I*m with the pilots Posted October 3, 2023 Posted October 3, 2023 11 hours ago, JozoMujica said: Au..ovo boli!
Svarog Posted October 11, 2023 Posted October 11, 2023 https://mcfunley.com/from-the-annals-of-dubious-achievement ovo me je podsetilo na jednu priču koju su meni početkom 2000ih pričale starije kolege. u preprič verziji: Quote priča je o izvesnom inženjeru Babiću. znam mu i ime, ali zarad neke privatnosti neću spominjati. prezime je bitno jer je glavna stvar u priči termin debabićizacija koda. taj lik je bio u izvesnoj domaćoj software firmi početkom 2000ih. nešto je tu čudno bilo i on zapali relativno brzo. ubrzo nakon njegovog odlaska klijent se požali na neki deo aplikacije koji je taj lik radio. ovi iz firke zarone u kod i nađu glavnu biznis metodu koja ima neke stotine linija, mulja nešto, iterira, obrađuje... i na kraju vrati hardkodovanu vrednost. lik je verovatno probao da reši, video da ne može, i našao neki case koji je odlučio da vraća uvek. dakle metoda radi i radi, prolaze stotine milisekundi u iluziji da se nešto pametno dešava, i na kraju isti rezultat. nakon toga su seli i uradili kompletnu debabićizaciju koda, sve što je ikad napravio dok je bio u firmi. 9
jezovuk Posted October 11, 2023 Posted October 11, 2023 To me podseti na legendarnu Paulu: https://thedailywtf.com/articles/the_brillant_paula_bean 1 1 1
bags Posted October 12, 2023 Posted October 12, 2023 Ja sam skoro imao Babicev momenat ali greskom. Radio sam na nekoj integraciji i par metoda sam hardcodirao™ umesto da zovu neki web servis. Stize poziv za hitan bug i greskom umesto master uzmem taj branch, popravim bug, napisem cak i test i mergujem nazad i odradim deployment. Bug za 2 sata popravljen i svi srecni. Sutradan frka kao ne radi taj algoritam stalno isti rezultat sta god se unese. Ja brzo pogledam code i u prvi mah trazim ko je mergeovao nezavrsen posao... 1 3
Lezilebovich Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Bukvalno me ovo ceka od ponedeljka ... sad kao krecemo da koristimo neki alat za planiranje nekog hrvatskog startupa, ali kontam da cu biti na istom
radisa Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 2 minutes ago, Lezilebovich said: Bukvalno me ovo ceka od ponedeljka ... sad kao krecemo da koristimo neki alat za planiranje nekog hrvatskog startupa, ali kontam da cu biti na istom A ti 'Rvati se sad guraju svugde... Nije im los alat, mnogo je fleksibilniji od svačeg nečeg sto sam vidjao, ali je dosta neprovereno, pa je zato i jeftino, pa se uzima...
Lezilebovich Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 6 minutes ago, radisa said: A ti 'Rvati se sad guraju svugde... Nije im los alat, mnogo je fleksibilniji od svačeg nečeg sto sam vidjao, ali je dosta neprovereno, pa je zato i jeftino, pa se uzima... Mislis li na Farseer ili ih ima vise ? mada, neverovatno je koliko su njihovi startapovi uspesniji i kvalitetniji od nasih (ili se bar tako cini na povrsini)
radisa Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 Na njih, bili smo na istom tenderu, kod velikog klijenta i uzeli su njih ispred SAP ovog rešenja... Juce mi klijent u HR javlja da ih razmatraju, da zamene SAPovo resenje...
Shan Jan Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 36 minutes ago, Lezilebovich said: Bukvalno me ovo ceka od ponedeljka ... sad kao krecemo da koristimo neki alat za planiranje nekog hrvatskog startupa, ali kontam da cu biti na istom Mozda nesto masim, zar nemate opciju da menjate konkurentno spreadsheet?
Lezilebovich Posted October 14, 2023 Posted October 14, 2023 1 hour ago, radisa said: Na njih, bili smo na istom tenderu, kod velikog klijenta i uzeli su njih ispred SAP ovog rešenja... Juce mi klijent u HR javlja da ih razmatraju, da zamene SAPovo resenje... Mi ih gledamo i kao interni alat i da ih ukljucimo u portfolio. Znamo ih jer je u vrhu lik koji je duuugo vremena bio u MSu bas zaduzen za "nas" biznis
Recommended Posts