Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Шта сањају правници - сплит са правосуђа

Featured Replies

Jel se bar naplatilo nešto u tom stečaju, ako nije tajna? Ili cela bitka bila zarad lepih papira?

Nisam @Ayatollah -ov advokat, ali kapiram da mu je bilo u glavi "daj samo da se završi, jeb'o pare" 😁

• Author
39 minutes ago, fillex said:

Jel se bar naplatilo nešto u tom stečaju, ako nije tajna? Ili cela bitka bila zarad lepih papira?

Mislim da stečaj nije gotov još uvek, ali procenat naplate neće biti ni 1%, ako ga bude uopšte. Razlozi zbog kojih se parnica vodila su uglavnom vezani za priznanje klijentovih poreskih troškova napolju, mada su oni pričali i da razmišljaju da pokrenu neke druge postupke napolju na bazi ove odluke.

Ne mogu da vam kažem ništa više od ovoga, nažalost. Da mogu, bilo bi vam sve jasno.

Ja prošle godine sednem da napišem prijavu koncentracije za dva najbitnija klijenta koji zajedno ulaze u neki vredan posao kupovinom treće velike firme. Dva meseca računam biće prijava u skraćenom postupku i tražio sam isprave i podatke samo za takvu prijavu. Krenem da radim, otvorim izveštaj o pojedinačnim podacima iz finansijskih izveštaja koji sam tog dana dobio od APR-a i shvatim da po slovu zakona mora da se radi puna prijava.

Tri sata gledam u kompjuter i nemam ideju šta da radim, a ne smem da tražim više nijednu ispravu ili podatak bilo kojoj od sve tri stranke da ne bih ispao neozbiljan i da ne bi ceo posao bio doveden u pitanje zbog nekih kratkih rokova.

U četvrtom satu odlučim da izmislim pojam "stvarnog tržišnog udela" koji uopšte ne postoji u zakonu i Uredbu o sadržini i načinu podnošenja prijave koncentracije i da kažem da udeo jednog od učesnika na relevantnom tržištu umesto 43%, koliko iznosi prema izveštaju iz APR i u skladu sa propisima, jeste 0%.

Podnesem prijavu i 30 dana samo o tome razmišljam, najmanje 10 puta sam se budio noću u tri sata i nisam mogao više da spavam.

Tridesetog dana (poslednji dan za donošenje rešenja kojim se koncentracija odobrava ili izdavanje naloga za dopunu prijave) stiže nalog za dopunu sa tri stavke, od kojih je jedna bila "Objasniti pojam stvarnog tržišnog udela". Objasnim još jednom kao u prijavi, podnesem sa ostalim odgovorima i nekoliko dana kasnije ladno dobijem rešenje kojim se koncentracija odobrava, sa sve uvaženim pojmom stvarnog tržišnog udela koji pre toga nije postojao u praksi KZK i kojeg nema u propisima.

Edited by napadaj

sanjaju pun frizider, nema leba of prava u Srbiji.

• 3 months later...

E svašta, nisam imao pojma da se to uopššte dešava, a kamoli da je tako često da ljudi sanjaju da nisu diplomirali, a bave se nekom strukom. Meni se to pre par meseci desilo prvi put, dvadeset i kusur godina posle završetka faksa. Toliko je bilo neprijatno a uverljivo, da mi je trebalo poprilično vremena nakon buieđanja da se povratim i uverim da nema potrebe da polažem još ispšita :)

7 hours ago, shazz said:

i uverim da nema potrebe da polažem još ispšita :)

Frojd kaže da ima potrebe covid19