Jump to content
IGNORED

Strukovni Humor

betty

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• JozoMujica

184

• Tpojka

90

• Indy

78

• Svarog

50

Posted
11 hours ago, JozoMujica said:

385464722_792865239511730_39818814227362

Au..ovo boli!

Posted

https://mcfunley.com/from-the-annals-of-dubious-achievement 

:D :vesala2:

ovo me je podsetilo na jednu priču koju su meni početkom 2000ih pričale starije kolege.

u preprič verziji:

priča je o izvesnom inženjeru Babiću. znam mu i ime, ali zarad neke privatnosti neću spominjati. prezime je bitno jer je glavna stvar u priči termin debabićizacija koda.

taj lik je bio u izvesnoj domaćoj software firmi početkom 2000ih.
nešto je tu čudno bilo i on zapali relativno brzo.
ubrzo nakon njegovog odlaska klijent se požali na neki deo aplikacije koji je taj lik radio.
ovi iz firke zarone u kod i nađu glavnu biznis metodu koja ima neke stotine linija, mulja nešto, iterira, obrađuje... i na kraju vrati hardkodovanu vrednost.
lik je verovatno probao da reši, video da ne može, i našao neki case koji je odlučio da vraća uvek.

dakle metoda radi i radi, prolaze stotine milisekundi u iluziji da se nešto pametno dešava, i na kraju isti rezultat.
nakon toga su seli i uradili kompletnu debabićizaciju koda, sve što je ikad napravio dok je bio u firmi.

• Haha 9
Posted

Ja sam skoro imao Babicev momenat ali greskom. Radio sam na nekoj integraciji i par metoda sam hardcodirao™ umesto da zovu neki web servis. Stize poziv za hitan bug i greskom umesto master uzmem taj branch, popravim bug, napisem cak i test i mergujem nazad i odradim deployment. Bug za 2 sata popravljen i svi srecni.

Sutradan frka kao ne radi taj algoritam stalno isti rezultat sta god se unese. Ja brzo pogledam code i u prvi mah trazim ko je mergeovao nezavrsen posao... :isuse:

• +1 1
  • Haha 3
Posted

Bukvalno me ovo ceka od ponedeljka ... sad kao krecemo da koristimo neki alat za planiranje nekog hrvatskog startupa, ali kontam da cu biti na istom

IMG-4306.png

Posted
2 minutes ago, Lezilebovich said:

Bukvalno me ovo ceka od ponedeljka ... sad kao krecemo da koristimo neki alat za planiranje nekog hrvatskog startupa, ali kontam da cu biti na istom

IMG-4306.png

A ti 'Rvati se sad guraju svugde... :)

Nije im los alat, mnogo je fleksibilniji od svačeg nečeg sto sam vidjao, ali je dosta neprovereno, pa je zato i jeftino, pa se uzima...

Posted
6 minutes ago, radisa said:

A ti 'Rvati se sad guraju svugde... :)

Nije im los alat, mnogo je fleksibilniji od svačeg nečeg sto sam vidjao, ali je dosta neprovereno, pa je zato i jeftino, pa se uzima...

Mislis li na Farseer ili ih ima vise :D ?

mada, neverovatno je koliko su njihovi startapovi uspesniji i kvalitetniji od nasih (ili se bar tako cini na povrsini) 

Posted

Na njih, bili smo na istom tenderu, kod velikog klijenta i uzeli su njih ispred SAP ovog rešenja...

Juce mi klijent u HR javlja da ih razmatraju, da zamene SAPovo resenje...

Posted
36 minutes ago, Lezilebovich said:

IMG-4306.png

Mozda nesto masim, zar nemate opciju da menjate konkurentno spreadsheet?

Posted
1 hour ago, radisa said:

Na njih, bili smo na istom tenderu, kod velikog klijenta i uzeli su njih ispred SAP ovog rešenja...

Juce mi klijent u HR javlja da ih razmatraju, da zamene SAPovo resenje...

Mi ih gledamo i kao interni alat i da ih ukljucimo u portfolio. Znamo ih jer je u vrhu lik koji je duuugo vremena bio u MSu bas zaduzen za "nas" biznis