Jump to content
IGNORED

Sobno Bilje

Nicol

Recommended Posts

Posted (edited)

Bršljanovima u malim saksijama žuti i vene, otpada i staro zeleno, a ne niče novo lišće. Šta mi poručuju?

Edited by Ras
Posted

^

recimo neka prihrana jednom mesecno? supstral?

Posted

mozda pre toga da kupis vecu saksiju i malo zemlje, presadis sve iz stare i dodas novu zemlju

• 4 weeks later...
Posted

Pojavile su mi se mušice na biljkama, po drugi put. Zemlju sam promenio, ali evo opet napasti. Na temi je svojevremeno pomenut rastvoreni Alifax...ima li još neki način? Svakako ću da pokušam.

I, ako neka dobra duša zna kako se zove obeležena biljka...

4844ad47-0300-41bb-87de-891b04debe84-ori

Posted

jes aloja, izlazi kao prvi pogodak na slikama. al fensi, ja imam samo one prostachke...

sent from bubamoto

Posted

meni se aloje kao lude razmnozavaju... samo 'op i eto mladog izdanka u susednoj saksiji gde npr. raste japansko drvo :D

jedini mi problem da rastu uspravno, stalno moram da ih krotim, usmeravam i potpomazem im rast, jer polegnu i to cudno, kao da beze od svetla, sve su mi se iskrivile ka ladovini.

Posted

i kod.mene kao korov :D

sent from bubamoto

Posted

Aha, hvala. Imam standardnu Aloju pa nisam bio siguran šta je ovo pošto se razlikuju.

Dobio sam preko privatne poruke jedan vudu/štajnerovski savet protiv mušica pa ću ga napisati ako bude uspelo.

Posted (edited)
On 16.3.2019. at 13:31, ragasto said:

Aha, hvala. Imam standardnu Aloju pa nisam bio siguran šta je ovo pošto se razlikuju.

Dobio sam preko privatne poruke jedan vudu/štajnerovski savet protiv mušica pa ću ga napisati ako bude uspelo.

uzmes plasticnu flasu s prskalicom, sipas vodu, dodas par kapi deterdzenta za sudove, promuckas i tim prskas svakih par dana jedno nedelju do dve. meni na ruzama u dvoristu radi besprekorno. valjda moze i za sobno bilje. 

edit - doduse nije vudu, bilo bi zanimljivo i to znati pa deli ako proradi. 

Edited by adam
Posted

Šibice. :DUzmeš i zabodeš stranu sa fosforom u zemlju, ja sam ovako:

f38df641-7f67-4692-9a56-066f2138eb56-ori

Rezultat je da ih ima mnogo manje posle 4 dana, ali neke od njih se još uvek muvaju:Jova:okolo. U međuvremenu sam se raspitivao okolo i saznao za deterdžent, duvan, i slično...takođe kažu i da za ovu metodu sa šibicama treba sačekati bar 7 dana, tako da ću nabaviti neku hemiju u poljoprivrednoj apoteci ako ovo ne bude uspelo. 

Posted

Sad je i definitivno, nema više mušica. Šibice su bile dovoljne.

Veliko hvala, @Mancunian

Posted
18 minutes ago, ragasto said:

Sad je i definitivno, nema više mušica. Šibice su bile dovoljne.

Veliko hvala, @Mancunian

Sta fosfor ih oterao?

Posted

Tako ispada. Jedino ako su se negde sakrile pa me zajebavaju, ali nema nijedne već par dana.