Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

Katai gol masina

• Replies 6.5k
  • Views 301.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

Opet ovaj kretenizam kad svira kraj u devedesetom minutu .

• Author
Just now, elementary said:

Opet ovaj kretenizam kad svira kraj u devedesetom minutu .

Jeste da su letnje vrucine ali nije mi jasno sta se koji andrak izdrkavaju s tim zatvaranjem resenih utakmica bez nadoknade vremena. To je postala moda kod nas, ako imas dva ili vise gola prednosti to bi bilo to, jebes pravila.

Katai nam je doneo pobedu. Svaka cast. Kostov je odlican igrac. Koliko je taj momak pretrcao box-to-box i delovao sveze do kraja meca. Ima sve, tehniku, sut, pregled, fudbalski IQ. Ja bih ga rado gledao u timu protiv Pafosa. Lucke jedan od boljih u prvom poluvremenu ali se izgubio u drugom. Milson, momak koga Varjacic u sprintu pretrcava. Koliko rekose da je Varjacic stariji, 10 godina? Sljivic ima problem da izgubi loptu gde ne treba. A i Avdic. Uz to, Avdic je poceo da solira u napadu, pokusava da predribluje trojcu. Ostali momci solidni. Cuo sam za ovog Zarica da je brz kao Radonja.

Edited by Dimitrije

Milson i Šljivic samo smetaju ,bilo bi dobro prodati obojicu,imamo sasvim dovoljno igrača .

Kostov mora više da igra i u narednim utakmicama . Mali je odličan ,mnogo mi se više dopada od Malsimovica .

• Author
28 minutes ago, Dimitrije said:

Katai nam je doneo pobedu. Svaka cast. Kostov je odlican igrac. Koliko je taj momak pretrcao box-to-box i delovao sveze do kraja meca. Ima sve, tehniku, sut, pregled, fudbalski IQ. Ja bih ga rado gledao u timu protiv Pafosa. Lucke jedan od boljih u prvom poluvremenu ali se izgubio u drugom. Milson, momak koga Varjacic u sprintu pretrcava. Koliko rekose da je Varjacic stariji, 10 godina? Sljivic ima problem da izgubi loptu gde ne treba. A i Avdic. Uz to, Avdic je poceo da solira u napadu, pokusava da predribluje trojcu. Ostali momci solidni. Cuo sam za ovog Zarica da je brz kao Radonja.

Polako, Profo, igrali smo protiv Mladosti iz Lucana. Dete je 2008. godiste a igra na poziciji koje obicno pokrivaju snazni i iskusni igraci, jace ekipe bi ga oduvale sa terena.

Generalno, jedini mladi igraci koji su odskakali u negativnom smislu veceras su bili Sljivic i Avdic. Sljivic je vec formiran igrac i izgleda da smo precenili njegov talenat a ima malo i do toga da ima jaka ledja i da ga guraju vise nego sto zasluzuje. U teoriji ima sve ali nista dovoljno dobro, jedan od onih igraca poput Veljka Nikolica i Gavrica koji su rano nagovestili neki talenat ali nisu to preneli na seniorski nivo. Avdic je tehnicki sasvim dobar ali takticki neozbiljan i fizicki nedorastao igrac, pred njim je dug put. Ostali su svi pokazali ponesto, ukljucujuci i zaboravljenog Sandovala za kojeg jos uvek mislim da je veci talenat od Lekovica i da ce napraviti ozbiljniju karijeru. Nije mi jasno sta su oni ocekivali od njega i zasto makar nisu probali s njim kad su ga vec dovodili na pozajmicu.

Ipak, nadam se da ovakve sastave vise necemo gledati nakon dvomeca sa Pafosom. Ovo su neozbiljne stvari, nepostovanje lige i protivnika, nepostovanje ljudi koji su dosli na utakmicu. Razumem da odmoris nekoliko vaznih igraca, razumem i da odmoris ceo prvi tim, ne razumem da van protokola ostavis ne samo kompletan prvi tim vec i rezerve, doslovno svakog igraca na kojeg racunas da ce protiv Pafosa mozda dobiti neku sansu na pola sata ili ako se, ne daj Boze, povredi neki starter. Od ovog danasnjeg tima u protokolu za Pafos ce verovatno biti samo Milson, Katai i Glazer, mozda Kostov i Stankovic koji i ako budu u protokolu bice neka treca ili cetvrta opcija kao zamena. Vrlo ozbiljno sumnjam da je ovoliko dece gurnuto u prvi plan na ove dve utakmice zato sto Partizan igra sa gomilom klinaca i o tome se mnogo prica pa da u klubu pokazu da i oni ne zaostaju sa talentima. Ali Partizan igra s toliko klinaca iz nuzde, ne odmara 15 igraca da bi ti klinci igrali. Bas bezveze.

Ne kazem da ce Miloje da uvede Kostova u prvu postavu protiv Pafosa, vec da bih ja to voleo. Smatram da ima talentovanih mladih igraca kojima "bacanje u vatru" u teskim utakmicama prija i utice pozitivno i na tim i na razvoj karijere tih igraca. Padaju mi na pamet Filipovic koji je kao tinejdzer usao u prvi tim Zvezde u utakmicama Kupa sampiona (protiv Ujpesta u Bgd.) i bio jedan od najboljih igraca sve do kobne polufinalne utakmice u Atini. Zatim Maksimovic prosle sezone. Imam utisak da je Kosov jedan od takvih igraca.

• Author
2 hours ago, Dimitrije said:

Ne kazem da ce Miloje da uvede Kostova u prvu postavu protiv Pafosa, vec da bih ja to voleo. Smatram da ima talentovanih mladih igraca kojima "bacanje u vatru" u teskim utakmicama prija i utice pozitivno i na tim i na razvoj karijere tih igraca. Padaju mi na pamet Filipovic koji je kao tinejdzer usao u prvi tim Zvezde u utakmicama Kupa sampiona (protiv Ujpesta u Bgd.) i bio jedan od najboljih igraca sve do kobne polufinalne utakmice u Atini. Zatim Maksimovic prosle sezone. Imam utisak da je Kosov jedan od takvih igraca.

Pre pola veka profesionalni igraci nisu bili utrenirani fizicki freak-ovi i lakse je bilo klincima da se probiju na cisti talenat, sad pored talenta i ti klinci moraju da budu fizicki freak-ovi da bi opstali na terenu. To u kom uzrastu je debitovao Filipovic, Pizon Petrovic ili neko treci je nebitno, nije to vise isti sport. Gledam juce ovog klinca koji je igrao centarfora, vidi se materijal, vidi se talenat, ali svaki duel ledjima na sredini terena je izgubio jer su ga igraci Mladosti odnosili zajedno sa loptom, par kontri Mladosti je doslo iz njegovih izgubljenih duela. Naravno, nije on kriv za to, jednostavno jos uvek nema masu da izdrzi takav duel a ima visoko teziste jer ima skoro dva metra visine i to je to. Prosle godine Maksimovic nije mogao nijedan duel rame u rame da iznese a da ne padne, sve sto je uspevao da napravi je bilo van kontakta.

Meni Kostov deluje kao igrac koji ce brzo da "nadodje" fizicki, ima jake noge i prilicno robusnu gradju za klinca od 17 godina ali treba ipak sacekati da se vidi koliko je stabilan u duel igri. I Sljivic deluje kao tenk pa ne moze da opepeli u duelu. Neki prirodan put za Kostova bi bio da ove sezone pocne svaku utakmicu domace lige pa da polako krene sa Evropom sledece sezone kad bude imao najmanje tridesetak seniorskih utakmica u nogama ali u Zvezdi za mlade igrace nema prirodnog puta, onog trenutka kad bude pokazao da moze pljustace ponude za njega a Terzic ce jedva cekati da prihvati jednu od njih.

Dobrivoje Tanasijević, bivši predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda, preminuo je u 90. godini.

26 minutes ago, Milosh76 said:

Dobrivoje Tanasijević, bivši predsednik Fudbalskog kluba Crvena zvezda, preminuo je u 90. godini.

O jebo te 😢

Mislio sam da neće nikad otići. Jedan od najboljih ljudi koje sam ikada upoznao i uvek je gledao da pomogne, nebitno odakle si iz bivših republika. Kao neko ko je takodje saradjivao nakratko sa njim, znam koliko je propatio zbog svoje naivnosti.

2 hours ago, harper lee said:

Pre pola veka profesionalni igraci nisu bili utrenirani fizicki freak-ovi i lakse je bilo klincima da se probiju na cisti talenat, sad pored talenta i ti klinci moraju da budu fizicki freak-ovi da bi opstali na terenu. To u kom uzrastu je debitovao Filipovic, Pizon Petrovic ili neko treci je nebitno, nije to vise isti sport. Gledam juce ovog klinca koji je igrao centarfora, vidi se materijal, vidi se talenat, ali svaki duel ledjima na sredini terena je izgubio jer su ga igraci Mladosti odnosili zajedno sa loptom, par kontri Mladosti je doslo iz njegovih izgubljenih duela. Naravno, nije on kriv za to, jednostavno jos uvek nema masu da izdrzi takav duel a ima visoko teziste jer ima skoro dva metra visine i to je to. Prosle godine Maksimovic nije mogao nijedan duel rame u rame da iznese a da ne padne, sve sto je uspevao da napravi je bilo van kontakta.

Meni Kostov deluje kao igrac koji ce brzo da "nadodje" fizicki, ima jake noge i prilicno robusnu gradju za klinca od 17 godina ali treba ipak sacekati da se vidi koliko je stabilan u duel igri. I Sljivic deluje kao tenk pa ne moze da opepeli u duelu. Neki prirodan put za Kostova bi bio da ove sezone pocne svaku utakmicu domace lige pa da polako krene sa Evropom sledece sezone kad bude imao najmanje tridesetak seniorskih utakmica u nogama ali u Zvezdi za mlade igrace nema prirodnog puta, onog trenutka kad bude pokazao da moze pljustace ponude za njega a Terzic ce jedva cekati da prihvati jednu od njih.

Nekada i igraci u zrelim godinama nisu bli atlete. Jeste nekada bio drugi sport gde su finese i tehnika imali prevagu, ali i danas ovi koji to imaju plus atleticizam dominiraju.

Edited by Dimitrije

• Author
16 minutes ago, Dimitrije said:

Nekada i igraci u zrelim godinama nisu bli atlete. Jeste nekada bio drugi sport gde su finese i tehnika imali prevagu, ali i danas ovi koji to imaju plus atleticizam dominiraju.

Da, upravo o tome pricam. Atleticizam nekada nije donosio toliku prevagu jer se nije treniralo kao danas a i zahtevi u igri su bili manji, zato nije bilo problema da neki klinac uskoci sa 17-18 i pokaze da moze da pravi razliku suvim talentom. Danas im je mnogo teze da tako nesto urade.

Odgledao neki snimak sa sansama i golovima. Trebalo je da bude 8:1 i nista cudno ne bi bilo da se zaista desio taj rezultat. Snimak je bez komentatora, pa i nisam uspeo da ispratim uvek ko je ko od klinaca. Ali kretanja, igra na prvu, leprsavost... Iako protivnik mozda nije po meri, bas mi je prijalo da odgledam tih 10,11 min.

Vizljasti spic mi se bas dopao. Verovatno je bilo onoga o cemu harper pise da su ga odnosili u duelima, to se u toj skracenoj varijanti ne vidi... Ali onih par reakcija, prijema i first touch a la Bergkamp su me bas prijatno iznenadili, deluje da decko bas ima potencijala.

14 hours ago, harper lee said:

Potpuno tačno.

Ipak današnji klinci imaju jednu prednost u odnosu na Pižona i Fileta. Zabranjene su batine, udaranje..

Kakve sh batine dobijali od čuvenih mesara Hatunića, Đurovića, Koziča,Kunovca...

Danas bi se za takve startove slalo direktno u pritvor, tada opomena ili eventualno žuti karton.

Mnogo više od utakmice u utorak me zanima da li će 50k prisutnih ljudi da ignoriše srpsku stvarnost i samo gleda fudbal ili će možda ipak nešto da kažu. Strepnja mi je dublja od nade.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.