May 26May 26 Author 6 hours ago, Sandradjer said:Pored ovog tamo ima jos trezora.Mozda i neki kod od programera sa foruma . Github je pohranio u trezorTo je Arctic World Archive i smesten je u obliznjem rudniku. Tu se svasta cuva na mikrofilmovima. Sama tura kroz rudnik je zanimljiva.
May 27May 27 9 hours ago, Kampokei said:Izgleda da hoće to sa godinama. Uprošćeno rečeno, lepotu i duh lakše pronalazim na jugu, ali prirodu i njenu snagu jače doživljavam na severu.Možda kod tebe, matori, Pixie je mlada žena.
May 27May 27 5 hours ago, Ras said:Možda kod tebe, matori, Pixie je mlada žena.Hvala, duhom sigurno. 14 hours ago, Kampokei said:Izgleda da hoće to sa godinama. Uprošćeno rečeno, lepotu i duh lakše pronalazim na jugu, ali prirodu i njenu snagu jače doživljavam na severu.Moguće, mada ja čak i kao još mlađa ;) recimo nisam imala želju da živim negde gde je vrućina. Iako sam oduvek bila malo zimogrožljiva, više mi je nekako prijala hladnoća, tj. ti pejzaži i mentaliteti (hajde da ih nazovemo tako) koji se redukcijom tako doživljavaju. Još uvek se sećam filmske projekcije filma Osećaj gospođice Smile za sneg negde pred kraj srednje škole i mogu da prizovem svoj osećaj. Možda jer mi malo smetaju preterane i nametljive, čak i nametljivo lepe stvari, tj. verovatno ono što ja tako doživljavam, bude mi ih brzo dosta, pa volim tu redukciju i monohromnu i suptilnu lepotu i prirode i stvari i ljudi. Edited May 27May 27 by Pixie
May 27May 27 Pa ti si rodjenda @Pixie da se selis na Svalbard. Taman da imamo tamo i srpsku kafanu kad dodjemo u posetu
May 27May 27 2 minutes ago, Shan Jan said:Pa ti si rodjenda @Pixie da se selis na Svalbard. Taman da imamo tamo i srpsku kafanu kad dodjemo u posetu Kafe-knjižaru i parapsihopatološku ordinaciju i imamo deal.
May 27May 27 9 minutes ago, Pixie said:Kafe-knjižaru i parapsihopatološku ordinaciju i imamo deal. Realno ima svi clanovi tamosnjeg drustva da ti budu pacijenti
May 28May 28 On 26. 5. 2026. at 23:10, Kampokei said:Izgleda da hoće to sa godinama. Uprošćeno rečeno, lepotu i duh lakše pronalazim na jugu, ali prirodu i njenu snagu jače doživljavam na severu.Slažem se, s tim što mene južno više ništa ne vuče, osim, eto, mora leti. Počela je da mi smeta vrućina