March 26Mar 26 1 hour ago, Grunf said:zna li neko gde u srbistanu moze da se nabavi lek Itonorm 50mg. Nije registrovan kod nas, nema ga u apoteci Igor.Mozes da probas da pozoves apoteke po Bosni, dal imaju i treba li recept.
March 26Mar 26 Apoteka Pharmavit u Subotici nabavlja lekove iz Madjarske, mozete proveriti i tamo.Pitala sam za indikaciju, za slucaj da je nesto sto treba hitno - Klometol ima slicno dejstvo.
March 27Mar 27 16 hours ago, destiny said:Ako nije previse licno, za koju indikaciju je prepisan, koliko godina ima pacijent i koliko dugo bi trebalo da koristi?nije previse licno :) 48, gerb, za dve nedelje je kontrola Edited March 27Mar 27 by Grunf
March 27Mar 27 Pretpostavila sam, samo da potvrdim.Pa otkud onda propise lek koga nema u Srbiji? Kako ce ti to pomoci i to za 2 nedelje?Je l' propisao neki od IPP (tzv. prazoli)?Nexium je cuvena "ljubicasta pilula" - to spasava kod GERB-a, plus deluje i na potencijalna ostecenja jednjaka koja nastaju od vracanja kiseline iz zeluca.Mene je Nexium spasao, a meni je GERB izazvao i LPR (kad GERB osteti i grlo).Nazovi Dr, objasni da nema tog leka koji ti je propisao, pitaj sta da radis, ako je situacija vec akutna (ili, jos gore, hronicna).
March 27Mar 27 upravo to sam i uradio, dobio zamenu gastroperidon. kog isto nema kod nas trenutno, ali sam uspeo da nadjem kutiju
July 7Jul 7 Smara me da više guglam pa da probam ovde. Da li kod nas postoji neki "ozbiljni" lek- supresor apetita a da nije na nekoj biljnoj bazi i sličnim glupostima? Koga da "ganjam" za recept za taj lek? Logika mi govori sasvim sigurno ne svog šrinka. Endokrinologa? Razlog što pitam je jer se polako deformišem, Valproat mi "otvorio" apetit i zna u sred noći da me probudi glad i ustajem u 3 A.M. i žderem šta god nađem. Bukvalno mogu i kečap i hleba.Manite me ozempica- za tu žurku nemam love.
July 7Jul 7 On 27. 3. 2026. at 11:58, Grunf said:upravo to sam i uradio, dobio zamenu gastroperidon. kog isto nema kod nas trenutno, ali sam uspeo da nadjem kutiju Gaviscon. Vrhunski lek ako je gerb. Bukvalno napravi čep da ti se ne vraća kiselina. Ja to koristim ponekad uveče, kad malo kasnije jedem (prestala sam baš zbog toga). A inače pijem nexium, samo što mi je to vipe za gastritis. A gastroperidon se ne sećam da mi je išta pomagao. Edited July 7Jul 7 by Svemir Zeka