Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

Arnautovic je i dan danas klasa. Za razliku od Radonjica uopste ne izgleda nespreman.

Savrsen pas, dodir i kontrola lopte su mu na top nivou.

Minus mu je nervoza. Ispizdio je na Ivanica kad je masio zicer plus se previse svadjao sa Skotima.

• Replies 6.5k
  • Views 300.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

• Author
2 minutes ago, Arthur Kirkland said:

Ono malo sto sam gledao Ucenu deluje mi da je pokretan i agilan za stopera, da ima muda ( za razliku od beskrvnog Veljkovica ciji fan nikada nisam bio i koji mi je gori igrac i od Spajica koji nije bas Ferdinand ), ali ume da ispadne kao Krneta , sto smo nazalost skupo platili ( ali je za gol daleko od jedinog krivca posto cetiri saigraca nisu ispratili asistenta ). Vrlo moguce da samo treba strpljenja jer deluje da ima upside, kao i portugalski Svaba. Mada, ne vidim sto bismo se oko toga nervirali kada ce Terza Madjija da ga proda u Emirate ili Tursku cim veze par dobrih utakmica.

Mi jednostavno nikada necemo nauciti, vrati se samo i pogledaj sta se na pocetku pisalo o Djigi i Ndiajeu. Pisalo se s razlogom, obojica su pravili grozne greske, ali ljudi moraju da shvate da ovo nije video igrica i da mi na klupi imamo trenera koji ne razmislja u periodima duzim od jedne utakmice. Uchena je morao da igra jer je motoricki nas ubedljivo najbolji stoper, ima i brzinu i snagu za ovaj nivo fudbala. Meni je mnogo kriticniji Veljkovic kojeg smo doveli da bude komandant odbrane a on je najveci panicar u ekipi i alibi igrac koji ce stalno da izgleda kao neko ko nije napravio nijednu gresku ali nikakav uticaj nece imati na igru ni ispred naseg gola. U odsustvu Rodrigaa ovo je jednostavno bio najbolji izbor na stoperskim pozicijama ali Uchena je trebalo da igra sve utakmice otkad je dosao a ne da se sushi na klupi dok Milojevic vrti ostale stopere pa posle kuka na konferenciji za stampu da Uchena nije dovoljno igrao, kao da ga ne stavlja on u tim nego se igraci izvlace na tomboli.

Ne mozemo mi ovako duboko u sezoni da izgledamo kao ekipa koja je tek dosla sa priprema kad je uigravanje u pitanju. Dinamo je sa devet novih igraca veceras oduvao Fener. Ali jebeni alavi Terzic koji je izgurao pravilo o povecanom broju bonusa jer je u jednom trenutku pokupio sve sto je valjalo u zemlji a onda te iste bonuse prodaje kao na traci i uzima kajmak, zbog tog lopova mi ne mozemo dve utakmice zaredom da odigramo u istom sastavu i mora stalno da se krpi i prekraja. Ja nisam nikad bio veliki fan Milojevica ali ni bolji trener od njega ne bi mogao da ispegla nasu poslovnu politiku veselog pijanca koji gleda da raskuci cim nesto stekne. Covek je verovatno svaki dan gledao u kalendar kada ce da se zavrsi prelazni rok da bi znao ko ce mu sutra doci na trening a dok se mi spakujemo eto nama zimskog prelaznog roka u kojem ce Terzic opet da prodaje kao mahnit, verovatno Seola i Elsnika. Mi nismo fudbalski klub, nama Milojevic i sedi na klupi a ne neki bolji trener jer niko normalan nece pristati da ga uprava jebe stalnim prodajama i kupovinama novih igraca jer od jednog istog tima za celu sezonu, ne daj Boze par sezona, se ne mogu nahraniti brojna mafijaska i menadzerska usta koja kupe procente kod svake kupoprodaje.

• Author
2 minutes ago, MiddleClass said:

Arnautovic je i dan danas klasa. Za razliku od Radonjica uopste ne izgleda nespreman.

Savrsen pas, dodir i kontrola lopte su mu na top nivou.

Minus mu je nervoza. Ispizdio je na Ivanica kad je masio zicer plus se previse svadjao sa Skotima.

Jos samo Milojevic da shvati da je Arnautovic iskusan igrac koji zna da ekonomise sa snagom pa da ga ne menja mrtvim Kataijem kad uzme par minuta predaha na utakmici. Arnautovica da posadis na neko mesto na terenu da ne mrda uopste veci uticaj ce imati na igru od Kataija na utakmicama ovog intenziteta. Lik je danas posle par minuta mogao da dobije crveni karton jer je non-stop kasnio u duelima i kosio igrace. Ne znam sta vise treba da se desi da Milojevic shvati da je Katai bivsi igrac kad je ovaj nivo fudbala u pitanju.

Za 8 dana Porto i vidim da se preklapa sa EL i gostovanjem Bajernu...

Dok se Krunic ne vrati jao nama, a ni Seltik nije nista jaci od nas

2 fenomenalna golmana veceras, izvadili su u vise navrata svoje timove i ocajne im saradnje izmedju manevra i odbrane

Onaj Duarteov sut bi 9/10 golmana primilo, a isto vazi i za onu drugu mrtvu sansu sto je Mateus skinuo (ono sto nije jasno da li je bio ofsajd)

Ivanic jednom u 10 situacija daje gol iz ovakvih pozicija, Sasa Ilic danasnjice. Plemenit i sve metiljaviji i sporiji kako vreme ide.

Miloe siroma nema koga ni da uvede s klupe, meni se Arnautovic nista ne svidja kako izgleda i sta igra. Imali smo srece kod tog gola sto je deflection, vratilo se za ostale promasaje, isla je ka maloj mrezi na drugoj stativi gde je stajao njin igrac koji bi to verovatno pocistio. Ono sto je odvalio sipku u prvom poluvremenu normalan spic (citaj Isak) vezanih ociju resava.

Katai mozda moze jedino desetku da odigra nesto malo vremena i to je to, da proba da proturi nesto, i to protiv protivnika koji igra bunker i spor tempo. On ne pripada ovom dogadjaju, presporo je i overio Arnautovicu kad je ulazio

Veljkovic panici kao ona stara garda nasih stopera - Milan Dudic, Bojan Miladinovic, Psiholjub Djordjevic, Joksimovic, Tutoric, vole da je drkne u aut vise nego leba jesti

Elsnik je imao 1 savrsen centarsut posle pomocne igre pred kraj, kako je to lepo videti - na prvu, istovremeno i mekano i brzo, dovoljno daleko da se Smajhel ne usudi da izadje, pala tacno gde treba, ali je skinuo njihov bolje pozicioniran igrac u korner

Imamo najsporiji tim u poslednjih nekoliko sezona, Milsona bih vratio u 11 odigrao je odlicno danas, bio po meni najbolji uz Duartea i Mateusa

Miloe prvi put obukao sako, mislim da se on ozenio u trenerci

Edited by Ratamahatta

Ова екипа је 3 пута слабија и дупло спорија од оне у реваншу против Бодеа и последњем колу ЛШ против ПСВ.

Za stajling Miloja zaduzen global fashion.

Prvo moram da primetim da sam u komunikaciji sa svojim okruzenjem primetio ogromu razliku o utisku nase igre na samom stadionu i onih koji su gledali prenos. Ja sam generalno stava da uvek trazim nesto dobro imam razumevanje i razloge da "branim" i kad nije dobro ili kad je lose...

Meni je juce, ovde hvaljeno prvo poluvreme, bilo uzasavajuce. Da se razumemo, nisam uopste ocekivao lak mec, mislim da je rezultat jos i najbolji u celoj prici, ali par stvari mi jako smeta. Konstatovali smo da je LS prejak za nas i kako cemo u LE moci da pokazemo sta znamo i da igramo fudbal jer su ekipe blize nama po kvalitetu. OK, radi magacin, vrte se igraci ko na traci, sve su to otezavajuci faktori. Ali...

Startna postava po mom ukusu, rekao bih da bolje i nije moglo, solidno ofanzivno orjentisana u skladu sa igracima koji su u njoj. U prvih 45 minuta mi smo napravili 4 prilike. Neko bi rekao pa to je sjajno. Sta je onda to sto je meni (a rekao bih i ostatku stadiona koji je gledao primarno fudbal) zasmetalo? Sem pokusaja glavom Radonje koji je plod lepe akcije, preostale 3 sanse (sut Bruna, asist za Arnauta i precka Timija) su iskljucivo prlod individualnog kvaliteta igraca. Ipak mnogo veci problem je nasa postavka na terenu. Mi smo seli Mateusu u krilo, Arnaut je neretko bio na 30m od gola, a nestvarn broj lopti je isao unazad, najcesce i do samog Mateusa. I to bez da je to kvalitet protivnika koji nas je pritisnuo. Plan je ocito bio da prepustinmo igru Sletiku i da ih onda napadamo brzom tranzicijom. Jedino ko je bio vise zbunjen je sam Seltik, nasom postavkom i orjentacijom da svaka lopta ide unazad. Otud i nalet u drugom delu kada je Rodzers ocito korigovao postavku i napao jer je video da mi necemo. Da ne bi Mateusa bila bi katastrofa. Primljeni gol nas je malo trgao, a realno smo tek od datog gola poceli nesto da igramo iako je bilo gresaka.

Ja stvarno ne pamtim da sam video da neka ekipa kojoj je ambicija da pobedi i to kod kuce, ni jednom do datog gola nije odigrala presing na poslednju liniju protivnika. Mozda je to i moglo pre 30 godina, pa sam potisnuo iz memorije, ali da njihovi stoperi nisu ni jednom bili u problemu da iznesu loptu. Ja stvarno nikad nisam video. Cak i javor protiv nas proba ponekad presing makar da nas malo poremeti. I na to se svodila nasa igra - daj loptu Skotima, povuci se nazad, pa onda sevaj kontre. Ali cak ni taj "rizik" nije do kraja realizovan vec smo svaki put kad nije skroz cista situacija vracali loptu nazad. U prvom deluje Mica vise puta za redom izbacivao desnog beka prostim prvim pasom ka svom saigracu, otvarao prostor i pravio dobru situaciju za kontru, da bi onda lopta zavrsila u sredini odakle bi je Hendel ili Timi vracali nazad sem u slucaju da je bas jasno cist prostor (a i u tim sitiacijama se ipak cesce vracalo nazad). Prvo sam mislio da je do igraca, ali kada svi imaju apsolutno isti rezion i gruvaju unazad, onda vidis da je to takticka zamisao...

Meni je draze da smo sinoc izgubili a da smo probanmalo vise da igramo fudbala. Da je bar protivnik bio poput onih iz LS koji bi dosao da napadne i da odnese 3 boda jos bih i razumeo.

Sto se tice pojedinacnog ucinka, Mateus je stvarno bio perfektan. Ne samo odbranama cec i kompletnim prostupom. Stalno je pokusavao da ubrza igru i bas je milina gledati tako kvalitetnog golmana. Odmah iza njega Duarte, koji je pretrcao za trojicu. Strasan igrac. Pomenuo bih i Seola koji je odigro odlicu utkamicu i dobio valjda sve duele. Dopao mi se i doprinos Arnautovica, steta za onaj volej u prvom, bio bi gol kola u LE sigurno. Uchena mi je skroz zanimljivi igrac i deluje mi da ce vrlo brzo biti neupitna prva opcija na stoperu. Nema straha, dobar je i sa loptom, i pokretljiv je. Da, morao je bolje kod gola, ali takve kikseve ponajmanje zameram stoperima, tim pre sto je Nigren prosao kao da je sam na terenu...

Mislim da nam je vezni red najvise trpeo zbog taktike. Hendel je delovao kao dunster jer svaku gura nazad, ali to je radio i na derbiju kad smo poveli, a meni deluje da je to instrukcija sa klupe...

Opsti utisak mi je da smo propustili lepu priliku da dodjemo do 3 boda, a slede nam teski mecevi. Ono sto je tu ohrabrujuce je da Miloje zapravo i ne zna da igra kad je favorit u Evropi i da se mnogo bolje prilagodi ekipama gde je protivnik apsolutni favorit.

Problem je s postavkom igre, mi moramo igrati ili pravih 4-4-2 ako želimo imati Arnautovića u prvih 11, ili on u ovoj postojećoj postavci mora na klupu čekati zadnjih pola sata s Radonjićem, jer objektivno obojica nemaju snage za više od toga. S pravih 4-4-2 gdje je Duarte (koji i je naš najopasniji igrač i kojem je to prirodna pozicija) špic a ne 10ka, on bi trebao napadati prostor iza obrane i vrebati pas iz dubine, ili od Arnautovića kad ovaj primi loptu leđima okrenut golu.

Ovako nam je najistureniji igrač potpuno nesposoban ne samo da vrši pressing na protivničku obranu nego i da utrči iza njihove zadnje linije, šta je uglavnom najlakši način da se stvori izgledna prilika. Realno danas skoro nitko ne igra s 2 klasična napadača, posebno u 4-4-2 jer to ostavlja samo 2 igrača u sredini terena i za sobom povlači prepuštanje sredine protivniku. Tako da bi najbolje bilo da se držimo 4-2-3-1, s Ivanićem koji je naš najkreativniji igrač na 10, Duarteom u špicu i actual krilima na krilu, a s Arnautovićem i Radonjićem koji čekaju zadnjih pola sata da dokusure protivnika. Ali to nećemo gledati jer Miloje.

• Author
31 minutes ago, Spike said:

Problem je s postavkom igre, mi moramo igrati ili pravih 4-4-2 ako želimo imati Arnautovića u prvih 11, ili on u ovoj postojećoj postavci mora na klupu čekati zadnjih pola sata s Radonjićem, jer objektivno obojica nemaju snage za više od toga. S pravih 4-4-2 gdje je Duarte (koji i je naš najopasniji igrač i kojem je to prirodna pozicija) špic a ne 10ka, on bi trebao napadati prostor iza obrane i vrebati pas iz dubine, ili od Arnautovića kad ovaj primi loptu leđima okrenut golu.

Ovako nam je najistureniji igrač potpuno nesposoban ne samo da vrši pressing na protivničku obranu nego i da utrči iza njihove zadnje linije, šta je uglavnom najlakši način da se stvori izgledna prilika. Realno danas skoro nitko ne igra s 2 klasična napadača, posebno u 4-4-2 jer to ostavlja samo 2 igrača u sredini terena i za sobom povlači prepuštanje sredine protivniku. Tako da bi najbolje bilo da se držimo 4-2-3-1, s Ivanićem koji je naš najkreativniji igrač na 10, Duarteom u špicu i actual krilima na krilu, a s Arnautovićem i Radonjićem koji čekaju zadnjih pola sata da dokusure protivnika. Ali to nećemo gledati jer Miloje.

Za nas bi kad se Krunic vrati najbolje bilo da igramo 4-3-3 a Arnautovic nema sanse da ulazi sa klupe, niti bi ijedan krsteni trener drzao na klupi ubedljivo najboljeg igraca tima.

Крунић, Елшник, Хандел

Иванић Дуарте, Арнаутовић?

2 minutes ago, harper lee said:

Za nas bi kad se Krunic vrati najbolje bilo da igramo 4-3-3 a Arnautovic nema sanse da ulazi sa klupe, niti bi ijedan krsteni trener drzao na klupi ubedljivo najboljeg igraca tima.

Ubjedljivo? Po čemu? Koliko je puta dosad bio igrač utakmice? Koliko je golova dao?

Najveće ime i najbolji igrač su dvije prilično različite stvari. I Rakitić je prošlu sezonu bio daleko najveće ime u Hajduku, i ostvario je prilično zavidniju karijeru od Arnautovića, pa nije bio ni blizu njihovog najboljeg igrača.

U Superligi je ok da Arnautović počinje utakmice osim derbija jer se tu može pobjeđivati u trećoj brzini i njegove tehničke sposobnosti i inteligencija su dovoljni da pokriju sve fizičke mane, a u LE on ako nema još jednog igrača koji će igrati u liniji s njim, pritiskati obranu i utrčavati iza njih je ozbiljan hendikep, mi jednostavno nemamo takvu kreaciju da imamo taj luksuz igrati bez nekoga tko može pretrčati obranu i izbiti sam ispred golmana, ili ih bar natjerati da mu se povuku u krilo pa da se otvori znatno više prostora za naše veznjake.

Edited by Spike

• Author
Just now, Spike said:

Ubjedljivo? Po čemu? Koliko je puta dosad bio igrač utakmice? Koliko je golova dao?

Najveće ime i najbolji igrač su dvije prilično različite stvari. I Rakitić je prošlu sezonu bio daleko najveće ime u Hajduku, i ostvario je prilično zavidniju karijeru od Arnautovića, pa nije bio ni blizu njihovog najboljeg igrača.

U Superligi je ok da Arnautović počinje utakmice osim derbija jer se tu može pobjeđivati u trećoj brzini i njegove tehničke sposobnosti i inteligencija su dovoljni da pokriju sve fizičke mane, a u LE on ako nema još jednog igrača koji će igrati u liniji s njim, pritiskati obranu i utrčavati iza njih je ozbiljan hendikep, mi jednostavno nemamo takvu kreaciju da imamo taj luksuz igrati bez nekoga tko može pretrčati obranu i izbiti sam ispred golmana, ili ih bar natjerati da mu se povuku u krilo pa da se otvori više znatno više prostora za naše veznjake.

Katai je od pocetka sezone dao 12 golova, kojeg od njih dvojice bi radije gledao u timu?

Ne znam odakle ti percepcija o Arnautovicu koju imas ali je grozno netacna po svakom osnovu. Marko nema nikakve fizicke nedostatke, uopste nije nespreman da ne moze ovakve utakmice da igra 90 minuta i jedan je od samo par nasih igraca koji na nivou LE moze da resi "jedan na jedan" situacije. On nije napadac poput Serifa da trci kao sumanut i da bude target man cele ekipe, od golmana do krila, ali skoro nijedan centarfor na svetu to nije jer skoro nijedan trener na svetu nije tolika budala i dunster da trosi svog prvog napadaca na nacin na koji je to radio Milojevic sa Ndiajeom. Ta prica "moze on u domacoj ligi ali je tanak za LE" je potpuno komicna, ne znam ni sta bih odgovorio na to a da ne bude uvredljivo. Mi imamo samo 3-4 igraca koji su nivo viseg esalona Lige Evrope i Arnautovic je jedan od njih.

Problem nase igre nije u Arnautovicu vec u Milojevicu, Arnautovic ne samo da nije nikakav problem vec je jedna od nasih najvecih prednosti. Samo treba imati trenera na klupi koji ce tu prednost da operacionalizuje na pravi nacin.

15 hours ago, harper lee said:

Sve sto nisu klinci sto je imao na klupi je uveo tokom meca, neka gleda Terzic jos nekog da proda jer sta ce mu vise od 11 igraca. Svi kukaju na Uchenu i Handela a ko bi igrao da je njih ostavio na klupi? Krunic povredjen, Rodrigao povredjen, Babika povredjen, Milosavljevic prodat, Endiaje prodat, Radonjic majstor trazio izmenu na poluvremenu jer je, brate, mnogo 45 minuta da se igra po ovoj kisi. Handel je odmah i ubacen u vatru jer nema ko da igra, Uchena je decko do sada odigrao 90 minuta protiv Zeljeznicara iz Panceva, utakmicu koju je komotno mogao i da prespava. Obojica su veoma dobri igraci i pojacanja za nas ali to cemo videti tek za mesec dana posle nekoliko ovakvih utakmica, potpuno je ocekivano da ce praviti greske i povremeno lutati po terenu. Na kraju su se isti taj Uchena i posteno napljuvani Arnautovic, koji je inace odrao dupe danas, izdigli iz gresaka i poravnali rezultat.

Pa mogao je oko 80., Olayinka umjesto Mirkecca, a Bajo umjesto nekog od tandema Elsnik/Hendel. Nekako mi logicno da su se te linije osvjezile za zadnjih 15 minuta.

I da, jebo ga vise Milson desno, covjek rodjen za lijevu stranu.

• Author
24 minutes ago, Hamlet Strašni said:

Крунић, Елшник, Хандел

Иванић Дуарте, Арнаутовић?

Ta trojka u sredini ali ne ta trojka u spicu. Moramo da imamo drugaciji profil od Duartea na desnom krilu a Arnautovic nema teorije da to igra. Duarte treba da bude alternativa na spicu a desno Babika ili Milson i Radonjic poslednjih pola sata. Ako Milojevic vec hoce da igra sa inbound krilima formacija sa tri vezna je bezbednija jer daje vise prostora bekovima da mogu slobodnije da napadnu pored linija a nasa oba beka su bolja ofanzivno nego defanzivno.

U principu moze i ta trojka koju si naveo ali se bojim da bismo time izgubili mnoge prednosti koje dobijamo od Duartea na njegovoj trenutnoj poziciji. To bi eventualno moglo da funkcionise ali pod uslovom da se jedan od veznih igraca, recimo Handel, kad smo u bloku spusti dole ispred beka a Duarte pomeri u sredinu, kao sto bi to bilo slucaj sa Elsnikom i Ivanicem na drugoj strani pa da u tranziciji Handel vuce dijagonalno napred a Duarte se izvlaci na desno. Poenta te formacije je da je u ovom trenutku Zvezda najjaca u veznom redu gde ima pet kvalitetnih igraca vrlo razlicitog profila (Krunic, Handel, Elsnik, Kostov, Badjo) koji konkurisu za sastav i od njih petorice moze da se skroji kakva god hoces kombinacija u vezi. Bezveze je da tebi stalno visi jedan ili dva igraca od tih pet van rotacije jer insistiras na formaciji gde su ti najvazniji igraci krila a nemas nijednog koji je do sada pokazao da je neupitna prva opcija na svojoj poziciji. Ako izuzmemo Ivanica koji uopste i nije krilo.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.