Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted
Pojavljuje li se u "Disk Utility"-u?
ne. mislim da je ovaj reader ili gecrkt ili ne neka opaka greska u pitanju. ovo sto sada probam je SD koji sam koristio za prenos muzike izmedju MBP i plejera a isto se ponasa i sa drugom SD karticom koju koristim u fotoaparatu.
Posted

Pogledaj ovo, mozda pomogne:http://www.youtube.com/watch?v=nbc0l-t3f1Q

Posted

ova fora definitivno radi sa jednom od 2 SD kartice koje koristim. zasto ne radi sa obe, nemam pojma ali je dosta iritirajuca stvar na masini koja bi trebalo da je, i jeste u 99% situacija, idiot proof.sa druge strane, SD reader slot je nesto veci od same kartice pa postoji zazor u kome kartica moze da se pomera. tako da je mozda predamnom duga i dosadna igra strpljivog nabadanja tacke u kojoj ce kartica da bude ocitana.

Posted

Mislim da je verovatno greska u konstrukciji, neki granicnik koji treba da postavi karticu tacno na kontakte se razlabavi i kartica pocne da seta...

Posted
braco po jabuci, jel se neko od MBP korisnika susreo sa problemom poput mene da citanje SD kartice skoro pa da ne sljaka. na pocetku je jos islo i nekako, ali sada je to skoro pa zamrlo. zapravo ne pamtim kada mi je poslednji put MBP ocitao SD karticu. nista, kao da sam ubacio parce papira u slot.
mozda je ne stavljas ispravno u komp ;)glupo pitanje: da li si probao da ocistis kontakte na kartici? grebni ih malo necim ne previse tvrdim/ocisti alkoholommozda se kontakt patinirao, a posto vec nije super fit sa citacem, moguce da to pravi problem
  • 2 weeks later...
Posted

Jbt, mene je baš napalo :frust: .Elem, u poslednje vreme moj iMac je počeo čudno da se ponaša - često me je nervirao sa onom loptom za plažu koja se vrti. Zamrzavao bi, lopta bi se pojavljivala i kod nekih jednostavnih zadataka, uglavnom, poludeo je. Resetovanje, gašenje, paljenje i ostalo nije pomagalo. Pošto nisam znala šta bih drugo, pomislila sam da mu se možda nije pomerila memorije obzirom da je išao na putovanje. Izvadila sam memoriju, oduvala prašinu (lele, ala je bilo), vratila i sada sam u pat poziciji.Kada uključim komp, čuje se zvuk, pojavi se tamno siva jabuka na bledosivoj površini, pojavi se onaj sivi kružić sa isprekidanim linijicama i čovek se ubi od okretanja, zabavlja se. Ostavila sam ga kod kuće, ali ako se sistem nije podigao za pola sata, ne verujem ni da će do mog povratka kući.Ja imam butabilan usb (ostavila od prošlog puta) i cenim da je to rešenje, ali nisam sigurna da bi to rešilo problem lopte za plažu i njenog nervirajućeg pojavljivanja.Možda da sada idem na usb, reinstaliram, a onda (kada, za početak, vratim svoj eksterni hard) da idem na clean instalaciju?

Posted

jebe me mackeeper, trazi mi da platim neke pare.jel ima preporuka za neki cistac za meka, mnogo mi se govana navatalo, krece da brljavi.... hilfe!

Posted (edited)

Onyx jedino. Mackeeper je govno sa kojim se nije zajebavati.Kiki: počeo je to da radi sam od sebe, bez da si mu drndala neke sistemske varijante ili koristila neke gluposti kao pomenuti Mackeeper?

Edited by henrik larsson
Posted

OK hvalasad me jebe sto su tamo verzije za OS X 10.7 i 10.8, na mojoj masini je 10.6 sa updateom 8pitanje, da instaliram 10.7 ili 10.8 ili da se ne zajebavam sa time?

Posted

na mom linku imaš verzije za sve od 10.2 do 10.8