August 12, 2025Aug 12 1 hour ago, kralj said:Jel vam stižu instrukcije?Nikad duže nisam čekao.Posalje mi svastika redovno svaki mesec - dodje i licno da mi "prenese instrukcije".
August 12, 2025Aug 12 2 hours ago, salerokada said:Stižu redovno oko 3eg u mesecu.Da ti nije otišlo u spam ili u neki drugi folder? Meni je gmail nalog, ode mi u "promocije" i ne pošalje se notifikacija da je stigao mejl.Ma jok, proveravam to uvek, mislim da mi nijednom nije otišlo u spam. Sad sam video, 20. sam poslao, to je preko 3 nedelje. Proverio sam i ovo oko 3. u mesecu, uglavnom si u pravu. Uopšte nisam obratio pažnju. Uglavnom ovog meseca mi nije stiglo.
August 12, 2025Aug 12 @kralj Pretpostavljam da si u prethodnih par mejlova dobijao link za prijavu na portal. Vidi da se prijaviš ponovo i tamo proveriš da li ti je uključena opcija za mesečno plaćanje.
August 12, 2025Aug 12 Ma ima to, nego ja sam frilenser, honorarac, šta znam šta je od prvog do prvog. I infostan bih radije unapred.
August 12, 2025Aug 12 4 hours ago, kralj said:Ma jok, proveravam to uvek, mislim da mi nijednom nije otišlo u spam. Sad sam video, 20. sam poslao, to je preko 3 nedelje.Proverio sam i ovo oko 3. u mesecu, uglavnom si u pravu. Uopšte nisam obratio pažnju. Uglavnom ovog meseca mi nije stiglo.Na tvom profilu je lista svih kreiranih instrukcija sa statusima. Ako nije stiglo za ovaj mesec možeš kreiraš jednokratnu uplatu sa željenim iznosom.
September 5, 2025Sep 5 Da li je neko dobio instrukcije za placanje za septembar? Nemam jos nista, a nikada ovako kasno u mesecu nije stizalo.
September 5, 2025Sep 5 Da, još uvek ništa.Ja ću sačekati još dan dva, pa ako se ne pojavi ima tamo opcija da se kreira instrukcija za plaćanje.
September 7, 2025Sep 7 Otišao da kreiram instrukcije za uplatu. Izašlo mi "Trenutno nema nastavnika kojima je potrebno uplatiti novac. Pokušaj kasnije kada se prijave novi nastavnici."
September 8, 2025Sep 8 Onda im ne radi lepo brojac na osnovnoj strani sajta, tamo pise da nedostaje jos malo jace od milion dinara. No nebitno, svakako je bolja ova situacija da je svima nadoknadjeno dugovanje.
September 9, 2025Sep 9 Prosledila sam ovo. Nadam se da ce uspostaviti kontakt da se napravi neki novi model. Vec je uigran sistem pomoci it zajednice preko delegata. Mi u prosveti skupljamo novac za otpustene i one kojima nije produzen ugovor a nisu nasli drugi posao
September 9, 2025Sep 9 1 hour ago, Sandradjer said:za otpustene i one kojima nije produzen ugovor a nisu nasli drugi posaoBukvalno to mi je prvo palo na pamet kada je pisalo da nema više nastavnika kojima treba uplatiti novac.
September 9, 2025Sep 9 15 minutes ago, salerokada said:Bukvalno to mi je prvo palo na pamet kada je pisalo da nema više nastavnika kojima treba uplatiti novac.Mi smo pokrenuli akciju Svi za jednog (po skolama, ideja je da svaki prosvetni radnik odvoji simbolicnu sumu i da se ide na masovnost).Sad su urgentni ljudi koji preko leta nisu primali platu. Otpusteni krajem avgusta ce ostati bez plate u oktobru. Ima vremena, ima volje.Samo da se povezu i vide kako ce
September 9, 2025Sep 9 Kažu li nešto iz IT Srbije?Baš bi trebalo ti ljudi da dobiju pomoć, baš mi je čudno da im stoji da nema potrebe za donacijama sada.
September 9, 2025Sep 9 1 hour ago, salerokada said:Kažu li nešto iz IT Srbije?Baš bi trebalo ti ljudi da dobiju pomoć, baš mi je čudno da im stoji da nema potrebe za donacijama sada.IT Srbija je bila povezana s predstavnicima iz škola, koji su samoinicijativno odlučivali kad treba ukinuti donacije, iako nisu svi dobili nadoknade. /Na primer, stručni saradnici (pedagog, psiholog, bibliotekar) koji nisu mogli da upisuju časove u junu u februarski dnevnik kako je Dejan Vuk tražio, jer ih nemaju pa da na osnovu toga dobiju, dobili su kako gde, kako se kome zalomilo. Za to je bilo, ili nije, reakcije ostatka nastavnog kolektiva™. / Nebitno, uglavnom, IT dosadašnji neće moći da funkcioniše po dosadašnjem principu, i bilo bi dobro da se oformi platforma gde bi se prijavljivali oni kojima nije produžen ugovor, to bi bilo najbolje. I da se razglasi da postoji nešto takvo, da dođe do što više njih.
September 9, 2025Sep 9 @Svemir Zeka Koliko sam shvatio sistem delegata je uveden zbog pojednostavljivanja komunikacije ljudi iz IT Srbije koji su radili na fondu solidarnosti (a bilo ih jako malo) sa školama, ali i zbog sprečavanja prevara (znam da su radili verifikaciju delegata, ali ne znam kako).Delegati bi mogli IT Srbiji da šalju i podatke nastavnika kojima nije produžen ugovor tj. čini mi se da nema potrebe za promenama, da već postojeći sistem može da pokrije te ljude.Ne znam samo da li se to radi i ako ne zašto.A zbog čega su delegati prekidali donacije? Nisu bili obavešteni da će nenastavno osoblje i dalje biti bez plata ili neki unutrašnji sukobi?