Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sobno Bilje

Featured Replies

Morala sam da guglam šta je decembar 😁 Ja je znam pod imenom "božićni kaktus". Imam dva, stoje u spavaćim sobama, i ništa im specijalno ne radim a cvetaju kao ludi, po dva-tri puta zaredom. Mislim da vole hladnije okruženje a mi nikad ne grejemo spavaće sobe. A ni svetlo im nešto ne podešavamo, mada nema ni potrebe, kad se zimi rano smrkava a kasno sviće.

Negde sam skoro pročitala da vole da im se doda malo mleka u vodu za zalivanje... ?

• Replies 1k
  • Views 143.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jedna moja draga rodjaka zna jezik orhideja, ona ih bukvalno stvara od jednog lista.

• Mozda nije za ovaj topik jer nije sobno vec balkonsko cvece.  Moji asparagusi ove zime poludeli, imaju bezbroj crvenih bobica     Nisam ranije bila luda za njim ali me crveni

• Ma kakva Babusnica, njoj moze samo krompir da proklija u dzaku na red kuhinje Ovo dete je genijalac, a i suprug joj takodje On je napravio ovu policu. Oboje su zavrsili veterinarski fakultet, imaju dv

Posted Images

43 minutes ago, bisa said:

Morala sam da guglam šta je decembar 😁

Moja mama ga je tako zvala pa i meni izletelo D

Dobila sam ga prosle godine, bio je jako mali sa 5-6 cvetova koji su vrlo brzo otpali i od tad je samo malo porastao ali cvetao nije ni jednom.

Sad nakon par dana pokrivanja sa kesom kao da je pocelo nesto da se desava na vrhovima listova.

Sto se temperature tice jedino da ga izbacim na stepeniste. U kuci je svuda dvadestak stepeni.

• 3 weeks later...

Umesto zita posejana macina trava, valjda ce stici do Bozica.

Nisam donela zito iz Srbije, a ovde nema da se kupi termicki neobradjeno pa sam posejala ovo jer je najslicnije.

IMG20251226121634.jpg

Jednu noc je bilo potopljeno u vodi, sad je na tanjiru pokriveno providnom folijom i evo ga vec klija.

On 12/3/2025 at 2:52 PM, bisa said:

Ja to sve radila jedne godine... 😄

Nije mi bilo mrsko da je svako popodne "pakujem" u neku kutiju, da bi bila određeni broj sati u mraku. Svako jutro se izdavala dnevna zapovest - zavisno od toga kakav je kome raspored -ko od ukućana treba da "zgemba biljku" uveče. I stvarno je preživela i opet imala crvene listove sledeće sezone.

Jedino što to sve zaista nije vredno toliko truda!

Boze, dal je ludje sto sam procitala da se zena pakovala u mracnu sobu/kutiju svaki dan (da meditira?) neko vreme i onda izranjala odatle kad ispuni sate da izda porodici dnevne naredbe, ili sto u tome nisam videla nista spec cudno, tek blago interesantno...

On 21. 11. 2025. at 22:42, Serena said:

Jedna moja draga rodjaka zna jezik orhideja, ona ih bukvalno stvara od jednog lista.

20251121-223733.jpg

Spremaju se za cvetanje

IMG-20251227-WA0000.jpg

On 26. 12. 2025. at 18:26, Serena said:

Umesto zita posejana macina trava, valjda ce stici do Bozica.

Nisam donela zito iz Srbije, a ovde nema da se kupi termicki neobradjeno pa sam posejala ovo jer je najslicnije.

IMG20251226121634.jpg

Jednu noc je bilo potopljeno u vodi, sad je na tanjiru pokriveno providnom folijom i evo ga vec klija.

Cetvrti dan

IMG20251229133953.jpg

Stici ce za Bizic 😊

Božić je već prošo. fantom

#samokaem

8 minutes ago, Filozof manijak said:

Božić je već prošo. fantom

#samokaem

Znam, ovo je za Bizic, ne vidis sta sam napisala tongue

Mi slavimo sve sem NG, ove i one druge.

On 29. 12. 2025. at 13:48, Serena said:

Cetvrti dan

IMG20251229133953.jpg

Stici ce za Bizic 😊

Osmi dan

IMG-20260102-130814.jpg

• 2 weeks later...

Jel mogu saditi/presaditi sobne biljke i u sred zime?

Ako je toplo i imas odgovarajucu LED lampu za osvetljenje - sto da ne?

No image preview

Lampe za biljke

Lampe za biljke: Tvoja kućna džungla se pretvara u tropski raj - čak i bez sunca Prošlog februara, moja drugarica Milica me je zvala frustrirana.

Ma samo prozor.. Ništa im ne fali

Imam tri biljke ali jedna kipi iz saksije pa bih je razdvojila na dve i ožilia sam vrh šeflere i dva izdanka,, pauk,, biljke pa bih to da posadim..

• 1 month later...

prolećno buđenje maminih orhideja

imgonline-com-ua-dexifZWj67QuzpfFp.jpg

imgonline-com-ua-dexifQewXKE8P4aih.jpg

imgonline-com-ua-dexifT6y3DAE1tCqE.jpg

imgonline-com-ua-dexifrsojVvt8k2yg.jpg

pokazala sam joj ove slike od serenine rođake, oduševljene smo obe :)

On 7. 12. 2025. at 18:45, bisa said:

Morala sam da guglam šta je decembar 😁 Ja je znam pod imenom "božićni kaktus". Imam dva, stoje u spavaćim sobama, i ništa im specijalno ne radim a cvetaju kao ludi, po dva-tri puta zaredom. Mislim da vole hladnije okruženje a mi nikad ne grejemo spavaće sobe. A ni svetlo im nešto ne podešavamo, mada nema ni potrebe, kad se zimi rano smrkava a kasno sviće.

Negde sam skoro pročitala da vole da im se doda malo mleka u vodu za zalivanje... ?

Mali update. Nemam više božićne kaktuse 😥

Maca je počela da ih čupka i gricka, i ja sam ih poklonila komšijama. Ne postoji mesto u kući gde bih ih mogla držati a da su njoj nedostupni.

Zasadila sam joj mačju travu, ali to je baš i ne interesuje... ☹️

• 4 weeks later...

ove godine izdžikljale neke lale od metar )

imgonline-com-ua-dexifl29Lv-DAO39kq.jpg