Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Recenzije

Featured Replies

Nekada sam verovala da je što više ocena, to bolje. Sada na to gledam sa rezervom jer je to počelo da bude deo organizovanih kampanja kamčenja review-ova, a ne autentično mišljenje velikog broja ljudi na osnovu kojeg možeš doneti informisanu odluku.

39 minutes ago, Hamlet Strašni said:

На јандексу увек дајем 5 зездица свакоме. Друга опција ми је 1 звездица која тог таксисту онемогућава да га више икада добијем. Тест за 1 звездицу је - да ли бих одбио да идем поново са тим такистом ако бих због тога закаснио на суђење, односно дао бих 1 звездицу и ако бих доживео удес због таксисте или се осећао животно угрожен током вожње.

Мишљење је као дупе, свако га има.

Sad me zanima kakvi su bili ti taksisiti koji su dobili keceve...

Google ocene koristim za kafane i turisticke atrakcije. Uglavnom me ne varaju. Booking koristim da, pa bukiram, tako da gledam kod njih ocene. E sada, tu je nekako pravilo da ispod prosecne ocene od 8 ne ides ni u ludilo jer ce nesto ozbiljno sigurno da fali. A i preko 8, kad izaberem par kandidata za smestaj, prodjem kroz sve komentare. Ono sto je nekome bitno drugom nije pa puno zavisi i od tvojih licnih preferenci: da li volis druzeljubivog gazdu ili da ga nikad ne vidis, da li si za ziv deo grada ili mir, da li ti je bitna povezanost saobracajem ili da si bas pored plaze/u planini i slicno...

Jedini put kad su me Booking ocene prevalile je bilo na Divcibarima. Smestaj ocena 9.4, slike ok. Kad sam dosao... da ne pricam, totalna katastrofa, kao i gazdarica. Posle vidim da skoro svi smestaji na planini imaju nenormalne ocene, boostovali jedni drugima verovatno.

• Author
2 minutes ago, Shan Jan said:

Sad me zanima kakvi su bili ti taksisiti koji su dobili keceve...

Mislim da sam samo jednom dao keca.

7 minutes ago, Shan Jan said:

Google ocene koristim za kafane i turisticke atrakcije. Uglavnom me ne varaju. Booking koristim da, pa bukiram, tako da gledam kod njih ocene. E sada, tu je nekako pravilo da ispod prosecne ocene od 8 ne ides ni u ludilo jer ce nesto ozbiljno sigurno da fali. A i preko 8, kad izaberem par kandidata za smestaj, prodjem kroz sve komentare. Ono sto je nekome bitno drugom nije pa puno zavisi i od tvojih licnih preferenci: da li volis druzeljubivog gazdu ili da ga nikad ne vidis, da li si za ziv deo grada ili mir, da li ti je bitna povezanost saobracajem ili da si bas pored plaze/u planini i slicno...

Jedini put kad su me Booking ocene prevalile je bilo na Divcibarima. Smestaj ocena 9.4, slike ok. Kad sam dosao... da ne pricam, totalna katastrofa, kao i gazdarica. Posle vidim da skoro svi smestaji na planini imaju nenormalne ocene, boostovali jedni drugima verovatno.

Ja sam krajnje uprostila moj model odlučivanja i sad za kratko vreme mogu sa velikim % pouzdanosti da odaberem.

Prvo, u obzir dolazi ocena >8,5 i samo njih ostavim. Onda napravim uži (ali ne tako mali) izbor spram kriterijuma koji su mi za to konkretno putovanje bitni tipa blizina centra, da li ima bazen, da li ima nešto deseto do čega mi je stalo.

Na kraju, i najbitnije, među onome što ostane odem i pročitam najgore rivjuove. Ako je to najgore nešto što je i meni dealbreaker, leti sa liste.

Tako na kraju ostane par komada od kojih izaberem najlepši.

Edited by Pixisis

13 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Mislim da sam samo jednom dao keca.

Par puta sam dao keca iz razloga sto je vozac bio neljubazan, sto je hteo da vozi svojom rutom, a ne onom koju poznajem kao najbrzu....

oj moderacijo, jel moze jedan split ove diskusije o onlajn recenzijama, tema ima potencijala?

koga da tagujem @Mindaugas Žukauskas ?

Edited by dunja

• Author
36 minutes ago, kronostime said:

Par puta sam dao keca iz razloga sto je vozac bio neljubazan, sto je hteo da vozi svojom rutom, a ne onom koju poznajem kao najbrzu....

Prakticno uvek prepustim rutu vozaču. On je svaki dan ceo dan na ulici i bolje zna od mene. Osim ako su neki klinci.

Mislim da su za dvadeset pet godina aktivnog voženja taksijem jednocifren broj puta bili vozači neljubazni da to predje neku granicu.

36 minutes ago, Pixisis said:

Ja sam krajnje uprostila moj model odlučivanja i sad za kratko vreme mogu sa velikim % pouzdanosti da odaberem.

Prvo, u obzir dolazi ocena >8,5 i samo njih ostavim. Onda napravim uži (ali ne tako mali) izbor spram kriterijuma koji su mi za to konkretno putovanje bitni tipa blizina centra, da li ima bazen, da li ima nešto deseto do čega mi je stalo.

Na kraju, i najbitnije, među onome što ostane odem i pročitam najgore rivjuove. Ako je to najgore nešto što je i meni dealbreaker, leti sa liste.

Tako na kraju ostane par komada od kojih izaberem najlepši.

Upravo tako nekako i ja gledam. I te negativne ne moraju zaista biti negativne za tebe licno.

Na Tenerifima je jedan smestaj bio u brdu i dosta ih se zalilo na kolicinu stepenica. Medjutim vlasnik je to naveo a meni to ne smeta. Ili fantstican smestaj sa bazenom na 50m od plaze na Kritu. Zalili se neki severnjaci da nemaju mira pored bazena od vlasnika. Tacno sam znao da je za nas. Kad smo dosli dobili od gazdarice domaci paradajz, od gazde naravno uzo, popricali sve normalno kad se sretnemo, nista neobicno a ovamo nam izasao u susret na svaki nacin. I da, na bazenu ostajali do duboko u noc, "ovde se pali/gasi svetlo u vodi, slobodno pustite i muziku momci, uzdravlje!".

2 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Prakticno uvek prepustim rutu vozaču. On je svaki dan ceo dan na ulici i bolje zna od mene. Osim ako su neki klinci.

Mislim da su za dvadeset pet godina aktivnog voženja taksijem jednocifren broj puta bili vozači neljubazni da to predje neku granicu.

Ja sam se samo jednom vozio sa taksistom gde sam bio uplasen. Neki pogubljeni deda koji je za 15 minuta voznje umalo tri puta izazvao sudar. Bilo mi zao da mu dajem losu ocenu, dobricina, ali je stvarno opasan po sebe i druge.

Jedino me nervira kad naletim na caci taksistu koji kenja protiv studenata i opozicije. Tu nemam resenja. Nervira me kad drobi a nemam snage da se svadjam.

1 minute ago, Hamlet Strašni said:

Jbg, prepesacio sam ovaj grad uzduz i popreko za svojih 50+ godina, mozda ne znam nove nazive ulica ali putanje biram bolje od navigacije, a dosta taksista su prilicno mladji i ne poznaju Beograd.

Zato se vise uzdam u svoje poznavanje grada nego u navigaciju koja, po pravilu, vodi na autoput i skoro duplo duzu relaciju.

• Author
20 minutes ago, kronostime said:

Jbg, prepesacio sam ovaj grad uzduz i popreko za svojih 50+ godina, mozda ne znam nove nazive ulica ali putanje biram bolje od navigacije, a dosta taksista su prilicno mladji i ne poznaju Beograd.

Zato se vise uzdam u svoje poznavanje grada nego u navigaciju koja, po pravilu, vodi na autoput i skoro duplo duzu relaciju.

Jandeks zahteva od taksista da voze po navigaciji, a tome doprinose i stranci, naročito Rusi koji aktivno prate vožnju i bune se ako se odstupi.

26 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Jandeks zahteva od taksista da voze po navigaciji, a tome doprinose i stranci, naročito Rusi koji aktivno prate vožnju i bune se ako se odstupi.

Nije bas tako - ako musterija insistira na drugoj ruti mora se poslusati.

Vozim se cesto Jandeksom pa sam to raspravio sa dosta taksista - ruta im je preporuka, ne i obaveza.

• Author
10 minutes ago, kronostime said:

Nije bas tako - ako musterija insistira na drugoj ruti mora se poslusati.

Vozim se cesto Jandeksom pa sam to raspravio sa dosta taksista - ruta im je preporuka, ne i obaveza.

Taksimetrija :) ja se vozim u proseku svaki dan.

Ako skrenu sa rute bez dozvole, imaju problem. Redovno sa njima pričam o tome )

2 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Taksimetrija :) ja se vozim u proseku svaki dan.

Ako skrenu sa rute bez dozvole, imaju problem. Redovno sa njima pričam o tome )

I ja od kuce do posla i nazad, a i gde god mi zatreba, posto zbog zdravstvenog stanja ne mogu da se vozim gradskim prevozom.

Ako zelis da se vozis od Avale do centra preko Mladenovca - i to je tvoje pravo, a i rado ce te odvesti.

Vise im je stalo do ocene.