Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Шта сањају правници - сплит са правосуђа

Featured Replies

1 minute ago, Frile said:

ne sanjaju samo pravnici...

Da li androidi sanjaju eletronske ovce?

Sanjaju elektricne...

4 hours ago, napadaj said:

Ja sam nedavno sanjao da sam zajebao neki predmet za Belivuka, da me gospodin zove i kaže: "Advokate, dođi do nas da vidimo šta dalje". Probudio se u 4 ujutru u nelagodi. lolol

Naravno, nikad ga nisam zastupao ili radio bilo šta za bilo koga iole bliskog njemu.

Kada bi se izuzeo Belivuk, ovo bi bila standardna podgrupa onih noćnih mora u kojima je propušten rok, ročište, nisu traženi svi troškovi i sl.

Uf to jes gadno, kad čuješ da je neko nešto tako zajebao, samo krene želudac da steže.

• Author

Moja koleginica podnela tužbu protiv likvidacionog dužnika, a zaboravila da obavesti likvidacionog upravnika da je tužba podneta, pa joj potraživanje prekludiralo istekom roka za obaveštavanje. Nije mogla da spava nedelju dana, posle sanjala da je klijent progoni po gradu...

Кашњење на рочиште - тужба повучена. Пропуштен рок за жалбу или преклузивни рок за тужбу. Тужба одбачена као неуредна а рок преклузиван. То су стандардне ноћне море...

Ja sam jednom podneo nepotpisanu zalbu, a spor trajao 4 godine.

Nisam spavao mesec dana.

Mada, sad vremenom sve lakse podnosim tezinu posla

Edited by ultra plasticni

Ja sam kao pripravnik imao sve od tih propusta, ali srećom bez značajnih posledica (osim onih po san, apetit, živce).

Jednom zakasnio sa predlogom za izvršenje, previše faktura (100+) i propratne dokumentacije, srećom advokat dužnika nije istakao prigovor zastarelosti, 10ak dana sam bio na iglama, mislim da je ukupna vrednost tih 15ak faktura bila oko 12 hiljada evra.

Poslali me u zadnji čas na ročište, zaboravio da tražim troškove iz izvršnog postupka (vrednosti malo preko 1000 evra), tu sam se jeo pola dana dok nisam našao praksu u pogledu troškovnika i zahteva za troškove. Isto mi se desilo da sam otišao na suđenje u Novi Sad pogrešan dan, ročište recimo bilo 22og, ja došao 23og jer je tako bilo upisano u kalendaru, a nisam proveravao na toku predmeta. Na kraju sam u pisarnici uzeo zapisnik, ispostavilo da je otkazano, više se ni ne sećam razloga, u svakom slučaju nije bilo posledica, proslavio sa ofis menadžerkom izbegnut metak.

Najgori propust procesno gledano mi je bio što tokom bolesti malo pre korone nisam stavio na spisak svojih tekućih predmeta žalbu u nekom upravnom postupku povodom iseljenja zaštićenih stanara, ali računam da bi to svakako izgubili. Čak mislim da je sad ili na drugom stepenu postupak za vraćanje u pređašnje stanje, ili je pokrenut upravni spor koji će se završiti 2030ineke, svakako pre rešavanja statusa zaštićenih stanara.

1 hour ago, ultra plasticni said:

Ja sam jednom podneo nepotpisanu zalbu, a spor trajao 4 godine.

Nisam spavao mesec dana.

Mada, sad vremenom sve lakse podnosim tezinu posla

Kako se završilo? Jel su vratili na dopunu?

2 hours ago, Hamlet Strašni said:

Кашњење на рочиште - тужба повучена. Пропуштен рок за жалбу или преклузивни рок за тужбу. Тужба одбачена као неуредна а рок преклузиван. То су стандардне ноћне море...

Uh, crnjak. Nemaš praksu da klijent potpiše tužbu u nekim slučajevima?

5 hours ago, fillex said:

Uf to jes gadno, kad čuješ da je neko nešto tako zajebao, samo krene želudac da steže.

Meni je bilo tako žao advokata u kancelariji koja je zastupala dužnika našeg klijenta koji je fulao rok za prigovor na rešenje o izvršenju vrednosti 35 miliona dinara. Ne znam šta bih radio...

Inače, upoznao sam letos advokata koji je radio za kancelariju koja je zastupala britanskog milijardera Maksvela i čuo najbolju anegdotu o vađenju zbog greške koja je dovela do prekluzije. Njegov kolega iz kancelarije je nakon prekluzije seo i sam napisao "presudu" kojom je usvojen tuženi zahtev klijenta. Poslao je "presudu" klijentu koji nije bio zadovoljan, pa je morao da sastavi žalbu na svoju "presudu" i zatim napisao drugostepenu "presudu" kojom je usvojena "žalba". Provalili ga kada je "zapelo" sa izvršenjem, izbačen iz komore, uz usmeni komentar kolega iz BSBa da je odlično pogodio stil i rezonovanje sudija koje je potpisao.

Just now, reg said:

Uh, crnjak. Nemaš praksu da klijent potpiše tužbu u nekim slučajevima?

Meni je bilo tako žao advokata u kancelariji koja je zastupala dužnika našeg klijenta koji je fulao rok za prigovor na rešenje o izvršenju vrednosti 35 miliona dinara. Ne znam šta bih radio...

Inače, upoznao sam letos advokata koji je radio za kancelariju koja je zastupala britanskog milijardera Maksvela i čuo najbolju anegdotu o vađenju zbog greške koja je dovela do prekluzije. Njegov kolega iz kancelarije je nakon prekluzije seo i sam napisao "presudu" kojom je usvojen tuženi zahtev klijenta. Poslao je "presudu" klijentu koji nije bio zadovoljan, pa je morao da sastavi žalbu na svoju "presudu" i zatim napisao drugostepenu "presudu" kojom je usvojena "žalba". Provalili ga kada je "zapelo" sa izvršenjem, izbačen iz komore, uz usmeni komentar kolega iz BSBa da je odlično pogodio stil i rezonovanje sudija koje je potpisao.

Нисам написао да ми се ово десило (још куц-куц) него наводим најгоре ствари коју могу да се десе. У неким случајевима дајем да клијент потпише, мада су то углавном глупе кривичне пријаве из другог разлога )

Најгоре што ми се десило је да сам записао 10,00 а рочиште је било у 9,00. Још се одлагало. Није била преклузивна тужба срећом. А и успео сам са повраћајем. И после добио првостепено, сада чекам по жалби ослуку (2 године).

1 hour ago, Hamlet Strašni said:

Kako se završilo? Jel su vratili na dopunu?

Nisu.

Klijenti su prihvatili da im vodim novi spor pro bono.

Uh. Problem je i sa tim osnovnim stvarima kada ih proveravam što nekada promaknu najgluplje stvari. Ja sam otišao u APR da otvorim DOO jednočlani i nisam predao odluku o osnivanju. Bukvalno je nisam predao, ostala mi u torbi. Naravno odbacili su, ja sam platio taksu i dodao odluku. Srećom istog dana su mi usvojili.

Uhh, i ja sanjam tako nešto.

Ili da moram da ponovo polažem neke ispite, jer nisam položio🙄

Ili sanjam pravosudni...najgore je što toliko to deluje sve realno da ni ne pomislim da je san. Pa razmišljam, kako bre jebote, pa položio sam kad još.

Par put sam sanjao baš samo polaganje. Neko je već isto spomenuo, i ja sanjam da dobijam pitanja iz fizike/hemije...i uvek pitam kakva su to pitanja, ovo je pravosudni...dobijem uglavnom odgovor "hajde, znaš ili ne znaš?!"

Moram priznati da se već godinu dana budim gotovo svako veče po par puta, zbog posla...nekad sam budan po 5-10 minuta, nekad i po sat vremena, pa nastavim.

• Author
On 21. 10. 2025. at 18:17, Hamlet Strašni said:

Мени је Привредни суд у Пожаревцу био заказао рочиште за расправљање о разлозима за одбачај тужбе у парници покренутој за утврђивање оспореног потраживања у стечајном поступку (дакле преклузивни рок), на вредност спора од 1,5 милијарди динара, јер сам у петитуму тужбе тражио да парнични суд призна дејство стране арбитражне одлуке, а обзиром да нисам имао више времена да покренем ванпарнични поступак за признање арбитражне одлуке, нити сам могао да покренем извршење. Да ствар буде црња и гора, овај позив сам добио док сам био на мору са породицом, па ми је ем усрао одмор, ем нисам могао да спавам недељу дана. Срећа, па је судија био разуман, те је прекинуо парницу до окончања ванпарничног поступка за признање арбитражне одлуке као претходног правног питања. На крају сам и добио ту парницу све са ревизијом, и та ми је пресуда једна од најдражих, јер сам извадио клијента из гована у која се сам увалио (пренео потраживање домаћег правног лица из арбитражног поступка обичном цесијом на страно правно лице).

Edited by Ayatollah