April 30Apr 30 2 minutes ago, Nikodije said:Pa ok, podiže, ali ja i dalje ne vidim smisao u veštačkom državnom pumpanju osrednjih klubovaPa to i sad imaš. Split i Bosna su samo istorijski veliki klubovi, trenutno su nikakvi. Hale su uglavnom i sad prazne ili poluprazne. Napuni ih samo hrvatski nacionalizam kad dolazi Zvezda i donekle Partizan (jer su sa njima u malo mirnijim odnosima zbog ničim izazvanog potenciranja nacionalizma Zvezde).Mi smo jednostavno ostavili domaću košarku da umire i odlučili da upumpavamo milione i milione u dva kluba kako bi oni dovodili strance. To nam se dešava. U prevodu, odlučili smo da ne radimo ništa na strategiji, samo da ulupavamo pare dok ih ima.Ono što je moja poenta je samo da se ABA i KLS ne trebaju kvalitativno upoređivati sa ove distance, jer jednostavno uslovi nisu isti.7 minutes ago, Nikodije said:Omo što bi podiglo kvalitet kls je da abaligaški klubovi igraju paralelno aba i kls a ne samo aba ligu.Slažem se, ali to je skoro neizvodljivo osim da tu KLS igraju neki B timovi. Opet i to je bolje nego ovo sad. Edited April 30Apr 30 by JPM
April 30Apr 30 1 minute ago, JPM said:Mi smo jednostavno ostavili domaću košarku da umire i odlučili da upumpavamo milione i milione u dva kluba kako bi oni dovodili strance. To nam se dešava. U prevodu, odlučili smo da ne radimo ništa na strategiji, samo da ulupavamo pare dok ih ima.to je tačno ali se isto tako i desilo još na ulasku u 21. vek, tj pre četvrt-veka.tri&po kluba su od tada u nekoj rotaciji, ostali ništaali i to je logično, jer je i neki ispodprosečni igrač početkom 2iljaditih krenuo u austriju, rumuniju, na kipar a neće neki talentovani omladinci
April 30Apr 30 Just now, uini said:to je tačno ali se isto tako i desilo još na ulasku u 21. vek, tj pre četvrt-veka.tri&po kluba su od tada u nekoj rotaciji, ostali ništaZato i kažem da se ne može upoređivati ABA u koju je ulagano 20 godina i KLS koji tavori 20 godina.1 minute ago, uini said:jer je i neki ispodprosečni igrač početkom 2iljaditih krenuo u austriju, rumuniju, na kiparPa za pare. Da ima ulaganja ovde, ne bi otišao.
April 30Apr 30 Just now, Nikodije said:Spartak, Mega, FMP i Borac ne moraju da igraju kls sa b timovima @JPMOni ne moraju, tako je.Mislio sam na Zvezdu i Partizan, moj previd, sorry.Dakle, dva takmičenja se mogu igrati uporedo.
April 30Apr 30 @dragance Priključi se razgovoru, daj svoje mišljenje. Ovako malo bezveze da samo voajerišeš.E jbg, sad videh da si suspendovan na 6 sedmica... Ništa onda, kad se vratiš.Inače, ne vezano za temu, ovo sve je odličan socijalni eksperiment. Naime, u ovakvim diskusijama se vidi kako funkcioniše propsečan "forumaški" mozak. Prvo se u inicijalnom upisu na bilo koju temu sa nekim slože a sa nekim ne. Onda do kraja diskusije automatski lupaju thumbs up ovima sa kojima su se složili a podsmevaju se ovim drugima. Pri tome, čak se i ne udubljuju ozbiljno u diskusiju jer bi tada videli da se mišljenja i ne razlikuju previše, već samo u par, često tehnikalija. Ali očigledno nije bitno diskutovati, već ponašati se nadmeno. Edited April 30Apr 30 by JPM
April 30Apr 30 2 hours ago, Nikodije said:Omo što bi podiglo kvalitet kls je da abaligaški klubovi igraju paralelno aba i kls a ne samo aba ligu.Svi da igraju ligu Srbije, a ko želi nešto više može sebi da izabere ABA ili neko evropsko takmičenje. Ako večitima ni to nije dovoljno nego žele još derbija, još Dubaija i Cedevitu i Budućnost, neka igraju tri takmičenja.ABA je međunoradno takmičenje koje ne nudi prohodnost u EL, EC ili FIBA takmčinje nego je sama sebi svrha i tako je treba tretirati, a ne kao najviši rang nacionalnog sistema takmičenja. Edited April 30Apr 30 by Heaviside
April 30Apr 30 1 minute ago, Heaviside said:Svi da igraju ligu Srbije, a ko želi nešto više može sebi da izabere ABA ili neko evropsko takmičenje. Ako večitima ni to nije dovoljno nego žele još derbija, još Dubaija i Cedevitu i Budućnost, neka igraju tri takmičenja.Pa tako će i biti ako dobro razumem najavljene reforme, igraće 3 takmičenja s tim što će kls igrati sa b timom.
April 30Apr 30 1 minute ago, Nikodije said:Pa tako će i biti ako dobro razumem najavljene reforme, igraće 3 takmičenja s tim što će kls igrati sa b timom.Tako i treba i da bude. Za slučaj da nisi video edit - ABA je međunarodno takmičenje koje ne nudi prohodnost u EL, EC ili FIBA takmčinja nego je sama sebi svrha i tako je treba i tretirati, a ne kao najviši rang nacionalnog sistema takmičenja.Nek je igra ko god želi i koga prime, ali uz domaću ligu.
April 30Apr 30 Just now, Heaviside said:Tako i treba i da bude. Za slučaj da nisi video edit - ABA je međunarodno takmičenje koje ne nudi prohodnost u EL, EC ili FIBA takmčinja nego je sama sebi svrha i tako je treba i tretirati, a ne kao najviši rang nacionalnog sistema takmičenja.Nek je igra ko god želi i koga prime, ali uz domaću ligu.Verujem da će domaću ligu večiti igrati da bi preko nje prodavali igrače na koledž i da je to glavni motiv. Mladi svakako idu na koledže, ovako će moći bolje da kontrolišu proces.
April 30Apr 30 ABA - tamnica narodaKad je za vlast ponestalo drzava za rasturat, ajmo rasturat drugo sta Edited April 30Apr 30 by Ratamahatta
April 30Apr 30 Ima li negdje snimka utakmice za Zlatiborom? Interesuje me kako su se klinci pokazalali + Djurisic + Mijov..khm, Skobalj.
April 30Apr 30 8 minutes ago, hrkljush boys_2 said:Ima li negdje snimka utakmice za Zlatiborom? Interesuje me kako su se klinci pokazalali + Djurisic + Mijov..khm, Skobalj.Ima repriza na Areni 10 ... 16h
April 30Apr 30 Sad vidimo kakva je kesa Francisko u poredjenju sa Kodijem masinom. Kad je gusto nidje ga nema