April 30Apr 30 Ako nismo hiljadu puta prošli ove diskusije nismo nijednom. Aba trenutno spaja glamur evroligaša, tu su i tradicionalni klubovi iz dobrih starih vremena, a u tom kupleraju™ima i razvojnih klubova koji izbacuju talentovane klince. Dakle, za svakog ponešto. I sad to treba da se rasturi, da bi šta, spašavali neke poluamaterske klubove Telekom parama.
April 30Apr 30 Bolje je izdržavati hrvatske, slovenačke, crnogorske i bosanske klubove Telekom parama.
April 30Apr 30 14 minutes ago, kurjak said:KLS sa Zvezdom, Partizanom, Megom, Borcem, FMP-om, Spartakom je neka druga periča.Postojeća je krš i nikog ne zanima, ulaže se koliko je potrebno za preživljavanje, da se klubovi ne ugase.Ta KLS koju si naveo je u stvari fudbalska Lav Super liga Srbije, gde ti jedan poraz (za dva tima) u sezoni od 30 utakmica odredjuje da li ces biti prvi ili drugi na tabeli na kraju sezone, dok ostalih 14 timova o tim pozicijama mogu samo da sanjaju, sto se onda vrlo brzo pretvara u sveopstu borbu za opstanak, po principu pobeda za pobedu (sto je realno i sad situacija u KLS). Ne znam ko to jbno hoce da gleda.
April 30Apr 30 2 minutes ago, JPM said:Bolje je izdržavati hrvatske, slovenačke, crnogorske i bosanske klubove Telekom parama.Koji od tih klubova je izdržavan Telekom parama? Telekom uplaćuje Zadru pare? Ja koliko znam Zadar se finansira isključivo od gradskih para + 100.000 koje dobijaju kao suvlasnici aba lige, Telekom im nije sponzor. Bosni je sponzor bh Telekom, ne ovaj naš.
April 30Apr 30 Pa i sad je nama par poraza na početku sezone, onaj od Zadra recimo, odredio da ne možemo biti prvi ili drugi u ABA. Sve ostalo odvijalo se skroz očekivano. Dubai i Partizan su razmenili, fudbalskim rečnikom 3 za 3, a mi smo pobedom u Podgorici obezbedili treće mesto. Koja je razlika?Napisaću ponovo. Razlika između ABA i KLS je samo u tome što je nečiji interes da ulaže u ABA a ne u KLS. Kada bi se taj interes promenio, promenio bi se i odnos kvaliteta liga.
April 30Apr 30 Just now, Nikodije said:Koji od tih klubova je izdržavan Telekom parama? Telekom uplaćuje Zadru pare?Koliko znam, Telekom je glavni sponzor ABA lige. Dakle, da, indirektno uplaćuje i Zadru. Naravno, manji deo spram rezultata. I naravno nije jedini sponzor Zadru.Hrvatska klupska košarka je umrla. Slovenačka isto, crnogorska nikad nije ni postojala, Bosna malo umire malo se rađa. Srpska košarka se sistematski ubija i ona je na izdisaju.Upoređujemo babe i žabe. KLS je odavno bačena da se snalazi sama. Ona prosto nije u fer nadmetanju sa ABA ligom. I drugo, nigde nisam pomenuo da treba rušiti ABA. Pomenuo sam samo da bi i KLS bila bolja onda kada bi se više ulagalo. Šta je tu problematično i netačno?
April 30Apr 30 1 minute ago, goofs said:Ta KLS koju si naveo je u stvari fudbalska Lav Super liga Srbije, gde ti jedan poraz (za dva tima) u sezoni od 30 utakmica odredjuje da li ces biti prvi ili drugi na tabeli na kraju sezone, dok ostalih 14 timova o tim pozicijama mogu samo da sanjaju, sto se onda vrlo brzo pretvara u sveopstu borbu za opstanak, po principu pobeda za pobedu (sto je realno i sad situacija u KLS).Ne znam ko to jbno hoce da gleda.Gledaće deca, pa će ih biti više od 7-8 na treningu mlađih kategorija.Neke dvorane će biti prepune kad gostuju oni najkvalitetniji, manje sredine su željne toga ... ima nekog života i van BGD-aDosadilo je gledanje Tamiša, Sloge ...
April 30Apr 30 1 minute ago, JPM said:Upoređujemo babe i žabe. KLS je odavno bačena da se snalazi sama. Ona prosto nije u fer nadmetanju sa ABA ligom. I drugo, nigde nisam pomenuo da treba rušiti ABA. Pomenuo sam samo da bi i KLS bila bolja onda kada bi se više ulagalo. Šta je tu problematično i netačno?kao što je čovek malo ranije pisao, problematično je to što je poziv u kls vapaj za razvojem mladih a njih nema zato što kvalitetni mladi na slobodnom tržištu idu tamo gde imaju najbolji prolaz & padobran ukoliko im propadne mlada karijera (usa koledži) ili u megu, gde imaju prostora da igraju a prolaz zbog miška po evropi i nba draftu i toeto. plus nešto sitno zvezda / partizan ali znamo da su za njih već glavni zgodici ovi reclamation projects tj povratnici iz nbadaklem, u nekom epska fantazija scenariju u kojem svaki kls klub uma makar 3miliona evra budžet, svejedno bi se kopali neki stranci koji su dostupni za tolike pare, mlade, talentovane domaće ili regionalne igrače ne bi mogao da naloviš, taman i da nudiš okej novce. nemaju interesa
April 30Apr 30 Nije nikakav problem što deca idu na koledže, neki od njih će se vratiti.Problem je što ih uskoro neće biti ni za koledže.
April 30Apr 30 Pa to, kad bi Zlatibor imao 3 milke budžet i dalje bi im igrali Protić i Smiljanić, samo bi umesto stranaca od 30.000 dovodili strance za 200.000 @uini
April 30Apr 30 Just now, uini said:problematično je to što je poziv u kls vapaj za razvojem mladihOvo je naravno čist bulšit. To neće omogućiti više kvalitetnih klinaca u KLS, odnosno možda ali tek tamo kada liga značajno ojača i po pitanju kompetitivnosti infrastrukture itd...Ali kad staviš ABA i KLS na dve strane kantara, i prebaciš ulaganja u ABA na tas KLS, dobiješ samo dijametralno suprotnu situaciju. Dakle, ničim ABA liga nije zaslužila da bude favorizovana. Isto bi u KLS u nekom Zlatiboru ili u Metalcu igrali crnci koji danas igraju u Igokei ili Krki.Meni ovo nije patriotsko pitanje uopšte. Pitanje mi je razvoja tržišta. To mi je daleko važnije nego da kenjam o domaćim mladima. Jednostavno, možemo razvijati našu ligu. Na našem tržištu. Da se na ovoj teritoriji vrte veće pare, da raste liga, njen kredibilitet, popularnost. Onda bi i bila primamljiva za te klince. Naravno ne top prospekte, ali ako ih dobro platiš, neki bi ostali, zašto ne?
April 30Apr 30 Just now, Nikodije said:Pa to, kad bi Zlatibor imao 3 milke budžet i dalje bi im igrali Protić i Smiljanić, samo bi umesto stranaca od 30.000 dovodili strance za 200.000 @uiniAli to de facto podiže kvalitet lige, zar ne?
April 30Apr 30 Znači, na primeru Zlatibora, najbolje ekipe KLS-a, vidimo da je stanje srpskih košarkaških klubova očajno - činjenicaTo nije dobro i ne želimo da stanje ostane takvo - činjenicaŠta preduzeti? Ništa, nek sve ostane kako jeste! Normalno da će danas u KLS-u, koji je sveden na trećeligaško takmičenje, igrati veterani , mladi mediokretiti i submediokriteti starijeg uzrasta. To je simptom tj. posledica decenijske politike da je jedino što je bitno interes 4-5 najbogatijih klubova koji su po pravilu ili državni ili tajkunski ili menadžerski. Dajte njima najbolju ligu, dajte im Cedevitu!!! Ostale svedite na amaterizam. Onda posle 20 godina donesite lucidan zaključak da je Zadar ozbiljniji klub od Zlatibora i da nema smisla praviti nacionalno takmičenje jer protiv koga će Miško da razigrava internacionalne talente koji se spremaju za koledž. Edited April 30Apr 30 by Heaviside
April 30Apr 30 1 minute ago, JPM said:Meni ovo nije patriotsko pitanje uopšte. Pitanje mi je razvoja tržišta. To mi je daleko važnije nego da kenjam o domaćim mladima. Jednostavno, možemo razvijati našu ligu. Na našem tržištu. Da se na ovoj teritoriji vrte veće pare, da raste liga, njen kredibilitet, popularnost. Onda bi i bila primamljiva za te klince. Naravno ne top prospekte, ali ako ih dobro platiš, neki bi ostali, zašto ne?ma kakvi. današnji kontekst je takav, nevezano za srbiju ili region, da svaki jako ili umereno talentovani košarkaš, stremi da ode na nba draft (jako talentovan) ili makar završi koledž (umereno talentovan), koji sada usput i daje neke solidne novce, pa onda ne-daj-bože (a vrlo je moguće iz trista razloga) propadne karijera, imaju ljudi sa čime da se zaposle, nisu ostali bez nekakve sigurnosti.te koje imaš sada, imaćeš na raspolaganju i da se srpskim kls klubovima drastično poveća novac, samo ćeš ih plaćati malo više i to je to.mislim, naravno da je lepo dati mladima više novca ali nema tu mogućnosti za neki boljitak na temu. nema verovatno ni u francuskoj ili nemačkoj, koje su neuporedivo veće države, ekonomski fiju viju i usput jako naložene na basket u skorije vreme
April 30Apr 30 1 minute ago, JPM said:Ali to de facto podiže kvalitet lige, zar ne?Pa ok, podiže, ali ja i dalje ne vidim smisao u veštačkom državnom pumpanju osrednjih klubovaBtw taj Zlatibor može da uđe u aba ligu jer je limit klubova iz jedne zemlje podignut na 10, tada bi verovatno dobili i neke nove sponzore i šansu da odu na veći nivo.Omo što bi podiglo kvalitet kls je da abaligaški klubovi igraju paralelno aba i kls a ne samo aba ligu. Edited April 30Apr 30 by Nikodije