Mil@n Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 (edited) Da razbijemo malo ovu crnobelštinu (not that i dont like it) sa malo morskih boja. :)Lefkada kroz okular nerazumnog razGlasa, izvinte na malo većem broju istih, fotke su mi kao deca, ne mogu da ih izdvajam. :)Bonus: Rim se preselio u Skopje :oSam ulaz na ostrvo:Nidri:Egremni plaža:I ljudi na njoj u najlepšem moru koje sam ikad video.Jedan od mnogih vidikovaca:Porto KacikiI ljudi na njoj... Edited September 30, 2012 by Glas RazumaN Link to comment
Mil@n Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 I 1 sunsetPlaža ageofilija:I 1 skakač Link to comment
Caligula Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 (edited) evo ti jedne lagane vežbe, probaj narednih 30-50 snimaka da snimiš ISKLJUČIVO u kontra svetlu, sledećih 30-50 snimaka snimi ISKLJUČIVO SA blendom 2.8 ili koja je već najplića itditd+1tako se uci sa digitalcem - film je ipak preskup za ovakve vezbice. Ja npr slikam sa stomaka ili iz polusavijenog lakta gro stvari na ulici, odozdo, odozgo, dijagonalno i sa strane, bez da gledam kroz trazilo (Indy bi me sada zaklao tupim perorezom bez grize savesti).Onda pregledam snimke i pronadjem da je dobar deo odlicno ukompnovan:) bob zna da sam tako brze ucio - i kompoziciju, i svetlo, i blendu/ekspoziciju. Opustis se i analiziras rezultat. Zato je digitalac dobar, ima veliku i jeftinu karticu:)par primera na brzinu: Edited September 30, 2012 by CowBoy Link to comment
kud u maglu Simoviću Posted September 30, 2012 Share Posted September 30, 2012 uhda dodje do toga amater treba da preturi preko aparata stotine hiljada fotki. Aparat treba da postane sastavni deo na transverzali oko-mozak-prst. Kad preturi te silne fotke sam će znati bez da pogleda kroz tražilo šta zahvata 28mm, a šta 135mm Link to comment
Caligula Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Poenta je da ponekad nema vremena da se gleda kroz trazilo + ako je ulica u pitanju, nisi sumnjiv kao neko ko naglo zauzme pozu i uperi objektiv u tebe.Naravno, kod ovok kaubojskog/sa/boka okidanja mora da bude i neke vestine, kontrole i osecaja, inace bi svi snimci bili puki snepshotovi. Link to comment
InvisibleLight Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 (edited) gotovo apsolutnu kontrolu kadriranja pri snimanju 'sa stomaka' i sl poza mozes imati i kroz live view rotabilni displejmali trol pic: sledece od opreme sto kupujem nice pics c. :) gde je ova 4.snimljena?@gR - kod slika grandioznih prirodnih cudesa tesko mogu da tacno razlucim zaslugu prirode od zasluge fotografa..al bar za polovinu slika daleku iznadprosecnost ovih prizora pripisujem fotografovoj umesnosti Edited October 1, 2012 by InvisibleLight Link to comment
zorglub Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Poenta je da ponekad nema vremena da se gleda kroz trazilo + ako je ulica u pitanju, nisi sumnjiv kao neko ko naglo zauzme pozu i uperi objektiv u tebe.Naravno, kod ovok kaubojskog/sa/boka okidanja mora da bude i neke vestine, kontrole i osecaja, inace bi svi snimci bili puki snepshotovi. http://www.youtube.com/watch?v=JKbFAPq75UI Link to comment
Аврам Гојић Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 (edited) Odlicna diskusija. Upravo meditiram na temu odnosa velicina DSLR i kompakt aparata, tehnickog kvaliteta slike vs. spontanosti snimka i tako dalje, i sine mi: DSLR oko vrata (D5100 ima jako tiho okidanje u odnosu na vecinu aparata koje sam cuo), a u ruci daljinski. Na ulici nema sanse da te izvale,Probacu ovih dana. Edited October 1, 2012 by Marko M. Dabovic Link to comment
Caligula Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 (edited) nice pics c. :) gde je ova 4.snimljena?U Barseloni, nisam hteo da se zavlacim iza stolice i klecim no sam samo gurnuo kameru tamo i ispucao dva snimka - oba su ok.Evo nesto od pre sahat i po, cisto kao ilustracija: da sam ovo hteo da vidim kroz vjufajnder, morao bih da legnem na plocnik, a i pitanje je da li bi tada ovo video:... fotografija doduse ima manjkavosti, svetlo je jako konfuzno ali u drugo doba dana - bilo bi savrseno. Zato treba osloboditi ruku i oko. Edited October 1, 2012 by CowBoy Link to comment
InvisibleLight Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 (edited) Odlicna diskusija. Upravo meditiram na temu odnosa velicina DSLR i kompakt aparata, tehnickog kvaliteta slike vs. spontanosti snimka i tako dalje, i sine mi: DSLR oko vrata (D5100 ima jako tiho okidanje u odnosu na vecinu aparata koje sam cuo), a u ruci daljinski. Na ulici nema sanse da te izvale,Probacu ovih dana.huh, pa bice jako tesko - dzabe i imidz stabilizator, ako aparat nije fiksiransto se tice nevidljivosti meni tu najbolja opcija dobar zoom objektiv, preko 200mm, na ulicama gde je guzva mogu slikati kogagod hocu iz pristojne daljine da me nikad ne primeti. i ako te slucajno pogleda ja pri spustanju aparata gledam kroz njega u daljinu,kao nisi ti slikan nego neko iza tebe, stavise zasmetao si :Dal najbolju 'nevidljivu' fotku sam napravila kada sam fotkala predsednika opstine kako cacka zube u nekom restoranu, slikala sa mobilnog tako da sam se pravila da pricam, sa kamerom uperenom ka njemu i samo kliknula doduse toliko se glasno culo da se okrenuo :Dps ovi su bili na oko 100m edit: @C - super ugao :) Edited October 1, 2012 by InvisibleLight Link to comment
Mil@n Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 @gR - kod slika grandioznih prirodnih cudesa tesko mogu da tacno razlucim zaslugu prirode od zasluge fotografa..al bar za polovinu slika daleku iznadprosecnost ovih prizora pripisujem fotografovoj umesnostiBlagodarim. Mada, u ovom slučaju to nije ni bitno, samo sam hteo da podelim ove neopisive lepote sa forumskijem svetom. :) Link to comment
Caligula Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Pazi ovo:linke to bi volo da kupim:) ima i video kako se koristi.evo i stranice sa raznim gedzetima Link to comment
InvisibleLight Posted October 1, 2012 Share Posted October 1, 2012 Pazi ovo:linke to bi volo da kupim:) ima i video kako se koristi.evo i stranice sa raznim gedzetima haha, super shtos:)) uvek postoji linija na koju mozes uperiti objektiv gde nema ljudi/opasnosti od reakcijevidim u ponudi sad i ona eye-fi kartica nije vise tako skupa..a ovi isporucuju i u srbjiu cak:) Link to comment
Barsa Posted October 4, 2012 Share Posted October 4, 2012 (edited) par novijih stvari Edited October 4, 2012 by Barsa Link to comment
Recommended Posts