January 8Jan 8 2 minutes ago, igoraki said: Očigledno joj prijaju uslovi. Pretpostavljam da je zalivaš redovno pa je porasla? Ova moja pušta nove listove ako je zalivam češće. Da budem iskrena, ne konstatujem je. Zalivam kad se setim. Izgleda joj prija CG
January 9Jan 9 Dionaea muscipula, biljka mesožderka pustila grančicu sa pupoljcima, slično kao kad mladi luk procveta. Ima li znalaca da pojasni šta to znači, jel sve ok, da li mu je vreme za to, može li se rasaditi iz toga... ?
February 11Feb 11 Fin gospodin sa dosta korisnih saveta u vezi sa biljkama i baštovanstvom. : ) Dopao mi se kanal, zagledala sam se, možda će i drugima značiti:
March 10Mar 10 On 6.3.2025. at 3:29, slepa živana said: sad ću da se sprijateljim i sa krticama Kaže čovek kako je krtičnjak odličan i za ruže, pa ti vidi. Quote Neverovatan je podatak da krtica prilikom kopanja tokom jednog dana izbaci oko 5 kg zemlje, što godišnje iznosi blizu 2 tone. Njena veoma značajna uloga u zdravlju zemljišta je aeracija, odnosno, provetravanje zemljišta, kao i mešanje humusa i premeštanje slojeva zemljišta na različitim tipovima staništa. Na ovaj način ona biljkama omogućava lakši pristup vodi i mineralnim materijama. Humke (krtičnjaci) prosečno imaju prečnik 20-40 cm i predstavljaju najfiniji kvalitetnu zemlju koju možete da iskoristite u proizvodnji rasada ili u bašti. Ne treba se bojati da tu ima insekata, jer su završili u stomaku krtice ili su pobegli u dublje slojeve. Zemlja sa krtičnjaka će bolje da održava vlagu u saksijama, a sadrži i mnoge hranljive materije koje su biljkama potrebne. Važno je uzeti zemlju krtičnjaka dok je sveže iskopana i pre nego što padne kiša i zemlja se slepi. Krtica, zgodna trtica Ja sam videla mnogo krtičnjaka u dvorištu jednog vrtića, da znate ukoliko ovih dana ugledate neku smešnu žensku kako prikuplja zemlju dok oko nje klinci igraju ringe ringe raja doš'o čika Paja.