđa". :)
renne Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Blenta Marko A ovo je novi komšija, tromesečni Marko II
AnaDilajt Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Ne znam koliko dugo imaš ovu prvu macu, ali to što neće da dolazi sad i da se mazi je verovatno zbog toga što je leto, pa joj je vruće. Moja Jefimija i ja leti maltene živimo svako u svojoj sobi :), dok zimi dolazi da se privaljuje uz mene gde god bio. Šta onda nije u redu sa ovom mojom zamlatom, dolazi i lepi se za mene i po najvećoj vrućini pa moram da mu objašnjavam kako je dlakav i vruće mi je...
kobni zelaya Posted August 5, 2014 Posted August 5, 2014 Haha, ne znam, ja bih voleo da se ova moja isto tako lepi preko cele godine.
I*m with the pilots Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 (edited) Koliko sam ja upoznat, mace ne pate za društvom. Znam da to mnogi kazu, ali moj macak opovrgava ovo. Desilo se da dva puta do sad nisam nasla nikoga da ga cuva dok sam na odmoru pa je svracala drugarica jednom dnevno da mu da svezu vodu i hranu i to je bilo jako lose. Kada bi prilazila vratima cula bi ga kako grebe i mjauce, posle nekoliko dana bi prestao da jede a kada bi kretala da izlazi, bukvalno bi je sapama dodirivao i hvatao da ostane (isto sto i meni radi kada npr odem na dva dana negde, pa se vratim i onda posle minut hocu da sidjem dole do kola ponovo, bukvalno stane kod vrata i ljutito krene sapama). Ali hajde da je u pitanju samo kad sam odsutna, nego i ovako, kada sam u kuci, kako se preselim iz sobe u kujnu - tako on dodje za mnom. Kada nas je vise kuci, ne zna sa/za kim ce pre haha. Prosto se oseca da voli drustvo. Volela bih da je vise kao "normalne" macke a ne neka seka-persa. :) Edited August 6, 2014 by I*m with the pilots
ivy Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 dakle ja nemam pojma sta da radim sa ovom divljom mackom koju nikako da uhvatimo a sada ima i jako,jako mnogo buva koje jedu nju i mog malog sestrica,jako!!dete je svo izujedano a i svuda su se rasirile,1 najezda!!valjda im i vreme odgovara posto cujem po selu da je opsta invazija dakle probali smo da je uhvatimo cebetom,mrezom za ribe,poklopimo kutijom i nista ne vredi svaki put se iskobelja ili izgrebe put napolje ako joj damo nesto za spavanje ona ce negde da se zavuce i odspava turu i opet nista...evo celo leto se borimo sa buvama.odvratno je!!! i pas ima buve ali nju bar mogu da prskam svake dve nedelje,kontam otrovace se pre pas nego buve..1 uzas!
katamaran Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 Ja imam jedbu jako sporu ali efikasnu metodu. Ne pokusavas da je hvatas i redovno je hranis i vremenom ce ti sama prici :) Moja divljakusa me mesecima nije opizdila po ruci. Sad se vec toliko pripitomila da opusteno mozemo da je mazimo.
ivy Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 pa mi nju i hranimo vec godinama pa je i dalje divlja...tu je vec vise od 7godina i isto je divlja 1 zlo od macke
Čutura Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 pa mi nju i hranimo vec godinama pa je i dalje divlja...tu je vec vise od 7godina i isto je divlja 1 zlo od macke
Frank Pembleton Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 dakle ja nemam pojma sta da radim sa ovom divljom mackom koju nikako da uhvatimo a sada ima i jako,jako mnogo buva koje jedu nju i mog malog sestrica,jako!!dete je svo izujedano a i svuda su se rasirile,1 najezda!!valjda im i vreme odgovara posto cujem po selu da je opsta invazija dakle probali smo da je uhvatimo cebetom,mrezom za ribe,poklopimo kutijom i nista ne vredi svaki put se iskobelja ili izgrebe put napolje ako joj damo nesto za spavanje ona ce negde da se zavuce i odspava turu i opet nista...evo celo leto se borimo sa buvama.odvratno je!!! i pas ima buve ali nju bar mogu da prskam svake dve nedelje,kontam otrovace se pre pas nego buve..1 uzas! Pa zar ovde niko nije kao mali probao onu zamku sa kutijom i letvicom vezanom kanapom?
luba Posted August 6, 2014 Posted August 6, 2014 ivy, ne vredi ti da je hvatas i samo nju zaprasujes, opet ce se pojaviti buve. ne znam kako bi to mogla da izvedes u dvoristu, ali jedino resenje ti je da uradis dezinfekciju celog dvorista, pa onda zivotinja. ovako ce buve iz stekova uvek da se vracaju i na psa i na macku.
Recommended Posts