Dimitrije Posted July 25, 2008 Posted July 25, 2008 Na jednoj 1/2-finalnoj domacoj kup utakmici posle neresenog rezultata jedan od timova je sutirao 5 penala i svih pet promasio (u to vreme pravila su bila da timovi sutiraju 5 penala za redom a ne naizmence kao danas). O kojoj utakmici i o kom timu je rec?
kengur Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 (edited) dimitrije, daj neku pomoc. prodjose svi pristojni rokovi za odgovor i niko ne zna. ovakvo pitanje bez dodatnih usmeravanja "...vapi za Miljanicevim metodima. Naime, Miljan je ovakve situacije resavao po kratkom postupku i vrlo efikasno..." jedan je cak "...dobio samarcinu od Miljana ... " :) Edited August 4, 2008 by kengur
Dimitrije Posted August 4, 2008 Posted August 4, 2008 (edited) Da ne bude samaranja, evo pomoci: rec je o utakmici izmedju dva nasa kluba iz "Velike cetvorke"; od 9 ispucanih penala postignuta su samo 2 gola i ta dva gola dao je tim koji je pucao prvu seriju od 5 penala. Igraci oba tima su vise puta (4) pogodili precku/stativu nego mrezu.PS: Korekcija prethodnog priloga, u pitanju je 1/4 finalna ne 1/2 finalna utakmica. Edited August 4, 2008 by Dimitrije
Hamlet Strašni Posted August 7, 2008 Posted August 7, 2008 U četvrtfinalu u Beogradu sastali su se Crvena zvezda i Dinamo. U regularnom vremenu i posle produžetaka 2X15 minuta, rezultat je ostao nerešen (1:1). Pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Prvu seriju izvodila je Crvena zvezda (tada je prvo jedan pa drugi klub izvodio svih pet jedanaesteraca). Od pet udaraca njeni prvotimci postigli su samo dva gola! I kada je svima izgledalo da se Dinamo plasirao za dalje borbe ? dogodilo se čudo. Nešto zbog lošeg izvođenja jedanaesteraca, a mnogo više zbog izvrsnih odbrana Vladimira Beare, Dinamo je postigao, verovali ili ne, samo jedan gol!To je bilo u kupu koji se igrao 58.Ovde pise da je Dinamo ipak dao jedan gol.Inace tekst je preuzet sa Sajta lav kupa Srbije. I trebalo mi je dobrih pola sata da ga nadjem. Kao za Baksuz sam krenuo od 1960, pa kada sam dosao do 70 i neke onda od 45.
Dimitrije Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Dinamo je postigao, verovali ili ne, samo jedan gol!To je bilo u kupu koji se igrao 58.Ovde pise da je Dinamo ipak dao jedan gol.Inace tekst je preuzet sa Sajta lav kupa Srbije. I trebalo mi je dobrih pola sata da ga nadjem. Kao za Baksuz sam krenuo od 1960, pa kada sam dosao do 70 i neke onda od 45.Odgovor je delimicno tacan. Dinamo ipak nije postigao ni jedan gol. Dva je odbranio Beara a dva su pogodila stativu/precku. Peti penal se nije pucao jer je pobednik vec bio poznat. Zvezda je u prvoj seriji dala 2 gola (Bora Kostic i Stojanovic a.k.a. Mita Ubica), Rajko Mitic je pogodio precku, Sekiju je Irovic odbranio a Zekovic je pogodio stativu. Te godine je Zvezda u polufinalu pobedila Partizan (5:2). Na poluvremenu je bilo 2-0 za Zvezdu. Pocetkom 2. poluvremena Partizan je izjednacio za manje od 3 minuta. A onda je na scenu nastupio Bora Kostic. Doveo je Zvezdu u vodjstvo 3-2, a zatim namestio 4. i 5. gol. Posebno je bio spektakularan 5. gol. Bora je presao sve igrace Partizana i dodriblao loptu do gol-linije. A zatim je sacekao Sekija koji je sa goil linije topovskim udracem pocepao mrezu. Na stadionu - delirijum. U finalu Kupa je Zvezda tukla Velez 4-0. To je bila oprostajna utakmica Rajka Mitica.
Hamlet Strašni Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 (edited) Ево питање.Рекло би се да је Марко Рајх, у лето 2005, био први играч из Немачке на проби у Звезди. То, међутим, није тачно. Један играч из Немачке је много раније био на проби код нас. Одиграо је једну утакмицу, задовољио али је његов клуб тражио превелико обештећење па од тренсфера није било ништа. Који је играч у питању?Само да додам, није трик питање - није неки наш човек рођен у Немачкој или са двојним држављанством. Прави Хемац из немачког клуба. Edited August 8, 2008 by dusan1975
Hamlet Strašni Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Хех. Мислио сам да ће да буде теже. Утакмица је играна у јуну 90, против, рецимо, Младог пролетера. Не саћам се мада са био на утакмици. Зове се Стефан и тада је играо за Минхен 1860.
Delija67 Posted August 8, 2008 Posted August 8, 2008 Jedan sportista je tri puta ucestvovao na Olimpijskim igrama u tri razlicita sporta (na svakim u po jednom :) ). Ko je to?
Dimitrije Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Ima neka Amerikanka, Sila (ali sam joj zaboravio prezime) koja je ucestvovala na nekoliko igrara u raznim disciplinama: plivanje, triatlon a ove godine isto tako u nekom visedisciplinskom sportu.
SleeperSleep Posted August 9, 2008 Posted August 9, 2008 Jedan sportista je tri puta ucestvovao na Olimpijskim igrama u tri razlicita sporta (na svakim u po jednom :) ). Ko je to?milenkovic?biciklizam, skijasko trcanje i bijatlon?
mrdja Posted September 10, 2008 Author Posted September 10, 2008 Evo jedno pitanje (dok cekamo Ikara):Iako se godinama isticao u redovima Pofalićkog, stručnjaci velikih timova nisu obraćali pažnju na njega. Tek kad je, kao vojnik, trenirao sa ekipom Veleža, i Mostarci izrazili želju da ga vide u svojim redovima, željezničar se obratio ekipi Pofalićkog. šansu je dobio tek u drugoligaškoj sezoni 77/78, i odmah pozvan u Olimpijsku reprezentaciju Jugoslavije. Godinama standardan i pouzdan štoper. Jednom prilikom je dao fantastičan gol sa 40-ak metara, a na pitanje novinara kako je do tog došlo, odgovorio je "Men' sjela, ja je hekn'o". Kako se zove ovaj igrač ?
Recommended Posts