bags Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 (edited) Ja sam 2016 sprzio na migraciju sa java 1.6 na 8 , nekoliko manjih aplikacija i jednu veliku. Danas cujem da su probali prebaciti na Java 11 i da su posle tri meseca odustali... Ma da i pored svih mana Java je i dalje jedini programski jezik sa kojim vecina prosecnih programera moze zavrsiti veliki i ozbiljan projekat. Edited June 26, 2023 by bags 1
Shan Jan Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 Java mi se zbog svog manjka kompatibilnosti sa prethodnim verzijama usere u zivot bar jednom mesecno. Mada to je jos i super, pricao mi drug da su kod njega upgradeovali glavnu DB2 bazu na novu verziju bez da su procitali one IBM-ove trakte od 1000 strana. Sve je radilo dok ljudi nisu poceli da prijavljuju cudne rezultate u specificnim slucajevima. Ispostavilo se da je IBM promenio kako neke postojece funkcije rade, ne cak da je oduzimao stare i dodavao nove.
Svarog Posted June 26, 2023 Posted June 26, 2023 Java je ubedljivo najzreliji ecosystem. Sem nekih specifičnih niša, tipa ML gde je Python logičan izbor, apsolutno je najsmisleniji i najbezbedniji izbor. Svako malo se pojavi jezik koji bude "next big thing" koji će da dominira, pa posle određenog vremena se taj talas ugasi. Trenutno je to Golang, ali sa novim verzijama Jave će i glavna prednost Golanga (gorutine) biti nivelisana sa virtuelnim tredovima. Ko jebeni Real Madrid, samo ide i redom melje nove protivnike koji se pojave Ako neko kaže da je Java spora gađaću ga Docker kontejnerima. Em to više i nije tolika razlika (recimo u odnosu na spomenuti Golang) em stvarno moraš da imaš case da bi ti ta razlika bila argument za odabir jezika u odnosu na sve druge kriterijume (zrelost biblioteka, stabilnost, integracije...). 2
Mel Posted June 27, 2023 Posted June 27, 2023 17 minutes ago, bags said: Za sve koje misle da je trziste zivnulo. Chekaj jel to neki meme ili si dobio u Inbox?
bags Posted June 27, 2023 Posted June 27, 2023 Nije meme, stvarno je vise ljudi dobilo. Ja ni nemam Linkedin.
Tpojka Posted June 30, 2023 Posted June 30, 2023 On 27. 6. 2023. at 16:41, bags said: Ja ni nemam Linkedin. Evo ti onda pa vidi. 1
Recommended Posts