Jump to content
IGNORED

Slike vasih ljubimaca

Cica83

Recommended Posts

spava na glavi i dva puta u krevetu piskio juce....do ponoci sam prala ves...juce sam ga i kaznila, pa stalno ubode tepih a ne one pads za piskenje...hodamo po kuci ko da je krechimo koliko tih pads ima pa stanu.

naucila sam ga na mesto da ide, da sedne...ide sam da pije vode i jede, ali mrzi ogrlicu da mu se stavi bezi ko da cemo ga zaklati.

dosla sam kuci i zatekla sledeci prizor....spavali su obojica na mojoj strani jer je druga polovina bila mokra. i cekali mene...da odlepim....diis duboko i nosi PSA sa sobom....

svima se divim koji su prolazili kroz ove muke a pogotovu roditeljima sa decom...ja bih kolabrirala cini mi se :) ili ti to stanje neispavanasti postane normalno tokom vremena...

Edited by mustang

da :heart:

morgana ove godine sa mnom nece ici....imam i ja dusu :D ...

da li psi za izlozbe moraju da budu ne sterilisani?

i ne odvaja se od njega.nisam ljubomorna ali pre ce kod r. da ode nego kod mene. valjda zato sto ga ucim...a ovaj mu dozvoljava sve. ko i mene sto je raspustio :D

Edited by mustang

muzjaci moraju imati oba spustena testisa, u protivnom se diskvalifikuju

i meni je steneci period najgori, zato su valjda i tako slatki, inace bi ih covek sigurno pobio

zadovoljna njuska, sve mu potaman :ss1:

svima se divim koji su prolazili kroz ove muke a pogotovu roditeljima sa decom...ja bih kolabrirala cini mi se :) ili ti to stanje neispavanasti postane normalno tokom vremena...

Neka iskustva sa resavanjem vrsenja nuzde na odredjeno mesto:

"Jedan od najčešćih problema sa kojima se vlasnici štenaca susreću jeste vršenje nužde po kući. Neiskusni vlasnik će u tim situacijama pitati za savet iskusnije vlasnike i vrlo često dobiti savet da ga treba zgrabiti i odneti na mesto gde je izvršio nuždu, nabiti mu nos u taj nered i oštrim glasom ga prekoriti. Ovo je verovatno najgore što možete uraditi, jer štene neće razumeti zašto to radite niti će naučiti šta očekujete od njega. Prvo moramo razumeti kako psi koji ne žive u ljudskim domovima funkcionišu kad je odlazak u WC u pitanju. Prvih par meseci štencima je prirodno da ne napuštaju jazbinu i da tu vrše nuždu, jer majka sve to uredno čisti za njima. Kako polako odrastaju i počinju da izlaze i upoznaju svet, tako im se i lični prostor povećava, a samim tim se i mesto za vršenje nužde pomera sve dalje od jazbine. Između nekih šest i osam meseci, većina pasa prirodno nauči da je mesto za vršenje nužde napolju, izvan jazbine. Dakle, majka ne kažnjava štence za povremene nezgode, ne reži na njih i ne gura im njušku u mokraću i izmet, već ih primerom uči gde treba da idu. Kada uzmemo štene od par meseci u svoj dom, mi mu postajemo zamena za majku i trebalo bi da mu pomognemo da nauči pravila našeg čopora. Pomislite samo koliko dugo traje odvikavanje dece od pelena i učenje da stalno obavljaju nuždu u nošu. Sigurno nećemo kazniti dete koje se povremeno uneredi u ovom periodu učenja. Štenci su takođe bebe, i treba im dati vremena da nauče"

http://balkankinology.net/forums/topic/14855-novi-neiskusni-vlasnici-bigla/#comment-1250654

http://www.pasmojprijatelj.com/sr/tekstovi/psi-za-pocetnike/10

http://nesina-pseca-skolica.com/mitovi-i-zablude.html

Edited by zmanic

Ma jok, stanje upišanosti ti postane normalno tokom vremena. :fantom:

...hodamo po kuci ko da je krechimo koliko tih pads ima pa stanu...

Sklonite sve, samo na jednom mestu ostavite. Neka yavoli to mesto, da se oseca sigurno i da nije prolazno,

zmanic hvala na savetima :)

ne mislim da sam pocetnik nego sam omatorila za ovu jurnjavu a ovo bebce je skinuto sa sise malo ranije.

sa tri meseca taj ce kod mene da peva u horu :))

ili cemo mi da zvizducemo u plafon :lolol:

iz iskustva znam da je nabijanje njuske u mokracu, pa ga papirnom kesom ili suskanjem novina po guzi lupis, i malo kod uvca da suskas, da se peder uplasi, najbrzi nacin da registruje da ne sme da piski po kuci. ovome cemo morati vise puta da objasnjavamo, attention span mu bukvalno dve sekunde. dajem mu jos tri dana fore a ako ne nauci za tih nedelju dana, onda mi je pas glup. nema druge :)

i vec je probao da napastvuje igracku :isuse:

poslusacu savet sa jednom pelenom na tepihu

Edited by mustang