Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kvalifikacije za SP 2026

Featured Replies

I njima je dosta bio bod. Jel igraju Risairo Zivkovic i Xander Severina?

• Replies 818
  • Views 29.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Lo Zingaro
    Lo Zingaro

Da se zna ko ima magican dodir kojim sve uvene

• Hriste boze raspeti i sveti Farsko ostrvo u Kanadu leti Leti do Amerike i Meksika A Srbija nece ni do Resnika Lep je Njujork, lep je i Majami Piksi gleda SP u pidzami Sijetl, Toronto i Gvadalahara Dok

• Ratamahatta
    Ratamahatta

Srcem cemo biti na Mundijalu, iako telom necemo

Posted Images

8 hours ago, ficfiric said:

Cemu kuknjava na plasman preko Lige nacija, cije su to mesto uzeli Svedjani i Rumuni? Dalje se nije kvalifikovala samo najcrnja boranija. Evo spiska ekipa koje su ispale

Luxembourg

Slovenia

Greece

Belarus

Iceland

Azerbaijan

Georgia

Bulgaria

Hungary

Armenia

Finland

Malta

Lithuania

Cyprus

San Marino

Israel

Estonia

Moldova

Kazakhstan

Liechtenstein

Serbia

Latvia

Andorra

Faroe Islands

Montenegro

Gibraltar

Severna Irska da ide dalje u baraz a bili su treci u svojoj kvalifikacionoj grupi je ono sto bode oci, kada su skupili samo 9 bodova, a imas ekipe poput nas, Finske, Izraela koji su uzeli vise bodova i bili su treci. Severna Makedonija je ok, jer je uzela 13 bodova kao i mi i bili su treci, a cak imaju i bolju gol razliku od nas.

O Svedskoj ne vredi ni pricati - poslednji u grupi sa 2 boda, -8 gol razlika, sav apsurd ovog sistema se vidi na njima.

Edited by JohnnyD

jbg ne treba ligu nacija racunati ni za sta, nego najboljim treceplasiranim obezbediti baraz pa neka se kolju.

a kroz ligu nacija neka ide pobednik samo

Zasto se porede babe i zabe? Njihovo ucesce u barazu nema veze sa mjestom u grupi koje su izborili u tek zavrsenim kvalifikacijama...

1 hour ago, JohnnyD said:

Severna Irska da ide dalje u baraz a bili su treci u svojoj kvalifikacionoj grupi je ono sto bode oci, kada su skupili samo 9 bodova, a imas ekipe poput nas, Finske, Izraela koji su uzeli vise bodova i bili su treci. Severna Makedonija je ok, jer je uzela 13 bodova kao i mi i bili su treci, a cak imaju i bolju gol razliku od nas.

O Svedskoj ne vredi ni pricati - poslednji u grupi sa 2 boda, -8 gol razlika, sav apsurd ovog sistema se vidi na njima.

Srbija je uzela 13 bodova zato sto je u grupi bilo 5 ekipa, za razliku od grupa gde su igrali Severna Irska i Svedska. Da su oni igrali sa konobarima iz Andore i Letonije, a mi sa Slovenijom i Kosovom, tesko da bismo dogurali i do ta dva boda.

Ako cemo realno, mesto u barazu nije zasluzila ni Srbija ni Svedska. Ovo upadanje u cetvrti sesir baraza je cist poklon i da se ja pitam, poklon bi trebao ici onoj ubogoj sirotinji koja ne moze normalno da se plasira - bar da se popularise reprezentativni fudbal medju nerazvijenima. Evo, Makedoniji su ti pokloni znacili.

Inace, po nekim starim pravilima, sada bi u baraz islo 8 najboljih drugoplasiranih pa opet ne bismo prismrdeli, ili bismo imali 8 grupa po 6-7 reprezentacija, bez baraza pa bi opet imali gomilu nebitnih utakmica u grupama. U sadasnjem sistemu je bilo razloga da se prate rezultati i proslog i ovog novembra.

20 minutes ago, ficfiric said:

Srbija je uzela 13 bodova zato sto je u grupi bilo 5 ekipa, za razliku od grupa gde su igrali Severna Irska i Svedska. Da su oni igrali sa konobarima iz Andore i Letonije, a mi sa Slovenijom i Kosovom, tesko da bismo dogurali i do ta dva boda.

Ako cemo realno, mesto u barazu nije zasluzila ni Srbija ni Svedska. Ovo upadanje u cetvrti sesir baraza je cist poklon i da se ja pitam, poklon bi trebao ici onoj ubogoj sirotinji koja ne moze normalno da se plasira - bar da se popularise reprezentativni fudbal medju nerazvijenima. Evo, Makedoniji su ti pokloni znacili.

Inace, po nekim starim pravilima, sada bi u baraz islo 8 najboljih drugoplasiranih pa opet ne bismo prismrdeli, ili bismo imali 8 grupa po 6-7 reprezentacija, bez baraza pa bi opet imali gomilu nebitnih utakmica u grupama. U sadasnjem sistemu je bilo razloga da se prate rezultati i proslog i ovog novembra.

Tacno, zanemario sam taj podatak - Srbija svakako nije zasluzila da ide dalje. Svedska je jedina, ali velika, baljezgarija ispala.

Madjarska je tu realno najveca zrtva, ako gledamo kvalitetom, i mozda Grcka/Island, ne znam kakvi su oni nisam ispratio, ali sigurno su bolji od nekih ekipa koje su u barazu.

Edited by JohnnyD

45 minutes ago, ficfiric said:

da se ja pitam, poklon bi trebao ici onoj ubogoj sirotinji koja ne moze normalno da se plasira - bar da se popularise reprezentativni fudbal medju nerazvijenima. Evo, Makedoniji su ti pokloni znacili.

Pa u čemu je onda problem sa četvrtim šeširom? Liga Nacija (tj. četvrti šešir) je prilika za popravni velikima, ali i prilika malima da u baražu iznenade.

Npr. da su Rumuni dobili u Zenici ili SIrci dobili Slovake, ili da Šveđani nisu ispali potpuni krš, Moldavija bi bila u baražu. Ko je očekivao da će Kosovari dva puta naguziti Šveđane?

može li objašnjenje kako ide sada sa baražom?

• Author

Jel iz pota 4 igraju i drugu tekmu u gostima?

On 18. 11. 2025. at 23:29, Filozof manijak said:

Za mene je najepskiji odlazak Bugari protiv Francuza devedeset i neke, pred SP u USA

Laurent-Blanc-Emil-Kostadinov.jpg

Zgoditak Ace Lukasa ga proganja decenijama kojekuda

9 hours ago, 189- said:

i kamerun je izduvao za svecko tako da nije nemoguce da nam i oni upadnu tu

game-thread-srbija-švajcarska-v0-d9skywn1nl3a1.webp

8 hours ago, JohnnyD said:

Kobasao ode u Ameriku, a mi ne. 😞

Navijam za njih i Haiti. Navijao sam za Haiti i u GTA Vice City, bilo mi bas krivo kad sam im minirao fabriku

On 18. 11. 2025. at 23:19, 189- said:

mtqd5jvl532g1.png?width=865&auto=webp&s=

IQCYC5l.png

navijamo za italiju dansku kosovo i makedoniju

2 hours ago, đorđe geprat said:

može li objašnjenje kako ide sada sa baražom?

Sutra će se izvlačiti, iz ona 4 šešira prave se 4 grupe (po jedan tim iz svakog šešira).

U svakoj grupi se krajem marta igraju na ispadanje polufinala (jedna utakmica) i finale (opet jedna utakmica), ta 4 tima koja pobede u finalu idu na SP.

Danska, Ceska, Irska, Rumunjska

Italija,Turska, Irska, Bosna. Potajno se nadam Rumunija i Makedonija al tesko, pre ce dosadna Poljska ili mozda Vels.