Jump to content
IGNORED

Slanje paketa u Srbiju

Miki_belavista

Recommended Posts

Posted

Da li ce praviti problem na carini za FDX do 5 kila paket? kakva su iskustva? 

Posted

To ti je lutrija uvijek, a i mislim da zavisi od procijenjene vrijednosti paketa

• +1 1
Posted

a ok,znaci zavisi od slobodne procene.

Posted

bukvalno, nekad su mi carinili pakete od 30-40 evra (neke majice), a nekad im je prolazilo ispod nosa i 200 (tehnička roba). 

Posted

Meni je najjače što carina ide na iznos sa POŠTARINOM.

Meni to zvuči paranormalno. Šta ih bole kita kako i koliko sam platio poštarinu...

Posted
1 minute ago, napadaj said:

Koristite DE prevoz.

sta je to?

Posted
52 minutes ago, Miki_belavista said:

sta je to?

Ekipa koja ti da adresu u Nemačkoj na koju naručuješ stvari iz EU. Na sajtu im stoje datumi polaska ka Srbiji, pa uvek računaš +2 dana kao datum kada ćeš da preuzmeš.

Paketi do 4kg - dostava je 20 evra nezavisno od težine (i to više paketa, npr. ako im je polazak danas i do danas su na adresu koja ti je data stigla 3 paketa ukupne težine manje od 4kg, dostava je i dalje 20 evra)

Paketi preko 4kg - dostava je 5e/kg

I to je jedini trošak u Srbiji. Nema carine, nema poreza. Pitaj Boga na koji način to funkcioniše, ali postoji već godinama i fercera savršeno. Preuzimanje se vrši lično, u Novom Sadu ili Beogradu.

• +1 1
Posted (edited)

To zvuči super za Amazon.de ili tako nešto, probaću most def, meni su padala sranja sa Alija, iz Irske i slično. Ili još gore, Japan. 

Edited by James Marshall
Posted
22 minutes ago, napadaj said:

Ekipa koja ti da adresu u Nemačkoj na koju naručuješ stvari iz EU. Na sajtu im stoje datumi polaska ka Srbiji, pa uvek računaš +2 dana kao datum kada ćeš da preuzmeš.

Paketi do 4kg - dostava je 20 evra nezavisno od težine (i to više paketa, npr. ako im je polazak danas i do danas su na adresu koja ti je data stigla 3 paketa ukupne težine manje od 4kg, dostava je i dalje 20 evra)

I to je jedini trošak u Srbiji. Nema carine, nema poreza. Pitaj Boga na koji način to funkcioniše, ali postoji već godinama i fercera savršeno. Preuzimanje se vrši lično, u Novom Sadu ili Beogradu.

ja zivim u Lisabonu,nije to za nas sa okeana.

Posted
4 hours ago, Miki_belavista said:

Da li ce praviti problem na carini za FDX do 5 kila paket? kakva su iskustva? 

U kom smislu problem?

Posted (edited)
51 minutes ago, James Marshall said:

To zvuči super za Amazon.de ili tako nešto, probaću most def, meni su padala sranja sa Alija, iz Irske i slično. Ili još gore, Japan. 

Pa da, ja za to i koristim, plus za nike.de, mediamarkt.de, adidas.de itd, ali i za sve ostalo u EU. Na primer, drugar je naručio neki čelik za picu iz Finske valjda, stigao je vrlo brzo, bez problema i velikih troškova.

33 minutes ago, Miki_belavista said:

Kako nije? Pošalješ iz Portugalije na adresu u Nemačkoj i oni to doteraju u Srbiju za 20-25e, bez poreza i carine i višenedeljnog čekanja da se smiluju da ocarine.

Edited by napadaj
  • Hvala 1
Posted (edited)
2 hours ago, Mil@n said:

Meni je najjače što carina ide na iznos sa POŠTARINOM.

Meni to zvuči paranormalno. Šta ih bole kita kako i koliko sam platio poštarinu...

Zar za carinjenje nije zaduzen "spediter" koji ima ugovor sa brzom postom( ili prodavcem zaboravio) kojom se salje?

Ja sam pre 7-8+godina dok je dinastija jos uvek bila u Srbiji, narucivao nesto malo vise iz UK i ako se dobro secam fakture,  "shipping" nije bio uracunat u carinu i PDV ( suma za carinjenje je bila 250ak evrica)

1 hour ago, napadaj said:

Samo ako su 100% provereni.  Bilo je ranije vise takvih ponuda ( i za tehnicku robu, naruce na adresu u Madjarskoj) na KP, ali se vremenom pojavilo previse prevaranata. Iz tog razloga, ja kada kupujem,  uglavnom ne bas jeftinu sportsku opremu ( kopačke, patike,  golmanske rukavice) saljem jednim "domacim"  bus prevozom.  U zavisnosti od raspolozenja i velicine 😁 10-20€ evrica,  naglasim sta je i uvek stigne do zavicaja.

Edited by John Dies at the End
Posted
49 minutes ago, Miki_belavista said:

Pogledaj I DHL, bio je najjftiniji ( ali I dalje skup , sto se mene tice )

Posted
2 minutes ago, John Dies at the End said:

Zar za carinjenje nije zaduzen "spediter" koji ima ugovor sa brzom postom( ili prodavcem zaboravio) kojom se salje?

Ja sam pre 7-8+godina dok je dinastija jos uvek bila u Srbiji, narucivao nesto malo vise iz UK i ako se dobro secam fakture,  "shipping" nije bio uracunat u carinu i PDV ( suma za carinjenje je bila 250ak evrica)

Uopšte ne računaš shipping ka Srbiji mimo onoga što sam napisao gore, jer ni ne naručuješ u Srbiju. Posebno ne posmatraš ovu ekipu kao redovne špeditere.

Ne želim ni da znam kako to funkcioniše, sve dok radi ovako kako je to sada slučaj. Dođu tri kombija nakrcana stvarima, oni se smeste kod Airport Cityja i narod dolazi da preuzima po cenama koje sam napisao.