Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ratno vazduhoplovstvo Srbije

Featured Replies

Jes' vala, F-16 mu je uvek bio nekako neugledan, a F-18 kul...mada su mi lepse 29ke i narocito 27ice. I da, F-15. Lozim se na te duple repove sto se aviona tice otkad sam bio klinac, bilo mi je kul jos u Transformersima :D

• Replies 2.4k
  • Views 229.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ovo je jedini topik na forumu na koje vucic/bljuvotine da ne kazem skandali imaju prodju, dok se sam vucic ne pominje: skandalozna takozvana nabavka ne samo aviona nego i ostale vojne opreme, olakijat

• Hrvatska jedno deset godina kupuje eskadrilu modernih lovackih aparata. Valjda dva propala tendera, uspeli tek iz treceg i javnost svejedno hoce zive da ih spali zbog silnog novca koji ce na to ulupat

• Offtopic: Dassault ima najbolji cybersecurity team koji sam video u zivotu. Francuska vlada nam je poslala kao cost free experte cetvoricu iz Dassault-a. Dosla cetvorica klinaca ispod 25.

Posted Images

Meni se nikako nisu sviđale i ne sviđaju mi se one grbe koje dobiju zbog kabine (mada znam da ih zbog 360°-preglednost-imperativa moraju imati). 29tka ima to poprilično izraženo, neki Suhoji pak malo manje, a F-18 mi je nekako najskladniji. To se super vidi iz nekih perspektiva, npr.:f18banking3oclock.jpgSviđaju mi se (i sviđali su mi se) i ovi Fantomi, mada su bajati, bilo bi zgodno kad bi ih nam zbilja naci Švabe poklonili. Ne bi ih bilo teško zavoljeti. biggrin.gif11McDonnelDouglasF4PhantomLuftwaffe.jpgOfkors, najbolje od svega bi bilo kad bi ja imo svoj Gulfstream cool.gif

Pa ako ne volis budzaste kabine...mig25.jpgmig31-7.jpg

Edited by hazard

мени ово најсексиDLC06_Su-47_01.jpgsu-47.jpg

Edited by Dionysos

Pa ako ne volis budzaste kabine...
daaj..izgleda ko zil dry.gif@berkuti su dobri, ali me podsjećaju na one zombije kojima je nešto okrenuto naopako, sou, nou biggrin.gif

ja sam uvek za domaće, ako može :) model bombardera b-12, krajem pedesetih2z3ovwh.jpgmodel lovca, isto kraj pedesetih, početak šezdesetih2wqbubs.jpgklipni trenažni, po meni bolje rešenje nego lasta 95 jer pilot ima istu preglednost kao u mlaznjakumkyknr.jpgi na kraju, naš gripen, ripea12rr.jpg

Edited by bigvlada

Ovaj na kraju je vise Rafale nego Gripen.

Mini-Rafale, takoreci Rafale Jr. :)

Imao sam drvenu maketu tog aviona (kao i svih ostalih ex-yu aviona) ali sve se to izgubilo negdje :(

мени ово најсексиsu-47.jpg
savrseno. jel ovo jos uvek nije u upotrebi? daj da kupimo barem 1, pa nek ide zivot.

Nije u upotrebi, niti ce biti...to je bio samo demonstrator novih tehnologija.

Nije u upotrebi, niti ce biti...to je bio samo demonstrator novih tehnologija.
mozda se smiluju da nam daju jedan ako im damo telekom za dz?zbog cega nece biti u upotrebi?
mozda se smiluju da nam daju jedan ako im damo telekom za dz?zbog cega nece biti u upotrebi?
wiki kaže: Obrnuta strela krila daje manevarske sposobnosti i stall karakteristike, upravljivost pri uglovima napada i sl. Prevelike sile uvijanja na krilima zahtevaju veliku čvrstoću krila.Komplikacije koje za sada nisu isplative. Postojeći avioni su dovoljno manevarski sposobni, Rusima treba para za održavanje postojeće avijacije i upgrade elektronike, koja je mnogo bitnija stavka.

Kojote, sve što su naučili gradeći MIG 1.42/1.44 (komada jedan) i Berkuta (takođe komada jedan) su upotrebili u izradi PAK-FA (treća sličica odpozadi). Pošto će nam i taj biti skup, ako budemo želeli stelt čekaćemo jednomotornu verziju koju razvijaju zajedno sa Indijom.

Edited by bigvlada