March 26Mar 26 1 hour ago, Grunf said:zna li neko gde u srbistanu moze da se nabavi lek Itonorm 50mg. Nije registrovan kod nas, nema ga u apoteci Igor.Mozes da probas da pozoves apoteke po Bosni, dal imaju i treba li recept.
March 26Mar 26 Apoteka Pharmavit u Subotici nabavlja lekove iz Madjarske, mozete proveriti i tamo.Pitala sam za indikaciju, za slucaj da je nesto sto treba hitno - Klometol ima slicno dejstvo.
March 27Mar 27 16 hours ago, destiny said:Ako nije previse licno, za koju indikaciju je prepisan, koliko godina ima pacijent i koliko dugo bi trebalo da koristi?nije previse licno :) 48, gerb, za dve nedelje je kontrola Edited March 27Mar 27 by Grunf
March 27Mar 27 Pretpostavila sam, samo da potvrdim.Pa otkud onda propise lek koga nema u Srbiji? Kako ce ti to pomoci i to za 2 nedelje?Je l' propisao neki od IPP (tzv. prazoli)?Nexium je cuvena "ljubicasta pilula" - to spasava kod GERB-a, plus deluje i na potencijalna ostecenja jednjaka koja nastaju od vracanja kiseline iz zeluca.Mene je Nexium spasao, a meni je GERB izazvao i LPR (kad GERB osteti i grlo).Nazovi Dr, objasni da nema tog leka koji ti je propisao, pitaj sta da radis, ako je situacija vec akutna (ili, jos gore, hronicna).
March 27Mar 27 upravo to sam i uradio, dobio zamenu gastroperidon. kog isto nema kod nas trenutno, ali sam uspeo da nadjem kutiju