Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Fudbalska reprezentacija jedne zemlje samo je jednom uspela da se kvalifikuje za zavrsni turnir za svetsko prvenstvo. A onda su odbili da ucestvuju jer FIFA nije dozvolila igracima te reprezentacije da igraju bosonogi. O kojoj je zemlji rec?

• Replies 1.9k
  • Views 129.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

Fudbalska reprezentacija jedne zemlje samo je jednom uspela da se kvalifikuje za zavrsni turnir za svetsko prvenstvo. A onda su odbili da ucestvuju jer FIFA nije dozvolila igracima te reprezentacije da igraju bosonogi. O kojoj je zemlji rec?
Indija?

u keniji vole da trce bosonogi, mozda i fudbal da igraju?

Etiopija?

Indija?
Tacno. Odbili su da se takmice na zavrsnon turniru 1950. u Brazilu.

Ja cu iskusno da prepustim postavljanje pitanja Mrdji. On je nepresusan izvor pitanja, a ja ne mogu da smislim nista.

• Author

Hvala Sokrat, evo opet pitanje za starije ljubitelje fudbala.Rodom je iz Sinja, a fudbalski se afirmisao u OFK Beograd-u.1967. godine odlazi u USA, i igra dve godine nas fudbal (ili soccer kako bi ovde rekli), a zatim nastupa za San Francisco 49 u americkom fudbalu. U trenutku kad je debitovao u tom sportu, imaj je vec 31 godinu, i bio najstariji rookie ikad.O kom fudbaleru je rec ?

Utjesinovic?

• Author

Nije Utjesinovic.Inace, u Americkim izvorima se navodi da je rodjen u Senju, ali u nasim (album iz 1961, kao i monografija Junaka) da je iz Sinja.Igrao je odbrani, centarhalfa, stopera, pa i beka.

Uh, od tih Dalmatinaca koji su igrali u OFK-i, pored Petka i Guglete, secam se jos Nikse Djujica i Sergija Kresica. Ovaj prvi je odbrambeni ali je, cini mi se, Kninjanin a mislim da su obojca igrali 70-ih.Sad se setih; da nije Gavra (Gavric)? On je, koliko se secam, otisao u SAD da igra fudbal. Ali ne znam da je igrao za 49erse i da je Dalmatinac.

Edited by Dimitrije

• Author

Bravo Dimitrije, rec je o Momcilu Gavricu.Vas red da postavite pitanje.

Zvezda je nekada bila nosilac novih trendova u domacem fudbalu. Jedan od njih se zvao "Cetvorougao". Ko su bili glavni protagonisti zvezdinog Cetvorougla?

Siguran da je Miljanic bi trener (ako je taktika u pitanju)

• Author

Bela Palfi, Predrag Djajic, Rajko Mitic, Josip Takac.

Djujic je Kninjanin. Poceo u Dinari. Par godina je mladji od Petka. Moj stari ga opasno hvali. Cini mi se da je igrao u onoj generaciji Dinare koja za malo nije izbacila Hajduka iz kupa u prvom kolu. Hajduk je izjednacio iz penala koji je sviran zato sto je Dinarin igrac uhvatio loptu u narucje.