December 30, 201410 yr s novog beograda :( jabuke su hrskave, a przenice krckave. nije hrsko orascic, nego krcko. Interesantno, u Banatu se koristi termin moče, dok se pod prženicama podrazumeva ono što iskače iz tostera. Malo narendanog žutog tvrdog sira ne bi škodilo. :)
December 30, 201410 yr Interesantno, u Banatu se koristi termin moče, dok se pod prženicama podrazumeva ono što iskače iz tostera. Malo narendanog žutog tvrdog sira ne bi škodilo. :) wrong. u Bačkoj su moče ili pofezne, u Banatu kvašenice ili prženice (jer se prže, odnosno nakvase jajima)
December 30, 201410 yr Ne gresi bigvlada, u mom delu Banata se kaze moce za ovo u jajima a przenice za ~tost iliti hleb na plotni. Nije da sam videla neku logiku za przenice posto se tu jelte nista ne przi, ali tako je bilo - moja baka i dalje tako govori. Nisam jela moce sigurno barem dve godine, sad se i meni njupaju ^_^ Edited December 30, 201410 yr by I*m with the pilots
December 30, 201410 yr eto. koji deo B? ovo moje je iz srednjeg i militarskog dela. kad ž. napravi za doručak, čisto se iznerviram svaki put, jer, jbg, ne mogu da ih ne jedem tople i to redovno sa (jeste, stoka sam ) kokošijom argetom - to mi prehrambeni fetiš iz detinjstva. a prosto osećam posle doručka kako sam se otrovao uljem, akrilamidima, industrijskim otpadom i nepotrebnim kalorijama. Edited December 30, 201410 yr by banatjanin
December 30, 201410 yr eto. koji deo B? ovo moje je iz srednjeg i militarskog dela.Juzni Banat ovde :)
December 30, 201410 yr Interesantno, u Banatu se koristi termin moče, dok se pod prženicama podrazumeva ono što iskače iz tostera. Malo narendanog žutog tvrdog sira ne bi škodilo. :) meni jos interesantniji taj tradicionalni banatski toster. Uvek su bili zapad za nas.
December 30, 201410 yr Interesantno, u Banatu se koristi termin moče, dok se pod prženicama podrazumeva ono što iskače iz tostera. Malo narendanog žutog tvrdog sira ne bi škodilo. :) wrong. u Bačkoj su moče ili pofezne, u Banatu kvašenice ili prženice (jer se prže, odnosno nakvase jajima) wright. u Srpskoj Crnji se kaze moče
December 30, 201410 yr meni jos interesantniji taj tradicionalni banatski toster. Uvek su bili zapad za nas.
December 30, 201410 yr Author U Elemiru su moče ustvari neka vrsta popare. a kvašenice hleb u jajetu. Objašnjavali mi neki dan na svinjokolju. Još mandare da probam pa sam sve probao.
December 30, 201410 yr evo i ja prijavljujem moce a moji su izbosne a u juznoj backoj ostali...i naravo gomboce!!
December 30, 201410 yr Author izuo se od čvaraka nanovo. gledao neku trešinu na rtsu i tip spomenu pastrami. nemerem ga izbit iz glave od onda. reuben sendvič tj. Edited December 30, 201410 yr by nisam ja
December 31, 201410 yr lebe mekani!!! :o šta je ovo? uf što izgleda hrskavo i slano uf! uf! uf! ... a iza kiseli krastavčić... UF!!