Jump to content
IGNORED

Strukovni Humor


betty

Recommended Posts

 • Replies 1.3k
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

 • JozoMujica

  177

 • Tpojka

  90

 • Indy

  77

 • Svarog

  50

ne razumem zasto je smesno ovo za endera <_<btw, ja sam cuo za nekog lika koji je u mladosti resavao zadatke iz fizike na internet kvizovima pod pseudonimom andrew wiggin :blush:

Link to comment

Na pitanja tipa "Kako biste rešili ovaj problem?" nagledao sam se odgovora tipa -"Taj problem bih rešio putem menadžmenta odgovarajućeg tom problemu"... što je sumirano lepo u ovome:findX.jpgOnima sa vinske sekcije biće zanimljivo možda ovo sa nedavnog ispita. Na pitanje "Zašto se, i pored neprijatnog ukusa i mirisa vina, grožđe amerčke vrste Vitis labrusca i dalje koristi u spravljanju vina u USA?", odgovor je sledio, "Because Yankees are idiots". Student je dobio maksimum poena (mada je PC odgovor, "zato što je ta vrsta otporna na bolesti i štetočine").

Link to comment

kad smo kod odgovora na ispitima, jedan drug je postavio pitanje koja vrsta varijable je nesto u nekom eksperimentu (odgovor koji se trazio je bio zavisna ili nezavisna). odgovor koji je studentkinja dala je bio: varijabla.jako se bunila sto nije dobila pola poena.

Link to comment

znam da naziv nije najsrecniji. htela temu o nerdy/geeky/dorky humoru, mada taj koncept nema bas dobar ujedinjujuci naziv: academia humor je ok, akademski humor mi zvuci bas nekako... bljak. najblize mi bilo da ga nazovem strukovni a stavim na nauku, mada se nadam da se i inzinjeri osecaju naucnicima. ili ono bar geekovima. tokom razgovora preksinoc u selu, spominjao se feynman, a ja se setih kako je on donekle obelezio jaz izmedju mene i najblizih mi. bila sam potpuno odusevljena njegovim duhom, njegovim humorom, nacinom na koji se igrao i eksperimentisao sa svime na sta je naisao... da bih shvatila da ni moja najbolja drugarica, a ni decko - dvoje najbitnijih ljudi tada - ne kapiraju u cemu je fora i zasto je to meni tako super.e, ova tema je ovde da popuni tu prazninu u mom srcu :) ali nemam nista protiv, apsolutno, da se na njoj upisu i oni koji su iz nenaucnih struka. i ako tema pozivi i pokrene se u tom smeru, nemam nista protiv ni da se pomeri negde drugde.titularni edit: Betty von Vorum

Edited by betty
Link to comment

od stručnih doksočica padaju mi na pamet dvi:-šta je u medicini dvostruko slijepi pokus?- kad ginekolog i kirurg čitaju EKG- surgeons: sometimes wrong, never in doubt

Link to comment
-kad ni lekar ni pacijent ne znaju šta će se desiti :lol: - nemam pojma
zar nije ovo pitanje: šta je u medicini dvostruko slijepi pokus?, a ovo kad ginekolog i kirurg čitaju EKG odgovor? :unsure:
Link to comment
- surgeons: sometimes wrong, never in doubt
:D -trol: ne samo što je ovo istina, već živo sumnjam da neko kome je mozak drugačije sastavljen uopšte i može da bude hirurg. :) . Za dvojbe i beskonačno vaganje raznih opcija postoje internisti :)
Link to comment

meni deluje ok da tema bude ovde, nekako je verovatno tu najvise interesna grupa (ne nuzno naucnici, ili cak ni oni koji se tako osecaju, nego prosto oni koji otvaraju nauku).doduse ova neka sprdanja na racun opstepoznatih stereotipa o zanimanjima su mozda od opst(ij)eg interesa pa to uvek moze i na opste viceve, ali ova neka interna samoironicna zajebavanja od kojih je betty krenula su prilicno hermeticna.

Link to comment
doduse ova neka sprdanja na racun opstepoznatih stereotipa o zanimanjima su mozda od opst(ij)eg interesa pa to uvek moze i na opste viceve...
pardoniram. brisi, prebacuj, vornuj, banuj...
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...