Jump to content
IGNORED

Ratno vazduhoplovstvo Srbije

Muwan

Recommended Posts

Posted

Jes' vala, F-16 mu je uvek bio nekako neugledan, a F-18 kul...mada su mi lepse 29ke i narocito 27ice. I da, F-15. Lozim se na te duple repove sto se aviona tice otkad sam bio klinac, bilo mi je kul jos u Transformersima :D

Posted

Meni se nikako nisu sviđale i ne sviđaju mi se one grbe koje dobiju zbog kabine (mada znam da ih zbog 360°-preglednost-imperativa moraju imati). 29tka ima to poprilično izraženo, neki Suhoji pak malo manje, a F-18 mi je nekako najskladniji. To se super vidi iz nekih perspektiva, npr.:f18banking3oclock.jpgSviđaju mi se (i sviđali su mi se) i ovi Fantomi, mada su bajati, bilo bi zgodno kad bi ih nam zbilja naci Švabe poklonili. Ne bi ih bilo teško zavoljeti. biggrin.gif11McDonnelDouglasF4PhantomLuftwaffe.jpgOfkors, najbolje od svega bi bilo kad bi ja imo svoj Gulfstream cool.gif

Posted (edited)

Pa ako ne volis budzaste kabine...mig25.jpgmig31-7.jpg

Edited by hazard
Posted (edited)

мени ово најсексиDLC06_Su-47_01.jpgsu-47.jpg

Edited by Dionysos
Posted
Pa ako ne volis budzaste kabine...
daaj..izgleda ko zil dry.gif@berkuti su dobri, ali me podsjećaju na one zombije kojima je nešto okrenuto naopako, sou, nou biggrin.gif
Posted (edited)

ja sam uvek za domaće, ako može :) model bombardera b-12, krajem pedesetih2z3ovwh.jpgmodel lovca, isto kraj pedesetih, početak šezdesetih2wqbubs.jpgklipni trenažni, po meni bolje rešenje nego lasta 95 jer pilot ima istu preglednost kao u mlaznjakumkyknr.jpgi na kraju, naš gripen, ripea12rr.jpg

Edited by bigvlada
Posted

Ovaj na kraju je vise Rafale nego Gripen.

Posted

Mini-Rafale, takoreci Rafale Jr. :)

Posted

Imao sam drvenu maketu tog aviona (kao i svih ostalih ex-yu aviona) ali sve se to izgubilo negdje :(

Posted
мени ово најсексиsu-47.jpg
savrseno. jel ovo jos uvek nije u upotrebi? daj da kupimo barem 1, pa nek ide zivot.
Posted

Nije u upotrebi, niti ce biti...to je bio samo demonstrator novih tehnologija.

Posted
Nije u upotrebi, niti ce biti...to je bio samo demonstrator novih tehnologija.
mozda se smiluju da nam daju jedan ako im damo telekom za dz?zbog cega nece biti u upotrebi?
Posted
mozda se smiluju da nam daju jedan ako im damo telekom za dz?zbog cega nece biti u upotrebi?
wiki kaže: Obrnuta strela krila daje manevarske sposobnosti i stall karakteristike, upravljivost pri uglovima napada i sl. Prevelike sile uvijanja na krilima zahtevaju veliku čvrstoću krila.Komplikacije koje za sada nisu isplative. Postojeći avioni su dovoljno manevarski sposobni, Rusima treba para za održavanje postojeće avijacije i upgrade elektronike, koja je mnogo bitnija stavka.
Posted (edited)

Kojote, sve što su naučili gradeći MIG 1.42/1.44 (komada jedan) i Berkuta (takođe komada jedan) su upotrebili u izradi PAK-FA (treća sličica odpozadi). Pošto će nam i taj biti skup, ako budemo želeli stelt čekaćemo jednomotornu verziju koju razvijaju zajedno sa Indijom.

Edited by bigvlada