henrik larsson Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 Imaš i na mom linku, samo treba pogledati 30 piksela dole.
yolo Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 i kad ti izadje prozor "choose application"sa pitanjem "what is your java application stub"sta je tacan odgovor?pricam o onyxu
henrik larsson Posted August 20, 2012 Author Posted August 20, 2012 (edited) ?Šta vi to radite tim jadnim operativnim sistemima? Nikad mi se u životu to nije pojavilo, jednostavno pokreneš aplikaciju (u verzijama do Liona ne traži ni obavezan pass da krene) i biraš šta ćeš od čišćenja/setovanja/maintenancea.edit: ček, ti ga još nisi skinuo, pita te na sajtu? Edited August 20, 2012 by henrik larsson
yolo Posted August 20, 2012 Posted August 20, 2012 skinuo, pokrenuo, na pitanje gore sam stisnuo cancel sto je bio tacan odgovor. sad cisti...
kiki Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 @LarsonOvaj put ništa nisam dirala nego je prestao da se butuje nakon što sam mu vadila i vratila memorije. Doduše, to sam radila zato što mi je komp počeo čudno da se ponaša, zamrzava, igra se sa šarenim kružićem i slično.Uglavnom, moram da radim reinstalaciju. Jebeno je što mi je baš u tom trenutku hard bio prenapunjen i sada nema dovoljno mesta za reinstalaciju . Uglavnom, moram nekako da priđem kompu, pobrišem taj višak fajlova i uradim reinstalaciju. Cenim da ću morati da u mek ubacim dva usb-a, jedan butabilan koji imam i jedan prazan i uradim instalaciju sistema na usb (nadam se da to tako može ) i onda prilikom restartovanja kao boot disk biram taj novi usb.Ako imaš savet, moraš da ga daš do 4 jer mi je, kako to obično biva, umro modem i nemam net kod kuće (a imam neki laptop koji bih mogla da koristim za vezu sa svetom).
Aion Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 (edited) Pre nego sto ista pocnes uradi testove hardvera (da ne bude "dzabe ste krecili"):http://support.apple.com/kb/HT1509Posto ti je sumnjiva memorija, uradi onaj duzi test memorije. Edited August 21, 2012 by Aion
kiki Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Neće da pokrene taj test sa držanjem tastera, a ovu drugu varijantu sa diskom ne mogu da odradim jer ne verujem da se dvd može videti ukoliko se sistem nije podigao.A i nije da sumnjam, nego je to jedino što sam mogla da uradim, sve drugo je zatvoreno .Elem, pokušaću sa ovim instaliranjem OS-a na usb (nemam pojma da li tako može) pa ako uspe, podići ću sistem sa njega, pobrisati šta se pobrisati treba i onda sa butabilnog usb-a uraditi instalaciju.
Aion Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Za hardverske testove uopste ne dize operativni sistem. U firmware-u ima minimlanu podrsku za razlicite uredjaje, ukljucujuci i DVD.
kiki Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 (edited) Aha, nisam to znala. Dakle, ubacim dvd i šta - on će sam da pokrene tu proveru ili opet moram da držim D?I koliko to traje, ona duža provera? Edited August 21, 2012 by kiki
Aion Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 Resetujes racunar i drzis pritisnuto D dugme, a onda sledis uputstva.Duza provera traje nekoliko sati.Medjutim sad se setih, ja sam u jednom trenutku u Mac Mini instalirao memoriju koja je bila brza od one koja je specificirana. Sve je radilo lepo dok nisu pocele vrucine. Od tada je racunar poceo da se zaglavljuje, ali samo kad pustim nesto procesorski zahtevno. Ova dijagnostika (duza) je prolazila. Naravno vracanje stare memorije je resilo problem. Da nisi instalirala neke programe koji "optimizuju" hladjenje racunara? Mozda bi mogla da probas da usisivacem isisas prasinu kroz otvore za ventilaciju.
kiki Posted August 21, 2012 Posted August 21, 2012 (edited) Ne, nisam ništa takvo instalirala. A i ovu memoriju imam godinama. Inače, ovaj test nije trajao satima, već 54 minuta (stavila sam na extended testing) i javio je grešku:4HDD/11/40000004:SATA (0,0)Meni ovo ništa ne govori. To je inače bio Pass Number 1 i nakon toga su dugmad Restart i Shut down bili dostupni, kao da je završio testiranje.Pošto sam pročitala da si napisao kako traje satima ponovo sam kliknula na Test (možda treba više puta) i sada ponovo testira, a ovaj put kod Pass Number piše 2 i čini mi se da ide brže.Sad sam pogledala na netu - crkava mi hard ili je već crkao . Zna li neko koliko košta nov sa ugradnjom? Edited August 21, 2012 by kiki
Recommended Posts