April 5Apr 5 4 minutes ago, Grunf said:jesam li ja to dobro shvatio ili je srbistan postigao dogovor sa temuom da uracunava porez, te sad jedino kad narucujes od njih, paket dolazi bez da ista platis otkup postaru?Tako nešto. Temu ostaje za sada besplatan,S druge strane, za Ali se sada naplaćuje i carina i troškovi isporuke. Tako su meni u sredu isporučili USB memoriju, koju sam tamo platila 826 din, za neverovatnih 410 din, I to su se u pošti dosetili kako da doskoče, jer sam ja na primer, htela da ne preuzmem pošiljku, neka je klošari vrate. Međutim, zove me poštar i složi tužnu priču kako je ubacio pošiljku u sanduče ( šro se nikada nije desilo za sve godine koliko sam naručivala sa alija) i da je prevideo da trena da se naplati, i da li mogu pare da mu ostavim u kafiću. Pristala sam na to da me ne bi proganjao zbog 410 din.U svakom slučaju, više ništa Aliexpressa. Edited April 5Apr 5 by Arkadija
April 5Apr 5 Ali je propo, naplacuje se valjda pod stavkom otvaranje paketa, tako sam bar ja cuoUzeo senzore pritiska u gumama i jos nesto sitno za auto, cena bila 3200 ukupno a naplatili mi posle jos 600din
April 5Apr 5 Meni ove nedelje stigla tri paketa sa Alija (doduse mala) bez dodatnih naplata.I ranije je bilo, neko je placao PDV/carinu, neko nije, kako kome zapadne. Sad je valjda prosledjeno nekoj privatnoj firmi "usluga otvaranja paketa" ili tako nesto (?) Edited April 5Apr 5 by werbatim
April 5Apr 5 7 hours ago, Arkadija said:U svakom slučaju, više ništa Aliexpressa.Problem je što na temu retko može da se nađe nešto malo boljeg kvaliteta ,naročito od tehnike ,čak iako ima ista je cena kao na aliexpresu Navukao sam se da skupljam koine pa preko njih kupujem zezalice ponekad sa 90% popusta sada ako treba da doplatim 300-400 dinara na nešto što mi realno nije neophodno pa razmisliću dvaput Mi koji smo dobijali preko beogradske carine do sada smo imali sreću a oni u Nišu su otvarali svaki paket