Jump to content

House MD

Featured Replies

• Author

alihousemd6x06knownunknown.jpg:lolol:

• Replies 1.4k
  • Views 110.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted Images

solidna epizoda. koliko je bolje sa staaaarom ekipom :)cuddy :wub:

Videh najavu na STB, House radnim danom od 21h. Ko nije utvrdio gradivo... :)

Milosh76 said:
Videh najavu na STB, House radnim danom od 21h. Ko nije utvrdio gradivo... :)
Bice da ide samo ponedeljak-utorak-sreda...ostalim danima su neke druge serije na programu...

Prvo pravilo za gledanje House-a: ne gledati House-a na televiziji! -_-

Edited by Sludge Factory

Sludge Factory said:
Prvo pravilo za gledanje House-a: ne gledati House-a na televiziji! -_-
Osim ako nemate LCD 82 cm :)A gde da gledamo Sludge...? Na TFT monitoru :)

Naravno, to pravilo se odnosilo na one koji ne zive u Americi (ili negde drude gde pustaju HD signal, ili 16:9 sliku).Serija jako gubi prebacivanjem u 4:3 (kao i bilo koji drugi film ili serija, uostalom). Jeste ovo serija izrazito verbalna, ali i pored toga su uspeli da je naprave vizuelno vrlo dinamicnom i lepom. Kadriranje, uglovi, kompozicija slike, montaza, scene... sve je sjajno uradjeno, ali se u tome (ljudski) moze uzivati jedino ako se gleda u originalnom odnosu u kojem je snimljena (16:9). Takodje, ono malo sto sam gledao na RTS-u, HRT-u i sad na Fox Life-u, zvuk je iz nekog razloga jako los, a glasovi glumaca zvuce kao da im neko zavrce jajca (ili nesto drugo u slucaju glumica :D ). Zatim, zbog autorskih prava ili cega vec, van Amerike seriju prodaju sa nekom drugom muzikom u najavnoj spici, a ne, kako je House zapovedio, sa Teardrop od Massive Attack-a (u americkoj verziji). Potpuno se drugacija atmosfera stvori. Dakle, ako ste u mogucnosti, skidajte seriju sa neta i gledajte kao ljudi. Naravno, ako niste, nemojte je propustiti pa makar i na televiziji, ali znajte da nije isti uzitak. :)

ja nista ne kapiram te 4:3, HD i ostalo. josh uvijek nisam uspjeo golim okom da vidim razliku izmedju tih razlicitih formata isl.

Sludge Factory said:
Zatim, zbog autorskih prava ili cega vec, van Amerike seriju prodaju sa nekom drugom muzikom u najavnoj spici, a ne, kako je House zapovedio, sa Teardrop od Massive Attack-a (u americkoj verziji). Potpuno se drugacija atmosfera stvori.
Nisi pročitao 1 knjigu!? angry.gif Mnogo para tražio MA za autorska prava worldwide.
  gervasius twinkleminkleson said:
ja nista ne kapiram te 4:3, HD i ostalo. josh uvijek nisam uspjeo golim okom da vidim razliku izmedju tih razlicitih formata isl.
HD nije toliko bitan tu, to je samo extra kvalitet slike. Pricao sam o ekranu. Serija se snima u, sada vec standardnom, (HD)TV 16:9 odnosu, a na nasim televizijama je uglavnom pustaju u (sada vec starom) televizijskom 4:3. Pretpostavljam da oni to prebacivanje rade tehnikom pan and scan, koja je pristojnija od onoga kako sam ranije vidjao da rade, a to je da jednostavno odseku delove kadra koji ne staju u 4:3 odnos. Sigurno si nekad gledao neki film po nasim televizijama (u 4:3 odnosu) gde glumac npr. stoji u desnom delu ekrana, pa mu se vidi samo vrh nosa i pola jednog oka. Pitao sam se, jebote ko ovo ovako snima da se glumac ni ne vidi, u cemu je fora... Kasnije sam saznao. Nije ovo nista dramaticno narvno, zezam se ja malo preterujuci i preuvelicavajuci to, ali po meni gubi se na uzitku. Jer, reditelj je snimao, pravio kompoziciju kadra i, sto bi rekli, redjao slike u tom formatu imajuci na umu takav izgled slike. Kada se to prebaci u drugi format, nije to vise to.Film (seriju) je najlepse ipak gledati u onom formatu u kojem je snimljen(a), a sto se mene tice widescreen nema premca. U principu, meni licno najvise odgovara sto siri (dakle, onaj koji ameri najcesce praktikuju za filmove 2,39:1), mada se ne bunim ni na ostale siroke (tipa 16:9). Jednostavno, vise mi prija slika koja ide u sirinu, lakse se gleda. A i lepsa mi brate tako slika, kompozicija kadra je mnogo zanimljivija i zgodnija. :D
  Idioteque said:
Nisi pročitao 1 knjigu!? angry.gif Mnogo para tražio MA za autorska prava worldwide.
Nisam, mislim da u KG-u nema da se kupi (bar ja nisam naleteo). A i to su sve podaci koji se lako nadju na netu (kao taj o MA na primer, mrzelo me sad da trazim detaljnije).

Edited by Sludge Factory

Sludge Factory said:
Nisam, mislim da u KG-u nema da se kupi (bar ja nisam naleteo).
Potrazi ovde Save Kovačevića 48a, Roda centar, Kragujevac.... Ja sam kupio u Mamutu, ako pricamo o knjizi "Mala kucna apotekai Dr. Hausa" :D
  Milosh76 said:
Potrazi ovde Save Kovačevića 48a, Roda centar, Kragujevac.... Ja sam kupio u Mamutu, ako pricamo o knjizi "Mala kucna apotekai Dr. Hausa" :D
Kad god sam bio u Mamutu, nje nije bilo. Do duse, ne idem bas tako cesto. :D (i ja pretpostavljam da je Idioteque mislio na tu knjigu)

Dosta dobra epizoda, novi/stari lik ce uneti malo zivosti, Vilson i sok od grozdja :D Haus po obicaju sjajan i veliko priznanje na kraju. Ovo je verovatno uvod u novi zaplet... Mnogo je bolja epizoda kad Kadi ima vise od 2 minuta :)Patty i Selma :lol: :lol: :lol: :lol:

Edited by Milosh76

Doris Egan, koja je pisala ovu epizodu od ponedeljka (i mnoge druge pre toga, naravno), postavila na svom blogu neka razjasnjenja, posto je dobila prigovore u vezi timeline-a i continuity-a:

Reveal hidden contents

Ne mogu da propustim da istaknem koliko je Hugh bio dobar u onoj sceni

Reveal hidden contents

Mislim, oboje su bili sjajni, ali Hugh je razbio. Pritom je sve to bilo vrlo suptilno. Ocima se glumi. :)BTW, nasao sam dva sjajna teksta neke devojke/zene na zvanicnom sajtu/forumu serije, analize zadnje dve epizode (ove od ponedeljka i prethodne), pa ako je neko zainteresovan mogu da okacim. Vrlo zanimljivo i fino za citanje.

Edited by Sludge Factory

Sludge Factory said:
BTW, nasao sam dva sjajna teksta neke devojke/zene na zvanicnom sajtu/forumu serije, analize zadnje dve epizode (ove od ponedeljka i prethodne), pa ako je neko zainteresovan mogu da okacim. Vrlo zanimljivo i fino za citanje.
mozesh ostaviti linkove, shto da ne.