May 22May 22 Dragi ljubitelji fudbala i ostalih sportova, slušaoci srpskog trepa i italo disco muzike, skupljači broja forumskih postova…Nastavljamo svetlu tradiciju PPP-a i biramo po peti put hit svetskog prvenstva u fudbalu. Dakle, PPP bira najbolju pesmu snimljenu u prethodne četiri godine u zemljama učesnicama svetskog prvenstva u fudbalu!!!Mislili ste da je novi Panini album pakao zbog povećanja broja reprezentacija na suludih 48? Čekajte da vidite ovaj topić na šta će da liči. Za početak, da se podsetimo prethodnih turnira... Muzički hit WC 2010 1. mesto: Nigeria, Nneka - Heartbeat 2. mesto: Denmark, The asteroids galaxy tour - The Sun ain't shining no more 3. mesto: Uruguay, Alika - Dem got no love Muzički hit WC 2014 1. mesto: Colombia, Bomba Estereo - El Alma Y El Cuerpo 2. mesto: Belgium, Stromae - Formidable 3. mesto: Uruguay, Campo - La Marcha Tropical Muzički hit WC 2018 1. mesto: Nigeria, Seun Kuti & Egypt 80 - Black Woman 2. mesto: Poland, Miod - Kiedy Bylem Malym Chlopcem 3. mesto: Spain, Bebe - Chica PrecavidaMuzički hit WC 2022 1. mesto: Netherlands, Altin Gun - Kolbasti 2. mesto: Australia, Amyl and The Sniffers - Security 3. mesto: Costa Rica, Las Robertas - Thunder Rider Dakle, večna lista PPP turnira kaže sledeće:1. Nigeria : 2 - 0 - 02. Colombia : 1 - 0 - 03. Netherlands: 1 - 0 - 04. Denmark : 0 - 1 - 05. Poland : 0 - 1 - 06. Belgium : 0 - 1 - 07. Australia: 0 - 1 - 08. Uruguay : 0 - 0 - 29. Spain : 0 - 0 - 110. Costa Rica: 0 - 0 - 1 Prethodni sistem takmičenja, koji smo držali za sva prvenstva, nema šanse da nam i sad bude dobar jer je povećan broj reprezentacija plus dosta kasno počinjemo. Ja sam i mislio da ne vodim celu zajebanciju ove godine, jer imam prilično zgusnutih obaveza, ali sam ljubazno zamoljen (pretnja banovinom i hakovanjem MySpace naloga) tako da se ipak igramo Prvo idu nominacije, ajd da kažemo do kraja maja, kada svi forumaši mogu da predlažu pesme.Moguće je nominovati samo pesme iz zemalja učesnica svetskog prvenstva 2026 (spisak ovde).Dodatno pravilo je da je moguće nominovati samo pesme koje su objavljene između dva prvenstva, dakle od januara 2023. pa do danas. Zahvalite FUFI što se prethodno prvenstvo igralo u Kataru i završeno je u decembru 2022. pa mi sad imamo manje od četiri godine odakle možemo da vučemo pesme.Još jedno ograničenje - ide max 3 kandidata po reprezentaciji, kako bi smo se fokusirali na to da što raznovrsniju muzilu skupimo a ne da Engleska ima 20 pesama na listi. Zatim imamo kvalifikacije do kraja 10. juna, jer 11. počinje i fudbalsko prvenstvo. U tom periodu između nominovanih pesama biramo za svaku reprezentaciju predstavnika (naj pesmu, je l te).U okviru svake reprezentacije imaćete na raspolaganju po 1 pozitivan glas.Prva pesma, u okviru reprezentacije, koja skupi 3 glasa biće predstavnik na završnom turniru.Ako bude reprezntacije gde niko nema 3 glasa onda dalje ide pesma koja je najbrže skupila najveći broj glasova (2 ili 1). Pa onda od 27. juna takmičenja po grupama, koliko opet traje i fudbalski deo po grupama.Ovde imamo i najveću izmenu u glasanju kako bi uprostili i ubrzali se!!! Obrati pažnju!!!U okviru svake grupe svaki forumaš može da raspodeli glasove između reprezentacija/pesama učesnica po principu 3-2-1-0. Skoro pa evrovizijski model. Na kraju sumiramo i najbolje plasirane rereprezentacije, sa najviše poena, idu dalje. Ulazimo zatim u kup deo takmičenja kada više ne pratimo realan fudbalski žreb već uzimamo one pesme koje su se kvalifikovale po našim glasovima.Hronološki ćemo se truditi da pratimo raspored i kako idu fudbalske utakmice.Sistem glasanja je ovde takav da se daju samo pozitivni glasovi - jedan po svakom paru.Međutim ne možemo dozvoliti nerešen razultatl, i u tom slučaju ići će se u "penale" tj. dalje će ići pesma koja prva dobije 2 nova glasa. Nadam se da je koliko-toliko jasno. Ako nije - tu sam da probam da pojasnim. Ja preuzimam na sebe da se bavim logistikom, brojanje glasova, pakovanje po reprezentacijama i sl. Vrlo moguće da ću i sam u drugoj polovini juna biti u USA (nevezano za svetsko prvenstvo) pa možda u tom delu budem u raskoraku sa vama i zamolim nekog da me menja, al videćemo. Želim vam svima da uživate, da iskopate nekako predstavnike za Kurakao i Uzbekistan, da domaćini ne pobede… I tako…
May 22May 22 Author Da otvorim odmah i ja sa nominacijama.Fokus na arapske reprezentacije Turkey:Egypt:Saudi Arabia:
May 22May 22 Author manteme više sa tim Kanadama i Engleskama.Kurakao?Uzbekistan?Haiti?Kape Verde?Gana?
May 22May 22 Author 1 hour ago, Mercuzzio said:SwitzerlandHermanos Gutiérrez is a Latin instrumental band formed in 2015 in Zürich by Ecuadorian-Swiss brothers Alejandro Gutiérrez and Estevan Gutiérrez.ja sam mislio njih da predložim za Ekvador, al ajd može i ovako
May 22May 22 41 minutes ago, Svarog said:manteme više sa tim Kanadama i Engleskama.Kurakao?Uzbekistan?Haiti?Kape Verde?Gana?CuraçaoUzbekistanHaiti Cabo VerdeGhana
May 23May 23 Svarože, ne znam ko te je ucenio da započneš ovu akciju, ali ima piće od mene, možda čak i pretplatu ako postoje uslovi. Tradicija mora da se ispoštuje! Pogotovo ovako pozitivna i zabavna. Na žalost nisam više toliko u toku što se tiče world i ostale čudne muzike, but I'll give my best.Camera Obscura (Scotland) - Liberty PaintJupiter & Okwess (Congo) Les Bons ComptesI za kraj 1 hit.ROSALÍA (España)- Berghain (Official Video) feat. Björk & Yves Tumor @Hermetico Ajde priključi se, znam da imaš svega i svačega.
May 23May 23 Jesu inače lame USA predlozi, ali valjda je ok jer mi je domaći teren. Osim toga, omaž Bad Bunny hajpu, i da se nerviraju tramptard imbecili kakve srećom nemamo na forumu. Ali valja se!USA na PPP mora da predstavlja pesma na španskom!Anhelika Garsija, devojka porkelom iz južne Kalifornije koja piše pesme i peva na španskom. A muziku, produkciju i sve ostalo radio Adrijan Kesada, čovek iz centralnog Tekssa gde što se tiče muzike nikad ništa nije omanulo.