Indy Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 (edited) Imaš komentare apropo zvučnika stranicu ranije (JMS)... Uglavnom, zavisiće od toga koje je godište MBPro. Edited December 24, 2020 by Indy
jms_uk Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 Vidi na ifixit, oni obicno imaju step-by-step teardown za svaki model. Apropo toga, ja sam moj juce malo ocistio (od prasine) i vakcinisao Sent from my iTelephone using Tapatalk
goofs Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 Sta dobijes time? Nisam nikad otvarao Mekove jer me uvek mrzelo da nabavljam onaj specijalni srafciger
Indy Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 Evo da pogodim, skine CPU radnu temperaturu za 10-20 C? 1
jms_uk Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 Kao sto Indy kaze, smanjuje temp, redje rade ventilatori (verovatno i efikasnije bez prasine zalepljene na lopaticama).Ja imam neki set od 50-ak srafcigera, posto odavno apgrejdujem i popravljam sve i svasta sto mogu (ukljucujuci i apple proizvode). Sent from my iTelephone using Tapatalk 1
3opge Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 4 hours ago, jms_uk said: Vidi na ifixit, oni obicno imaju step-by-step teardown za svaki model. Apropo toga, ja sam moj juce malo ocistio (od prasine) i vakcinisao Sent from my iTelephone using Tapatalk aha turio si mu i pastu za toplotu, super vidim da moze biti komplikovana zamena zvucnika za neke modele, moras da poskidas sve zivo. narucio sam srafcigere sa amazona.
banecare1 Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 razmisljam se da li i ja ovaj moj iz 2010 da ocistim
jms_uk Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 @banecare1 Nadam se da je to ventilator a ne hard disk Ti modeli pre retina ekrana su mnogo zahvalniji za rad i apgrejdovanje (baterija, RAM, HDD>SDD itd)... @3opge da, zavisi i od dela i od modela. Kod ovog mog, npr., jedan ventilator se skida sa samo tri srafa - a drugi ista tri srafa plus pre toga mora da se otkaci i izvadi airport card i konektor za I/O card.
banecare1 Posted December 24, 2020 Posted December 24, 2020 1 minute ago, jms_uk said: @banecare1 Nadam se da je to ventilator a ne hard disk Ti modeli pre retina ekrana su mnogo zahvalniji za rad i apgrejdovanje (baterija, RAM, HDD>SDD itd)... odnecu ga u apple store na dijagnostiku. ovaj mi je padao sa 2+ metara na beton, secam se da se deformisala baterija i da se klatio zbog toga. dijagnostika je besplatna, neka kazu sta treba da se menja pa cu da narucim i promenim sam ako je nesto jeftino. ventilatori mogu da se nadju za po 5-6 dolara. dobicu upalu misica koliko ono cudo ima kila. verovatno najtezi laptop u istoriji
3opge Posted December 28, 2020 Posted December 28, 2020 On 24.12.2020. at 9:29, jms_uk said: @banecare1 Nadam se da je to ventilator a ne hard disk Ti modeli pre retina ekrana su mnogo zahvalniji za rad i apgrejdovanje (baterija, RAM, HDD>SDD itd)... @3opge da, zavisi i od dela i od modela. Kod ovog mog, npr., jedan ventilator se skida sa samo tri srafa - a drugi ista tri srafa plus pre toga mora da se otkaci i izvadi airport card i konektor za I/O card. sad sam nesto gledao na youtubeu, izgleda zajebano za ovaj moj model A1398, mora da se skine pun kurac nekih kartica i jos olabavi ploca da bi se izvukao zvucnik, bojim se da nesto ne zajebem. mozda ga odnesem nekom od ovih malih servisa. 1
Peter Fan Posted January 3, 2021 Posted January 3, 2021 Samo da izvjestim da sam (izmedju ostalog na temelju reviews koje su dali @jms_uk i @Indy) uzeo Air sa M1 chipom i da izuzev baterija i ekrana, nista me drugo nije impresioniralo. Posto nista zahtjevno nisam koristio, ne mogu da dam sud o brzini, ali nisam primjetio nista problemticno zasad. Da je u pitanju, neki PC, to bi zapravo bilo odlicno, ali posto ovdje u paketu ide i Mac OS, onda sam underwhelmed. Stavise, dosta stvari mi se cini nepotrebno komplikovanje (Finder, Desktop, Command Center) i na Windowsu mi se cini elegantnije rijeseno, kao npr File Explorer. Takodje, MS Office na Mac OS je inferioran onome na PC. Takodje, jedno veliko razocranje je MacOC i iOS sinhornizacija, Contacts i Photos (oni koje imam na iClodu) se nisu sinhonizovali. Nije mi kljucno jer koristim MS Exchange za kontakte i OneDrive sa fotografije, ali ocekivao sam da bazicne stvari rade. Na drugoj strani, iznendjen sam koliko dobro su Safari i Messages uskladjeni, i generalno integracija izmedju racunara i telefona/tableta*, i kao sto vec rekoh, ekran je stvarno izuzetan. Sve u svemu, prvi utisci su 3.5/5, ali cu ga ipak, zadrzati ga jer se nadam da price o pouzdanosti nisu hajp, i za ove speficikacije koje imam, Apple je zapravo jeftniji od MS Surface. Tako da je za media consumption i poneki Excel/Word dokument koji uradim jednom u mjeces dana dostatan. Ionako za nesto ozbiljnije koristim firminu mashinu. * - sad se zapravo vidi koliko je BlackBerry Bridge koncept bio ispred svog vremena
Peter Fan Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Sad vidim da se ovo moze protumaciti kao da krivim Indyja i Jamesa da su me pogresno savjetovali, Upravo suprotno - hvala im na komentarima.
Indy Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 Ma OK, kapiram da je glavno razočarenje MacOS (što me ne iznenađuje.) Photos bi trebalo da se sinhronizuje sa iCloudom (kao i Contacts), možda tu valja malo pročačkati...
eumeswil Posted January 4, 2021 Posted January 4, 2021 A bešumnost u radu sa tim perfomansama, to te nije impresioniralo? Kako se ekran ponaša u prostoriji sa dosta svetla, jel reflektivan kao standardni NB glare ekrani?
Recommended Posts