Milosh76 Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 (edited) Da li je neko gledao dansku politicku dramu BORGEN? Opis: Serija Borgen je danska jednočasovna politička drama u produkciji poznate TV kuće DR1. Serija govori o harizmatičnoj političarki, Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen),koja sasvim neočekivano postaje prva žena na poziciji danskog premijera. Serija prati turbulentni politički život u Danskoj, rad njihove Vlade, kao i život medija koji aktivno prate političku scenu. Pored premijerke Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), glavne uloge još tumače i Pilou Asbæk, u ulozi problematičnog spin doktora Kasper Juula, kao i Birgitte Hjort Sørensen, koja tumači lik Katrine Fønsmark, ambiciozne novinarke koja je spremna na sve da bi se dokopala priče koja će podići televizijski rejting. Zaključno sa 2011. godinom emitovane su dve sezone, koje sadrže svaka po 10 epizoda. Prva sezona je počela sa prikazivanje u jesen 2010. godine. Na jesen 2011. DR-1 je najavila početak snimanja trece, i završne sezone ove serije, čije se emitovanje može očekivati na proleće 2013. https://www.imdb.com/title/tt1526318/?ref_=fn_al_tt_1 Netflix je preuzeo seriju i narucio cetvrtu sezonu. https://www.theguardian.com/tv-and-radio/2020/apr/29/borgen-to-return-with-new-series-on-netflix Edited May 2, 2020 by Milosh76
stajebrebilo Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 Ta mi je u kompu vec odavno, ne stize na red. Slicnu tematiku ima i serija Okupacija, veoma mi se svidelaSent from my SM-J510FN using Tapatalk
Fakundo Sava Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 Borgen je politička melodrama, limunada, poznati skandinavski glumci,"politički angažovana",gledljivo al ne previše
James Marshall Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 To išlo kod nas pod nazivom "Premijerka"? Ok je, mada nema onu mrakaču skandi krimi noar serija, gdje su sjevernjaci podigli letvicu.
Frank Pembleton Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 Za Borgen...Ko voli "političke smicalice" sa dodatkom ljudskih odnosa u poridici, svakako neće protraćiti vreme.Ali nije da je must see tv
Milosh76 Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 Hvala svima, pogledacu par epizoda pa cu videti dalje.
Lyckety Splyt Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 The Affair. Prva sezona mi bila dobra. Druga većim dijelom solidno vozila uz slabiji kraj. Treća, teški transferi blama, sramota me njihove sramote, ko da su svi pisci promenjeni ili lovotomizovani između sezona.
Fakundo Sava Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 15 minutes ago, Lyckety Splyt said: The Affair. Prva sezona mi bila dobra. Druga većim dijelom solidno vozila uz slabiji kraj. Treća, teški transferi blama, sramota me njihove sramote, ko da su svi pisci promenjeni ili lovotomizovani između sezona. pa jesu ...
Lyckety Splyt Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 Pa to bi objasnilo kako se u načelu pristojna serija pretvorila u ovo televisa presenta sranje, ali ako je vjerovati vikipediji većina pisaca su ostali isti
Ajant23 Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 (edited) 2 hours ago, James Marshall said: To išlo kod nas pod nazivom "Premijerka"? Ok je, mada nema onu mrakaču skandi krimi noar serija, gdje su sjevernjaci podigli letvicu. Čuj, podigli lestvicu... A, Borgen je tri koplja ispod nivoa sličnih američkih sranja... Dakle, praktično je na nivou svetskog rekorda u limbo plesu... Edited May 2, 2020 by Ajant23
mlatko Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 kako nema? ako stare merdevine pa pukne jedna, ako ne možeš da je zameniš podigneš nižu lestvicu malo više da bude na pola puta...Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
Ajant23 Posted May 2, 2020 Posted May 2, 2020 Primetio sam tu slovnu grešku, ali ovde su odlukom moderacije editi praktično ukinuti. Ako surfam na više sajtova što kada sednem za kompjuter obično i radim, onda očas prođe vreme za edit slovne greške dok se vratim na ovaj sajt. U više navrata nisam uspeo da stignem da ispravim niz slovnih grešaka samo zato što sam napisao malo veći post... Ali, nije to toliko bitno, nije da su ljudi koji podražavaju praktično ukidanje edita takvi da to onda koriste protiv bilo koga ko piše u tako nametnutim okolnostima...
Recommended Posts