Jump to content
IGNORED

Sobno Bilje

Nicol

Recommended Posts

Posted

Sacekao bih jos malo s kalama, moze da bude mraz i u aprilu tamo (zavisi gde si). Nekad se to govorilo "od pocetka maja", ali pretpostavljam sad sa globalnim otopljenjem da moze od kraja aprila. Ovo drugo cvece, zavisi kako koje, da li je osetljivo na mraz ili ne (ako ne znas, racunaj da jeste). Jagode se obicno sade u jesen (i prezime pre prvog roda).

Posted

jel ima neko iskustva sa ovim zelenisem? navodno se zove "turkmenistanski sil" i mnogo je bolje/kvalitetnije/jednostavnije od obicne zive ograde. dscf4267.jpgmaman se pomamila na reportazu u politikinom magazinu, nasla sam sajt prodavaca, ali se plasim da pored primarne svrhe, sprecavanja gvirecih komsija, ne pomahnita po dvoristu jer kazu da brzo raste.

Posted

Lubo, i ja sam čula da to jako brzo raste; prošle godine sam čak bila naručila pa otkazala kad su mi objasnili da ću da skrenem dok to oblikujem i ukrotim.Jel sadite neke voćke ovih dana, šta se sadi? Nemam ideje, osim za mušmule. Za to su mi rekli da se sadi na suncu ali treba da bude zaklonjeno od vetra.. <_<

Posted

to i mene brine. maman ce prvih par nedelja, a onda cu ja morati u radnu akciju. s druge strane, izolacija od komsiluka je izuzetno privlacna.sad sadim samo ruze, opet po naredjenju. mislim da cemo se uskoro pribliziti trocifrenom broju. a moje mile hortenzije moraju da se povuku pred najezdom ovih bodljikavih imperijalista.treba i da frezujemo zemlju gde su jagode, ali sve se nadam da cu da izbegnem tu akciju, nego su se placeni dnevni pomocnici u podavalskom podrucju obezobrazili i nece da rade tzv sitne poslove. a u aprilu sledi ceri paradajz i travuljage, sto na terasi, sto u prirodi. ko prezivi, pricace.

Posted

Hvala na savetima. Zasadih malo feferona i ladolež.Ostaju još jagode i čeri paradajz (koji mi je prošle god propao).Ove godine terasa mora da bude prekrivena zelenilom :)

Posted
to i mene brine. maman ce prvih par nedelja, a onda cu ja morati u radnu akciju. s druge strane, izolacija od komsiluka je izuzetno privlacna.sad sadim samo ruze, opet po naredjenju. mislim da cemo se uskoro pribliziti trocifrenom broju. a moje mile hortenzije moraju da se povuku pred najezdom ovih bodljikavih imperijalista.
Nego jeste li kontaktirali njih tamo jel kasno za sadnju ovog proleca ili da cekam jesen?
Posted

Indy, koliko je frend tezak? Treba vitlati time..Veljo, ja mislim da je te sadnice bolje zasaditi u jesen, ali da moze i sada.

Posted
Indy, koliko je frend tezak? Treba vitlati time..Veljo, ja mislim da je te sadnice bolje zasaditi u jesen, ali da moze i sada.
Pa tako sam i mislio, videcu d li cu da nabavljam sada ili da smislim lepo za taj jarak pa da to onda izgleda ok, racunam ako sad nesto na brzinu stavim posle mi teze da ispravim. mada realno nisu skupi mnogo...BTW.Sto se tice ovim makaza ima ih i na struju kuje se cak "previse lake" ali treba obratiti paznju kakva je biljka koju seces da li je "drvenasta" uvek su tu one veelike rucne makaze ;)
Posted

Ja koristim samo rucne, nego ovo sam preporucio za damske ruke. :D

Posted

dada, to bi bilo dobro imati.Lubo, hoces ti ipak sada da sadis ogradu? Pise na sajtu da moze i u martu.uh majku mu, opet sam se narajcala na tu ogradu, razmisljam da ipak kupim i ja 10-20 sadnica sada, da probam kako ide do jeseni, pa posle mogu kompletno.Prodje mart :o a ja nista novo nisam zasadila. Morala bih da se bacim na 1 kampanjsku sadnju svega i svacega, da mi posle ne bude zao..

Posted

U konsultaciji sa starijim iskusnijim delom familije odluka je pala ne sadimo sada na brzinu nego na jesen pa po redu, mada ova ideja da sad probam pa ako zaserem da pažljivije radim na jesen nije loša :unsure:

Posted
dada, to bi bilo dobro imati.Lubo, hoces ti ipak sada da sadis ogradu? Pise na sajtu da moze i u martu.uh majku mu, opet sam se narajcala na tu ogradu, razmisljam da ipak kupim i ja 10-20 sadnica sada, da probam kako ide do jeseni, pa posle mogu kompletno.Prodje mart :o a ja nista novo nisam zasadila. Morala bih da se bacim na 1 kampanjsku sadnju svega i svacega, da mi posle ne bude zao..
jesul glicinije pushtile neke izdanke. meni bela jeste, a plava jok josh. ziva sam se isekirala...zato cem uzmem josh 1 klematis, sa njima izgleda nema iznenadjenja <_<a lijanderi za djubre. opet pobacali lishce pre mesec dana, izdanci nikakvi. primam sovjete, jal da bacam jal da kasapim. mada mi se ne bacaiju petogodishnje biljke. mozda da ima dadnem josh dvosobnije saksije?